Artikel top billede

Dansk pc-bygger vokser voldsomt

Ansætter flere folk og har rekordomsætning hver måned.

"Vi har så travlt, at vi løber rundt om os selv," fortæller direktør Evald Nørtoft fra den vestjyske pc-bygger AV Distribution. Pc-byggeren har netop afleveret et årsregnskab, som viser stor fremgang.

"En vækst på 25 procent i forretning passer meget godt," siger Evald Nørtoft til regnskabet og fortsætter:

"Men vi er i gang med et endnu større ryk nu. I forhold til sidste år bliver det en fordobling i år."

Evald Nørtoft fortæller, at flere forhandlere kommer til. Noget han til dels tilskriver, at der efterhånden ikke er mange pc-byggere tilbage på det danske marked.

"Normalt har vores kunder været den lokale erhvervsforhandler, men nu har vi fået flere butikker med. Det er forhandlere, som enten tidligere selv har lavet computere,  har solgt mærkevarer eller har købt andre steder. Jeg tror, det skyldes vores fleksibilitet. Vi bygger jo til ordre, så vi kan levere maskinerne, som kunderne gerne vil have dem," siger han og konstaterer:

"Det, vi gør med build-to-order, er der ikke andre end os og DCS, der gør. Det er et nichemarked."

AV Distribution har ifølge Evald Nørtoft rekordomsætning hver måned. Derfor har pc-byggeren også været ude at ansætte flere folk for at kunne følge med.

"Lige nu er vi oppe på 19 ansatte, og så har vi også nogle folk, der kommer efter skoletid," siger Evald Nørtoft.

Hvor AV Distribution tidligere især lavede stationære pc'er, så fylder de bærbare i dag omkring 60 procent af produktionen.

Den øgede aktivitet viser sig også i regnskabet hos AV Distribution, hvor dykket fra finanskrisen er ved at fortage sig.

Overskuddet er vokset med 45 procent til knap 1,2 millioner kroner før skat. Evald Nørtoft regner med et mindst lige så godt resultat i det igangværende finansår.

AV Distribution, der ligger i den lille vestjyske by Sørvad, har undtagen det første år været en pænt overskudsgivende forretning, siden selskabet blev etableret i 1999.

"Vi havde en lille tilbagegang under krisen, men ellers har vi ikke været større, end vi er nu," konstaterer Evald Nørtoft.

Læs mere:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere