Artikel top billede

Bagmandspoliti undersøger HP-opkøb

Britiske myndigheder efterforsker sag om regnskabssvindel forud for HP's køb af Autonomy. Tidligere Autonomy-boss byder undersøgelsen velkommen.

En talsmand for den tidligere topchef i det britiske softwarefirma Autonomy, Mike Lynch, kunne i går bekræfte, at det britiske bagmandspoliti - Serious Fraud Office (SFO) - har taget fat på en kulegravning af Autonomys regnskaber og bogføring forud for HP's opkøb af selskabet tilbage i august 2011. Det skriver amerikanske crn.com.

Ifølge talsmanden byder den tidligere Autonomy-chef myndighedernes undersøgelse velkommen og fastholder samtidig, at HP's beskyldninger om regnskabsfifleri i Autonomy er ubegrundede.

"Vi har allerede i december bedt om at møde med dem (SFO, red,), fordi vi ønsker at kende indholdet af HP's vage beskyldninger, og fordi vi ønsker en mulighed for at svare på dem," lyder i en udtalelse fra talsmanden.

"Vi er fortsat overbeviste om, at HP's beskyldninger er ubegrundede. Vi ser frem til at få løst op på situationen så hurtigt som muligt," hedder det videre i udtalelsen.

Beskyldningerne om, at den tidligere ledelse i Autonomy har fiflet med regnskaber og bogføring, kom frem i november i fjor i forbindelse med, at HP nedskrev værdien af Autonomy med hele 29 milliarder kroner. Det kan du læse om her.

De britiske myndigheder har samtidig bekræftet, at man er i gang med en efterforskning. Myndighederne understreger dog, at "åbningen af en kriminal-efterforskning ikke betyder, at personer er skyldige, eller at der overhovedet er begået en forbrydelse".

CRN.com citerer dokumenter fra HP, hvoraf det fremgår, at de britiske myndigheder har undersøgt sagen siden begyndelsen af februar.

Også det amerikanske Justitsministerium og det amerikanske børstilsyn SEC har fat i sagen om den påståede regnskabssvindel i Autonomy.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere