Artikel top billede

Dansk pc-bygger vokser voldsomt

Ansætter flere folk og har rekordomsætning hver måned.

"Vi har så travlt, at vi løber rundt om os selv," fortæller direktør Evald Nørtoft fra den vestjyske pc-bygger AV Distribution. Pc-byggeren har netop afleveret et årsregnskab, som viser stor fremgang.

"En vækst på 25 procent i forretning passer meget godt," siger Evald Nørtoft til regnskabet og fortsætter:

"Men vi er i gang med et endnu større ryk nu. I forhold til sidste år bliver det en fordobling i år."

Evald Nørtoft fortæller, at flere forhandlere kommer til. Noget han til dels tilskriver, at der efterhånden ikke er mange pc-byggere tilbage på det danske marked.

"Normalt har vores kunder været den lokale erhvervsforhandler, men nu har vi fået flere butikker med. Det er forhandlere, som enten tidligere selv har lavet computere,  har solgt mærkevarer eller har købt andre steder. Jeg tror, det skyldes vores fleksibilitet. Vi bygger jo til ordre, så vi kan levere maskinerne, som kunderne gerne vil have dem," siger han og konstaterer:

"Det, vi gør med build-to-order, er der ikke andre end os og DCS, der gør. Det er et nichemarked."

AV Distribution har ifølge Evald Nørtoft rekordomsætning hver måned. Derfor har pc-byggeren også været ude at ansætte flere folk for at kunne følge med.

"Lige nu er vi oppe på 19 ansatte, og så har vi også nogle folk, der kommer efter skoletid," siger Evald Nørtoft.

Hvor AV Distribution tidligere især lavede stationære pc'er, så fylder de bærbare i dag omkring 60 procent af produktionen.

Den øgede aktivitet viser sig også i regnskabet hos AV Distribution, hvor dykket fra finanskrisen er ved at fortage sig.

Overskuddet er vokset med 45 procent til knap 1,2 millioner kroner før skat. Evald Nørtoft regner med et mindst lige så godt resultat i det igangværende finansår.

AV Distribution, der ligger i den lille vestjyske by Sørvad, har undtagen det første år været en pænt overskudsgivende forretning, siden selskabet blev etableret i 1999.

"Vi havde en lille tilbagegang under krisen, men ellers har vi ikke været større, end vi er nu," konstaterer Evald Nørtoft.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere