Artikel top billede

Navision-veteranen Per Mogensen har næsten et kvart århundredes erfaring med udvikling af software til Microsoft Dynamics. Han er i dag 47 år og bor i Atlanta i USA sammen med Susanne Priess.

"Jeg vil helst glemme Microsofts køb af Navision"

Dansk softwareudvikler og Navision-specialist revser Microsoft for indimellem at tage "politiske" beslutninger, der ændrer forhandleres og softwareudvikleres arbejdsvilkår overnight.

Hvad holder du mest af ved it-branchen?

Muligheden for at løse en opgave bedre, mere præcist og på meget kortere tid, som kunderne ellers kan bruge måneder på. Den konstante forandring og nye muligheder er både en udfordring og en styrke, fordi der altid kommer nye og bedre muligheder.

Og hvad bryder du dig mindst om?

Monopolet og politiske belutninger taget af store firmaer, der ødelægger eller ændrer spillereglerne overnight. Et eksempel er det meget successfulde ISV-system for Microsoft Dynamics NAV. Med få måneders varsel retter Microsoft priser og krav, som det kommer til at tage år at implementere. Og det er ikke ISV'erne, som tjener milliarder af dollar.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?

At have arbejdet i PC&C (Navision Software) i de tidlige år. Den viden og de opgaver, jeg fik, var med til at give mig uvurderlig viden til siden at få andre job og starte mit eget firma.

Og hvad vil du helst glemme?

At Microsoft har købt Navision.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?

Peter Bang, Torben Wind, Jesper Balser, Rene Stockner. Alt, jeg har arbejdet med, er centreret om Navision.

Hvad ville du lave i dag, hvis du helt frit kunne vælge dit drømmejob?

Det, som jeg laver nu. At have mit eget firma, udvikle software, træne kunder og skabe partnerkontakter er meget interessant.

Hvad er den lige nu den største trussel mod it-branchen?

Monopolers politiske beslutninger, som ændrer spilleregler baseret på få personers beslutninger.

Hvordan tackler du arbejdspres?

Når jeg beslutter, at dagen er omme, slukker jeg computeren. Men jeg har ikke noget problem med om nødvendigt at arbejde 16 timer om dagen. Bare jeg kan slukke alt et par dage om måneden og lave noget helt andet.

Hvordan kobler du af?

Offroading, hiking, camping, opleve nye steder og prøve at bo og arbejde forskellige steder i verden.

Hvad laver du om ti år?

Det er et svært spørgsmål. Jeg kan godt lide, hvad jeg laver nu, men jeg håber at tjene penge nok til at kunne arbejde nogle færre timer og have mere tid til at slappe af.

Læs mere:

Danskere dominerer Dynamics-hitliste
25 år med Navision
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.