Artikel top billede

Distributør tjente stort på harddisk-krisen - fordobler millionoverskud

Dansk distributør-overskud på mere end en million kroner per ansat.

Jakob Nielsen, der er direktør og nybagt halvpartsejer af WERD - det tidligere Røsler Distribution - lægger kortene på bordet med det samme.

"Vi kan lige så godt kalde en spade for en spade. Udover, at vi har haft rigtig godt fat i markedet, så skinner harddisk-krisen igennem på vores regnskab. Vi har lavet en pæn omsætnings- og indtjeningsforøgelse med samme mandskab. Det skyldes, at vi har haft et setup, hvor vi kunne reagere hurtigt, da der var mangel på harddiske i markedet," siger Jakob Nielsen.

De tørre tal viser, at WERD forøgede bruttofortjenesten med 50 procent og næsten fordoblede overskuddet fra 11,8 millioner kroner før skat i 2010/11 til 19,8 millioner kroner før skat i 2011/12. Det svarer til mere end en million kroner per medarbejder.

"Vi ville jo være godt dumme, hvis vi ikke var glade for det regnskab. Desværre er det nok ikke et resultat, vi kommer til at gentage - ellers ville vi nok heller ikke kunne få armene ned igen," siger han og fortsætter:

"Nu er vi tilbage ved den normale forretning, men den er nu også ganske god."

Har skovlet 100 millioner ind

WERD lever af at være broker på options-markedet. Tidligere var selskabet officiel HP-distributør, men den status mistede selskabet flere år tilbage. Nu WERD igen inde i varmen hos HP - som reservedelsdistributør. Det er et agentur, som Jakob Nielsen har store forventninger til.

"Vi fik reservedels-agenturet i 2011 og arbejder hårdt på det. Det er ikke noget, som bliver bygget op over en nat, men vi arbejder også på den lange bane," siger Jakob Nielsen.

Han fortæller, at reservedels-agenturet passer Werd godt fordi, det ligger sig op af det varesegment, Option, som WERD i forvejen er eksperter på. Han er glad for, at være inde i varmen hos HP igen.

"Vi vil gerne arbejde internationalt, og det strider mod det almindelige distributionsbilag, hvor HP meget landefokuseret. Nu har vi fundet et kompromis med reservedelsdistributionen, der passer bedre med vores måde at arbejde på," siger Jakob Nielsen.

WERD, som tidligere hed Røsler Distribution, har haft succes med sin strategi. Som Jakob Nielsen udtrykker det, følger distributøren stort set den samme strategi, som selskabet altid har gjort. Og det har givet bonus. Hvis man ser på selskabets bundlinje over de sidste ni år, så har selskabet tjent mere end 100 millioner kroner før skat.

RegnskabsårOverskud før skat (1000 kr)
03/0411.705
04/0512.238
05/0619.328
06/076.440
07/084.800
08/098.178
09/1010.585
10/1111.127
11/1219.780
i alt104.181
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.