Artikel top billede

Tech Datas danske salgsdirektør - 43-årige Joen Rosenmeier - bor i Aalborg sammen med Dorthe og har datteren Johanne på 10 år.

Tech Data-chef: Zepto var et dyrt bekendtskab

16 års samarbejde med brormand Jørn er det, der har haft størst betydning for Tech Datas salgsdirektør Joen Rosenmeiers karriere i it-branchen.

Hvad holder du mest af ved it-branchen?

Den kontinuerlige produktinnovation og deraf krav til at virksomhederne er omstillingsdygtige. Det giver en dynamisk og spændende branche.

Og hvad bryder du dig mindst om?

At hele it-branchen kæmper om meget små marginaler, som gør, at presset på branchens medarbejdere bliver stort og krævende, og desuden ikke altid kan belønnes som fortjent.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?

Den vækst og det overskud, vi generede i Rosenmeier Electronics år efter år på trods af et vigende distributionsmarked med mange aktører.

Og hvad vil du helst glemme?

At en betroet medarbejder i vores daværende Viborg-afdeling viste sig at være ludoman og dermed kostede firmaet et milionbeløb. Og så var samarbejdet med daværende Zepto også et dyrt bekendtskab. Personligt har det værste været de mange - men desværre nødvendige - afskedigelser af medarbejdere i de perioder, hvor markedet har krævet tilpasninger, og hvor dette var været nødvendigt. Endelig ærgrer det mig, at vi i det fusionerede Rosenmeier/Tech Data i Danmark ikke har lavet sorte tal på bunden.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?

Ingen tvivl om at det tætte samarbejde og arbejdsdeling med min bror, Jørn, gennem 16 år i it-branchen har betydet mest for mig. Vi fulgte en vision og en vækstplan, som gjorde vores firma til en markant spiller på distributionsmarkedet, inden vi solgte aktierne til Triade fra Holland samt senest Tech Data.

Hvad ville du lave i dag, hvis du helt frit kunne vælge dit drømmejob?

Som teenager gjorde jeg målmandskarriere i fodbold og spillede på "jysk" hold med flere spillere, der kom videre til landsholdet. Så drømmejobbet havde helt klart været en professionel målmandskarriere.

Konsolidering kan true it-branchen

Hvad er den lige nu den største trussel mod it-branchen?

Der er jo næsten kun masser af muligheder. Men en trussel mod branchen som helhed kan være den fortsatte konsolidering, hvor de små forhandlere lukker eller bliver opkøbt - hvorved der blir færre, men større forhandlere. Det kan udvande branchebegrebet, som det er sket i radio/tv-branchen.

Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?

Vi skal benchmarke op mod de førende it-områder som Singapore og Silicon Valley og sikre, at vi er på lige fod eller bedre. Som it-minister ville jeg give attraktive opstartsmuligheder for it-iværksættere. Det vil skabe arbejdspladser, vækst og lønsomhed.

Hvordan takler du arbejdspres?

Jeg priotererer de vigtige opgaver først og tilstræber at arbejde så effektivt som muligt. Herudover har vi en dygtig salgsorganisation, hvor kolleger fint kan træde til og afhjælpe i stressede perioder.

Hvordan kobler du af?

Med min datter Johanne på 10 år og min kæreste Dorthe. En weekend i mit sommerhus i Blokhus med dem er den bedste måde for mig at koble af på. Den ro, natur og stemning, som er langs Vestkysten, findes ikke mange steder og er det perfekte sted for mig at koble af fra en travl hverdag med de mennesker, jeg holder mest af.

Hvad laver du om ti år?

10 år i it-branchen er jo 30 år i en anden branche, så det er lang tid. Jeg trives i et dynamisk arbejdsmiljø, gerne med ledelse og salgsansvar. Så om 10 år vil jeg fortsat have et lederjob inden for salg i en større organisation.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere