Artikel top billede

Softwareforhandleren Crayon køber sig til vækst

Direktør Frank Mortensen: Vi vil være verdens førende på licenser.

Med opkøbet af det britiske konsulenthus Fast fortsætter norske Inmeta Crayon sin ekspansion på det europæiske marked for software asset management (SAM) og licenssalg.

Crayon har sat sig som mål at blive hverken mere eller mindre end verdens førende på sit område, og det britiske opkøb er en vigtigt brik i udviklingen. Med købet af Fast øger Grayon sin samlede omsætning med godt 50 millioner kroner og øger bemandingen med 25 medarbejdere.

Crayon er i forvejen repræsenteret i Norge, Danmark, Sverige, Finland, Tyskland, Frankrig og Dubai og går altså nu også ind i Storbritannien.

Crayons danske direktør Frank Mortensen betegner det britisk selskab som en "veletableret SAM-virksomhed" med en kundebase på godt 1.000 kunder.

Han fortæller, at det er planen at udbrede dele af det britiske forretnings-setup til resten af koncernen, ligesom man på det britiske marked vil udvide forretningen til også at omfatte det licensalg, som Crayon står for i de øvrige lande.

Det er kun et lille år siden, at Crayon overtog den danske forhandler A Gain og på den måde blev en væsentligt spiller på det danske marked.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere