Artikel top billede

Bagmandspoliti undersøger HP-opkøb

Britiske myndigheder efterforsker sag om regnskabssvindel forud for HP's køb af Autonomy. Tidligere Autonomy-boss byder undersøgelsen velkommen.

En talsmand for den tidligere topchef i det britiske softwarefirma Autonomy, Mike Lynch, kunne i går bekræfte, at det britiske bagmandspoliti - Serious Fraud Office (SFO) - har taget fat på en kulegravning af Autonomys regnskaber og bogføring forud for HP's opkøb af selskabet tilbage i august 2011. Det skriver amerikanske crn.com.

Ifølge talsmanden byder den tidligere Autonomy-chef myndighedernes undersøgelse velkommen og fastholder samtidig, at HP's beskyldninger om regnskabsfifleri i Autonomy er ubegrundede.

"Vi har allerede i december bedt om at møde med dem (SFO, red,), fordi vi ønsker at kende indholdet af HP's vage beskyldninger, og fordi vi ønsker en mulighed for at svare på dem," lyder i en udtalelse fra talsmanden.

"Vi er fortsat overbeviste om, at HP's beskyldninger er ubegrundede. Vi ser frem til at få løst op på situationen så hurtigt som muligt," hedder det videre i udtalelsen.

Beskyldningerne om, at den tidligere ledelse i Autonomy har fiflet med regnskaber og bogføring, kom frem i november i fjor i forbindelse med, at HP nedskrev værdien af Autonomy med hele 29 milliarder kroner. Det kan du læse om her.

De britiske myndigheder har samtidig bekræftet, at man er i gang med en efterforskning. Myndighederne understreger dog, at "åbningen af en kriminal-efterforskning ikke betyder, at personer er skyldige, eller at der overhovedet er begået en forbrydelse".

CRN.com citerer dokumenter fra HP, hvoraf det fremgår, at de britiske myndigheder har undersøgt sagen siden begyndelsen af februar.

Også det amerikanske Justitsministerium og det amerikanske børstilsyn SEC har fat i sagen om den påståede regnskabssvindel i Autonomy.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Ny skærmteknologi kan være på vej til iPhone: I fremtiden vil din skærm altid være tændt
Apple har store forventninger til den næste iPhone, der muligvis vil blive udstyret med en helt ny skærmteknologi. Selskabets leverandører har derfor fået at vide, at de skal øge produktionskapaciteten med 20 procent.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.