Artikel top billede

Bagmandspoliti undersøger HP-opkøb

Britiske myndigheder efterforsker sag om regnskabssvindel forud for HP's køb af Autonomy. Tidligere Autonomy-boss byder undersøgelsen velkommen.

En talsmand for den tidligere topchef i det britiske softwarefirma Autonomy, Mike Lynch, kunne i går bekræfte, at det britiske bagmandspoliti - Serious Fraud Office (SFO) - har taget fat på en kulegravning af Autonomys regnskaber og bogføring forud for HP's opkøb af selskabet tilbage i august 2011. Det skriver amerikanske crn.com.

Ifølge talsmanden byder den tidligere Autonomy-chef myndighedernes undersøgelse velkommen og fastholder samtidig, at HP's beskyldninger om regnskabsfifleri i Autonomy er ubegrundede.

"Vi har allerede i december bedt om at møde med dem (SFO, red,), fordi vi ønsker at kende indholdet af HP's vage beskyldninger, og fordi vi ønsker en mulighed for at svare på dem," lyder i en udtalelse fra talsmanden.

"Vi er fortsat overbeviste om, at HP's beskyldninger er ubegrundede. Vi ser frem til at få løst op på situationen så hurtigt som muligt," hedder det videre i udtalelsen.

Beskyldningerne om, at den tidligere ledelse i Autonomy har fiflet med regnskaber og bogføring, kom frem i november i fjor i forbindelse med, at HP nedskrev værdien af Autonomy med hele 29 milliarder kroner. Det kan du læse om her.

De britiske myndigheder har samtidig bekræftet, at man er i gang med en efterforskning. Myndighederne understreger dog, at "åbningen af en kriminal-efterforskning ikke betyder, at personer er skyldige, eller at der overhovedet er begået en forbrydelse".

CRN.com citerer dokumenter fra HP, hvoraf det fremgår, at de britiske myndigheder har undersøgt sagen siden begyndelsen af februar.

Også det amerikanske Justitsministerium og det amerikanske børstilsyn SEC har fat i sagen om den påståede regnskabssvindel i Autonomy.

Læs mere:
IT-JOB

Quickorder

Frontend Developer

Sentia Denmark A/S

Datacenter Engineer

ORTEC Nordic A/S

Project/Delivery Manager

Unik System Design A/S

Erfaren Product Owner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?