Artikel top billede

Tech Datas danske salgsdirektør - 43-årige Joen Rosenmeier - bor i Aalborg sammen med Dorthe og har datteren Johanne på 10 år.

Tech Data-chef: Zepto var et dyrt bekendtskab

16 års samarbejde med brormand Jørn er det, der har haft størst betydning for Tech Datas salgsdirektør Joen Rosenmeiers karriere i it-branchen.

Hvad holder du mest af ved it-branchen?

Den kontinuerlige produktinnovation og deraf krav til at virksomhederne er omstillingsdygtige. Det giver en dynamisk og spændende branche.

Og hvad bryder du dig mindst om?

At hele it-branchen kæmper om meget små marginaler, som gør, at presset på branchens medarbejdere bliver stort og krævende, og desuden ikke altid kan belønnes som fortjent.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?

Den vækst og det overskud, vi generede i Rosenmeier Electronics år efter år på trods af et vigende distributionsmarked med mange aktører.

Og hvad vil du helst glemme?

At en betroet medarbejder i vores daværende Viborg-afdeling viste sig at være ludoman og dermed kostede firmaet et milionbeløb. Og så var samarbejdet med daværende Zepto også et dyrt bekendtskab. Personligt har det værste været de mange - men desværre nødvendige - afskedigelser af medarbejdere i de perioder, hvor markedet har krævet tilpasninger, og hvor dette var været nødvendigt. Endelig ærgrer det mig, at vi i det fusionerede Rosenmeier/Tech Data i Danmark ikke har lavet sorte tal på bunden.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?

Ingen tvivl om at det tætte samarbejde og arbejdsdeling med min bror, Jørn, gennem 16 år i it-branchen har betydet mest for mig. Vi fulgte en vision og en vækstplan, som gjorde vores firma til en markant spiller på distributionsmarkedet, inden vi solgte aktierne til Triade fra Holland samt senest Tech Data.

Hvad ville du lave i dag, hvis du helt frit kunne vælge dit drømmejob?

Som teenager gjorde jeg målmandskarriere i fodbold og spillede på "jysk" hold med flere spillere, der kom videre til landsholdet. Så drømmejobbet havde helt klart været en professionel målmandskarriere.

Konsolidering kan true it-branchen

Hvad er den lige nu den største trussel mod it-branchen?

Der er jo næsten kun masser af muligheder. Men en trussel mod branchen som helhed kan være den fortsatte konsolidering, hvor de små forhandlere lukker eller bliver opkøbt - hvorved der blir færre, men større forhandlere. Det kan udvande branchebegrebet, som det er sket i radio/tv-branchen.

Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?

Vi skal benchmarke op mod de førende it-områder som Singapore og Silicon Valley og sikre, at vi er på lige fod eller bedre. Som it-minister ville jeg give attraktive opstartsmuligheder for it-iværksættere. Det vil skabe arbejdspladser, vækst og lønsomhed.

Hvordan takler du arbejdspres?

Jeg priotererer de vigtige opgaver først og tilstræber at arbejde så effektivt som muligt. Herudover har vi en dygtig salgsorganisation, hvor kolleger fint kan træde til og afhjælpe i stressede perioder.

Hvordan kobler du af?

Med min datter Johanne på 10 år og min kæreste Dorthe. En weekend i mit sommerhus i Blokhus med dem er den bedste måde for mig at koble af på. Den ro, natur og stemning, som er langs Vestkysten, findes ikke mange steder og er det perfekte sted for mig at koble af fra en travl hverdag med de mennesker, jeg holder mest af.

Hvad laver du om ti år?

10 år i it-branchen er jo 30 år i en anden branche, så det er lang tid. Jeg trives i et dynamisk arbejdsmiljø, gerne med ledelse og salgsansvar. Så om 10 år vil jeg fortsat have et lederjob inden for salg i en større organisation.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Pär Fors stempler ind som ny CEO hos NNIT: Her er hans første store opgaver som topchef
Mandag rykkede Pär Fors ind på hjørnekontoret hos NNIT. Efter 14 år med Per Kogut ved roret har den 55-årige svensker nu taget over. Med en masse international erfaring i rygsækken skal han nu tage konsulenthuset til næste niveau. "Når man er ny som mig, så kan man stille dumme spørgsmål. Det er en god mulighed, der ikke bør gå til spilde," siger han til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.