Artikel top billede

Forhandlere: Kunderne fravælger Windows 8

Metro-brugerfladen skræmmer kunderne, lyder det fra danske forhandlere.

Microsoft kan have noget af en udfordring i at få sparket gang i salget af Windows 8. Det antyder danske forhandlere og pc-byggere, som Channelworld har talt med.

"Alle de computere, vi selv bygger og sælger, lægger vi Windows 7 på. For det er det kunderne vil have," siger Tommy Høj fra Høj Data i Nordjylland.

Han erkender, at hans kunder måske er lidt mere konservative end andre steder, men synes alligevel, at det er markant.

"Jeg ringede til vores leverandør og spurgte, hvor mange Windows 8-licenser jeg egentlig havde købt og leveret. Og det kunne tælles på en hånd," siger han.

Heller ikke hos den sjællandske erhvervsforhandler Netsolutions oplever salgsdirektør Oktay Ilgöy, at kunderne skriger efter Windows 8.

"Selv om maskinerne er preloaded med Windows 8, spørger alle vores kunder, om de kan downgrade til Windows 7. Det virker, som om Windows 8 er noget, de helst vil springe over," siger Oktay Ilgöy og fortsætter:

"Kunderne er meget nervøse omkring Windows 8 og især brugerfladen. Det er alt for nyt til, at de tør hoppe ud i det. De kunder, der har prøvet at teste det, har ikke fået en positiv oplevelse. Selvfølgelig er det nok også et spørgsmål om vane. Men folk synes, brugerfladen er irriterende og svær at finde ud af."

Hos pc-byggeren AV Distribution har man også mærket, at kunderne efterspørger Windows 7 i stedet for Windows 8. Direktør Evald Nørtoft fortæller, at langt de fleste maskiner, som AV Distribution bygger, bliver leveret med Windows 7.

"Vi har fået flere nye butikker som kunder. Jeg tror, det skyldes, at vi leverer computerne med det styresystem, som kunderne vil have," siger Evald Nørtoft.

En af de nye kunder, som AV Distribution har høstet, er netop Høj Data i Nordjylland.

"Vi laver selv stationære computere. Men vores kunder vil også gerne have Windows 7 på de bærbare. Derfor har vi lavet en aftale med AV Distribution, fordi de kan levere maskiner med Windows 7," siger Tommy Høj.

Han fortæller, at selv når kunderne vælger at købe bærbare, hvor der er installeret Windows 8, må han hjælpe dem til at få en brugerflade, der ligner Windows 7.

"Vi har fundet et sharewareprogram, der gør, at kunderne kan få en brugerflade, der ligner Windows 8 med startknap og det hele. Men det er lidt åndssvagt, at Microsoft ikke selv har sørget for, at det kan blive sådan," lyder det undrende fra Tommy Høj.


Fravælger kunderne Windows 8? Skriv til redaktionen. Vi lytter gerne til dine erfaringer.
Skriv til redaktionen@channelworld.dk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.