Dansk pc-bygger vokser voldsomt

Ansætter flere folk og har rekordomsætning hver måned.

"Vi har så travlt, at vi løber rundt om os selv," fortæller direktør Evald Nørtoft fra den vestjyske pc-bygger AV Distribution. Pc-byggeren har netop afleveret et årsregnskab, som viser stor fremgang.

"En vækst på 25 procent i forretning passer meget godt," siger Evald Nørtoft til regnskabet og fortsætter:

"Men vi er i gang med et endnu større ryk nu. I forhold til sidste år bliver det en fordobling i år."

Evald Nørtoft fortæller, at flere forhandlere kommer til. Noget han til dels tilskriver, at der efterhånden ikke er mange pc-byggere tilbage på det danske marked.

"Normalt har vores kunder været den lokale erhvervsforhandler, men nu har vi fået flere butikker med. Det er forhandlere, som enten tidligere selv har lavet computere,  har solgt mærkevarer eller har købt andre steder. Jeg tror, det skyldes vores fleksibilitet. Vi bygger jo til ordre, så vi kan levere maskinerne, som kunderne gerne vil have dem," siger han og konstaterer:

"Det, vi gør med build-to-order, er der ikke andre end os og DCS, der gør. Det er et nichemarked."

AV Distribution har ifølge Evald Nørtoft rekordomsætning hver måned. Derfor har pc-byggeren også været ude at ansætte flere folk for at kunne følge med.

"Lige nu er vi oppe på 19 ansatte, og så har vi også nogle folk, der kommer efter skoletid," siger Evald Nørtoft.

Hvor AV Distribution tidligere især lavede stationære pc'er, så fylder de bærbare i dag omkring 60 procent af produktionen.

Den øgede aktivitet viser sig også i regnskabet hos AV Distribution, hvor dykket fra finanskrisen er ved at fortage sig.

Overskuddet er vokset med 45 procent til knap 1,2 millioner kroner før skat. Evald Nørtoft regner med et mindst lige så godt resultat i det igangværende finansår.

AV Distribution, der ligger i den lille vestjyske by Sørvad, har undtagen det første år været en pænt overskudsgivende forretning, siden selskabet blev etableret i 1999.

"Vi havde en lille tilbagegang under krisen, men ellers har vi ikke været større, end vi er nu," konstaterer Evald Nørtoft.

Læs mere:

IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.