Artikel top billede

Tech Datas danske salgsdirektør - 43-årige Joen Rosenmeier - bor i Aalborg sammen med Dorthe og har datteren Johanne på 10 år.

Tech Data-chef: Zepto var et dyrt bekendtskab

16 års samarbejde med brormand Jørn er det, der har haft størst betydning for Tech Datas salgsdirektør Joen Rosenmeiers karriere i it-branchen.

Hvad holder du mest af ved it-branchen?

Den kontinuerlige produktinnovation og deraf krav til at virksomhederne er omstillingsdygtige. Det giver en dynamisk og spændende branche.

Og hvad bryder du dig mindst om?

At hele it-branchen kæmper om meget små marginaler, som gør, at presset på branchens medarbejdere bliver stort og krævende, og desuden ikke altid kan belønnes som fortjent.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?

Den vækst og det overskud, vi generede i Rosenmeier Electronics år efter år på trods af et vigende distributionsmarked med mange aktører.

Og hvad vil du helst glemme?

At en betroet medarbejder i vores daværende Viborg-afdeling viste sig at være ludoman og dermed kostede firmaet et milionbeløb. Og så var samarbejdet med daværende Zepto også et dyrt bekendtskab. Personligt har det værste været de mange - men desværre nødvendige - afskedigelser af medarbejdere i de perioder, hvor markedet har krævet tilpasninger, og hvor dette var været nødvendigt. Endelig ærgrer det mig, at vi i det fusionerede Rosenmeier/Tech Data i Danmark ikke har lavet sorte tal på bunden.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?

Ingen tvivl om at det tætte samarbejde og arbejdsdeling med min bror, Jørn, gennem 16 år i it-branchen har betydet mest for mig. Vi fulgte en vision og en vækstplan, som gjorde vores firma til en markant spiller på distributionsmarkedet, inden vi solgte aktierne til Triade fra Holland samt senest Tech Data.

Hvad ville du lave i dag, hvis du helt frit kunne vælge dit drømmejob?

Som teenager gjorde jeg målmandskarriere i fodbold og spillede på "jysk" hold med flere spillere, der kom videre til landsholdet. Så drømmejobbet havde helt klart været en professionel målmandskarriere.

Konsolidering kan true it-branchen

Hvad er den lige nu den største trussel mod it-branchen?

Der er jo næsten kun masser af muligheder. Men en trussel mod branchen som helhed kan være den fortsatte konsolidering, hvor de små forhandlere lukker eller bliver opkøbt - hvorved der blir færre, men større forhandlere. Det kan udvande branchebegrebet, som det er sket i radio/tv-branchen.

Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?

Vi skal benchmarke op mod de førende it-områder som Singapore og Silicon Valley og sikre, at vi er på lige fod eller bedre. Som it-minister ville jeg give attraktive opstartsmuligheder for it-iværksættere. Det vil skabe arbejdspladser, vækst og lønsomhed.

Hvordan takler du arbejdspres?

Jeg priotererer de vigtige opgaver først og tilstræber at arbejde så effektivt som muligt. Herudover har vi en dygtig salgsorganisation, hvor kolleger fint kan træde til og afhjælpe i stressede perioder.

Hvordan kobler du af?

Med min datter Johanne på 10 år og min kæreste Dorthe. En weekend i mit sommerhus i Blokhus med dem er den bedste måde for mig at koble af på. Den ro, natur og stemning, som er langs Vestkysten, findes ikke mange steder og er det perfekte sted for mig at koble af fra en travl hverdag med de mennesker, jeg holder mest af.

Hvad laver du om ti år?

10 år i it-branchen er jo 30 år i en anden branche, så det er lang tid. Jeg trives i et dynamisk arbejdsmiljø, gerne med ledelse og salgsansvar. Så om 10 år vil jeg fortsat have et lederjob inden for salg i en større organisation.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere