Artikel top billede

Distributør tjente stort på harddisk-krisen - fordobler millionoverskud

Dansk distributør-overskud på mere end en million kroner per ansat.

Jakob Nielsen, der er direktør og nybagt halvpartsejer af WERD - det tidligere Røsler Distribution - lægger kortene på bordet med det samme.

"Vi kan lige så godt kalde en spade for en spade. Udover, at vi har haft rigtig godt fat i markedet, så skinner harddisk-krisen igennem på vores regnskab. Vi har lavet en pæn omsætnings- og indtjeningsforøgelse med samme mandskab. Det skyldes, at vi har haft et setup, hvor vi kunne reagere hurtigt, da der var mangel på harddiske i markedet," siger Jakob Nielsen.

De tørre tal viser, at WERD forøgede bruttofortjenesten med 50 procent og næsten fordoblede overskuddet fra 11,8 millioner kroner før skat i 2010/11 til 19,8 millioner kroner før skat i 2011/12. Det svarer til mere end en million kroner per medarbejder.

"Vi ville jo være godt dumme, hvis vi ikke var glade for det regnskab. Desværre er det nok ikke et resultat, vi kommer til at gentage - ellers ville vi nok heller ikke kunne få armene ned igen," siger han og fortsætter:

"Nu er vi tilbage ved den normale forretning, men den er nu også ganske god."

Har skovlet 100 millioner ind

WERD lever af at være broker på options-markedet. Tidligere var selskabet officiel HP-distributør, men den status mistede selskabet flere år tilbage. Nu WERD igen inde i varmen hos HP - som reservedelsdistributør. Det er et agentur, som Jakob Nielsen har store forventninger til.

"Vi fik reservedels-agenturet i 2011 og arbejder hårdt på det. Det er ikke noget, som bliver bygget op over en nat, men vi arbejder også på den lange bane," siger Jakob Nielsen.

Han fortæller, at reservedels-agenturet passer Werd godt fordi, det ligger sig op af det varesegment, Option, som WERD i forvejen er eksperter på. Han er glad for, at være inde i varmen hos HP igen.

"Vi vil gerne arbejde internationalt, og det strider mod det almindelige distributionsbilag, hvor HP meget landefokuseret. Nu har vi fundet et kompromis med reservedelsdistributionen, der passer bedre med vores måde at arbejde på," siger Jakob Nielsen.

WERD, som tidligere hed Røsler Distribution, har haft succes med sin strategi. Som Jakob Nielsen udtrykker det, følger distributøren stort set den samme strategi, som selskabet altid har gjort. Og det har givet bonus. Hvis man ser på selskabets bundlinje over de sidste ni år, så har selskabet tjent mere end 100 millioner kroner før skat.

RegnskabsårOverskud før skat (1000 kr)
03/0411.705
04/0512.238
05/0619.328
06/076.440
07/084.800
08/098.178
09/1010.585
10/1111.127
11/1219.780
i alt104.181
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere