Artikel top billede

Omkring 20 kunder i den nu krakkede printforhandler Copydata/Winkelhorn har tvivlsomme leasingaftaler, fortæller kurator Ulrik Holsted-Sandgreen.

Leasingkunder i klemme efter Winkelhorn-konkurs

Konkurs-advokat og tidligere medarbejdere fra den krakkede printforhandler bliver løbet på dørene af kunder.

Op mod 20 kunder er i klemme, efter at printforhandleren Copydata/Wimnkelhorn for fire uger siden gik konkurs. Krakket blev udløst af et omfattende leasing-cirkus.

Flere af printforhandlerens tidligere medarbejdere fortæller til Channelworld, at de er blevet kontaktet af kunder, som efter konkursen står med leasing-aftaler, som viser sig at omfatte gæld fra tidligere leasingaftaler. Det kan du læse mere om her.

Der har dog ikke været megen trøst at hente hos de tidligere medarbejdere. De blev nemlig fritstillet i forbindelse med konkursen.

Før påske fortalte kurator i konkurs boet Ulrik Holsted-Sandgreen til Channelworld, at tvivlsomme leasing-arrangementer var den væsentligste årsag til krakket i Copydata/Winkelhorn.

Selskabet har ladet restgæld fra gamle leasing-aftaler indgå i finansieringen, når kunderne leasede nyt udstyr. På den måde har man kunnet trække penge ud af de involverede leasing-selskaber, som formelt står som kundernes leverandører. Men samtidig har man undladt at indløse gæld i de gamle aftaler. Med den form for dobbeltfinansiering har Copydata/Winkelhorn kunnet køre videre, indtil konstruktionen altså kollapsede i begyndelsen af marts.

Også kurator Ulrik Holsted-Sandgreen er blevet løbet på dørene af kunder.

"Jeg har en liste på cirka 20 kunder, som fortæller, at de er ramt af det her," siger han til Channelworld.

Men der er ikke meget at gøre ved problemet, fordi kundernes aftaler rent juridisk hører hjemme hos de leasingselskaber, som har finansieret aftalerne.

Ulrik Holsted-Sandgreen har efter eget udsagn ikke noget samlet overblik over sagen. Han kan derfor heller ikke give noget bud på, hvor mange penge der er gået igennem det leasing-cirkus, som sendte Copydata/Winkelhorn i graven.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra den nu forhenværende direktør i Copydata/Winkelhorn Kenneth Giese.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere