Artikel top billede

IBM's kvindelige top-chef er billig i drift

IBM betaler CEO og bestyrelsesformand Ginni Rometty under det halve af, hvad forgængeren Sam Palmisano fik for sin indsats.

I januar 2012 skrev Virginia "Ginni" Rometty sig ind i historiebøgerne som den første kvinde, der står i spidsen for it-mastodonten IBM.

For sin ulejlighed fik Rometty ifølge Norske digi.no løn og aktiepakker til en værdi af 16,2 millioner dollar eller 93 millioner danske kroner. Det er omkring en fordobling af, hvad hun fik i jobbet som IBM's salgsdirektør.

Tallene fremgår af IBM's rapportering til det amerikanske finanstilsyn. Men om det er den globale økonomiske krise, Romettys køn eller bare hendes evner, der har været afgørende under lønforhandlingerne, melder historien ikke noget om. I hvert fald er hendes løn i dag mindre end halvdelen af, hvad forgængeren Sam Palmisano fik for sin indsats.

I sit seneste år på posten hævede Palmisano en hyre på 37,1 millioner dollar - 213 millioner danske kroner - hvoraf en stor del blev udbetalt som IBM-aktier.

Set fra IBM-aktionærernes synspunkt har Ginni Rometty ellers gjort det godt. Siden hendes tiltræden er IBM's aktier steget med 12 procent - heraf alene syv procent siden jul.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere