Artikel top billede

Foto: Karinui/DevianArt - CC-BY-SA 3.0

Dansk tjeneste samler dine yndlings-netbutikker ét sted

Salget af Trendsales skal nu finansiere et dansk bud på social shopping.

Nettet bugner med lækre netbutikker med lige så lækre varer. Hvordan får man overblik i den ustandselige strøm af produkter?

Måske via Wantr.com.

Wantr er et dansk internet-startup, der i et års tid har inviteret udvalgte brugere indenfor, men nu inviterer alle om bord.

De danske stiftere kalder tjenesten "en ny form for virtuel vinduesshopping".

"Wantr er basalt set et onlinekatalog, der hjælper folk med at holde sig opdaterede på deres yndlingsbutikker og giver besked, når der kommer nye varer. Derudover er der et socialt lag på Wantr, der gør, at man via venner og andre brugere får præsenteret nye varer, der også "flyder" rundt på Wantr," siger Toke Grøfte, der startede Wantr sammen med Stefan Bech sidste år.

Skridtet ud af beta hænger også sammen med, at Wantr har sikret sig 600.000 dollar i venturekapital (cirka 3,3 millioner kroner) fra Seed Capital og stifterne af Trendsales, Bo Eriksen og Martin Falslev Andersen.

Trendsales-stifterne solgte tjenesten i 2010 til QXL for, hvad der ifølge rygter var et trecifret millionbeløb.

Hvordan adskiller de sig?

Wantr træder ind i en hønsegård med mange haner. Både Wanelo, Pinterest, Svpply og The Fancy arbejder med forskellige vinkler på social shopping.

Alligevel mener stifterne af den danske tjeneste, at de har fundet en unik vinkel.

Hvor mange af de lignende tjeneste især handler om, at brugerne samler og deler deres favoritter, forsøger Wantr at blive et samlested for dine indkøb på nettet.

"Før Wantr besøgte jeg de samme fem/seks onlinebutikker hver dagen, for at se om de havde fået nogle nye lækre sko - ofte forgæves. Vi mente, at der måtte være en bedre måde at kunne holde sig opdateret på sine yndlings shoppingsider," forklarer Toke Grøfte.

Derfor kan man nu bede Wantr om at "crawle" udvalgte områder på sine yndlingsbutikker. Så bliver nye produkter derfra automatisk trukket ind i Wantr og oprettet - og brugerne bliver informeret om, at der er nyt på hylderne.

Sideløbende er der stadig et oplevelses-aspekt ved Wantr, hvor man hele tiden bliver præsenteret for nye varer, som venner og andre tilføjer og "wantr".

Ros fra web-kendis

Det er typisk, at Seed Capital leder en investeringsrunde og får eksterne angelinvestorer med ombord. Det var oplagt, at det blev Bo Eriksen og Martin Falslev Andersen.

"Vi har selv været brugere af sitet helt fra starten, og jeg har da også allerede købt 5-6 ting, som jeg har opdaget på Wantr - for eksempel en super lækker kaffebordsbog om surfing. Så dybest set har vi investeret i Wantr, fordi vi selv kan se brugsværdien. Og selvfølgelig også fordi vi tror på, at andre vil se værdien af sitet," udtaler Martin Falslev Andersen.

"Vi startede dialogen med dem for næsten et år siden. De var interesserede i at investere, men vi også brugt dem som sparringspartnere. Helt lavpraktisk har vi enten skrevet eller ringet til dem med spørgsmål. De har jo mellem 10 og 15 års erfaring i at drive communities, hvor der også blev lagt et lag af e-commerce ovenpå," forklarer Toke Grøfte om matchet.

Wantr har i sin korte levetid allerede fået ros fra den indflydelsesrige amerikanske iværksætter og spradebasse Jason Calacanis. I en episode af sit shov "This Week in Startups" giver han danskerne ros for konceptet. 

Wantr har pt. syv ansatte, men investeringen vil give rum til flere ansættelser.

Via Vimeo
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.