Artikel top billede

Foto: Peasap/Flickr

"Game of Thrones" - en økonomisk succes på grund af fildeling?

Instruktør af populær tv-serie: Vi drager nytte af piraterne.

"Game of Thrones" blev sidste års mest fildelte tv-serie. Samtidig er den populære serie en ret god forretning for producenten HBO. Så spørgsmålet om hønen og ægget ligger lige for.

Er pirateriet en økonomisk drivkraft - eller er pirateri blot en naturlig følge af økonomisk succes?

En af seriens instruktører gav i sidste uge fildelingen en del af æren for "Game of Thrones"-successen. David Petrarca er på en konference citeret for at sige, at serier som "Game of Thrones" lever godt af den omtale og hype, som fildeling skaber, og at serierne drager økonomisk fordel af omtalen.

"Det er sådan, den slags serier overlever," sagde David Petrarca ifølge TheAge.

Han måtte dog senere modificere eller nedtone den pointe, da kommentaren ramte nettets jungletrommer - og sandsynligvis hans arbejdsgivers kontor, hvor man næppe ønsker at rose ulovlig fildeling for noget som helst.

Noget om snakken?

Efter konferencen måtte Petrarca hurtigt udtale, at han ikke støtter ulovlig fildeling, og at ingen - ifølge ham - vinder på, at der fildeles.

For kort tid siden var HBO ellers ude at fortælle, at antallet af solgte dvd'er af sæson to af "Game of Thrones" kommer til at slå alle HBO-rekorder. Om det er en direkte effekt af fildeling, er der ikke bevis for, men der er tilbagevendende dokumentation for, at fildeling kan være gavnligt og ikke skadeligt for underholdningsbrancherne.

I forbindelse med "Game of Thrones" bliver den store interesse for at fildele serien også kædet sammen med, at HBO ikke har gjort det helt nemt for sine kunder at få adgang. I USA kræver det kabel-tv-abonnement at se serien, hvilket sidste år startede en lille protestbevægelse, der tiggede HBO om nemmere at få lov til at købe adgang til serien.

Her i Norden har ankomsten af HBO Nordic gjort det en del nemmere lovligt at få adgang til serien. Også når sæson 3 af "Game of Thrones" begynder i denne måned.

LÆS OGSÅ:

Så besværligt er det at være filmbruger i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.