Artikel top billede

Sådan sælger forhandlere software uden at røre en finger

Tech Data bruger Wupti.com som spydspids. Nu hopper forhandlere på distributørens elektroniske softwaredistribution.

Det boks-løse salg af software gennem kanalen er i fokus. Also Actebis købte for nylig aktiemajoriteten i hollandske Atomblock, som har udviklet et system til elektronisk software-distribution.

Tech Data lancerede for seks måneder siden deres løsning, Activate-here. Nu går Tech Data ud og fortæller, at de første forhandlere er gået i luften med systemet.

Wupti.com kører som første store spiller med Tech Datas nye modul til onlinesalg af software. Det er en løsning, hvor forhandleren har integret Activate-here fuldstændig i deres webshop.

"Vi har solgt ESD med Activate-here siden november, og vi ser store muligheder i løsningen, særligt i forbindelse med den netop lancerede Office 2013, der jo er medieløs. Derfor har kunden ikke samme behov for den fysiske pakke længere " udtaler indkøbschef Peter Loch fra Wupti.com.

Med Activate-here leverer Wupti.com derfor kun et downloadlink og en produktnøgle, som kunden modtager inden for 60 minutter, fra købet er foretaget.

Hos Tech Data er det softwaredirektør Thomas Christensen, der har ansvaret for Activate-here. Han fortæller, at Tech Data nu har 10 projekter kørende på deres løsning.

"Der er også en masse mindre partnere, der er i gang med implementeringen lige nu," hævder han.

Activate-here er designet, så løsningen kan køre som et plugin på forhandlernes web-shop. Det betyder, at selve købet reelt foregår på Tech Datas system, men systemet er integreret, således at kunden ikke opdager det.

"Vi leverer et helt framework, som er styret via XML og andre standarder. Vi sørger for at levere en licensnøgle til kunden og sørger for faktureringen helt tilbage til Microsoft. Det er et fuldstændig whitelabel-system," siger Thomas Christensen.

I dag er det fortrinsvis Microsoft-produkter, der sælges gennem systemet, men der kommer flere til, fortæller Thomas Christensen.

Han fremhæver at fordelen ved Activate-here er, at det sømløse automatiske salg kan give forhandleren tid til at koncentrere sig om de mere komplicerede licenssalg.

"Jeg synes, at det er et rigtigt godt kanalværktøj, hvor vi tager nogle omkostninger ud af processen. Det klarer det hele automatisk og er også koblet op mod vores kreditgodkendelse. Det er et værdiskabende værktøj," lyder det fra Thomas Christensen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere