Omkring 20 kunder i den nu krakkede printforhandler Copydata/Winkelhorn har tvivlsomme leasingaftaler, fortæller kurator Ulrik Holsted-Sandgreen.

Leasingkunder i klemme efter Winkelhorn-konkurs

Konkurs-advokat og tidligere medarbejdere fra den krakkede printforhandler bliver løbet på dørene af kunder.

Op mod 20 kunder er i klemme, efter at printforhandleren Copydata/Wimnkelhorn for fire uger siden gik konkurs. Krakket blev udløst af et omfattende leasing-cirkus.

Flere af printforhandlerens tidligere medarbejdere fortæller til Channelworld, at de er blevet kontaktet af kunder, som efter konkursen står med leasing-aftaler, som viser sig at omfatte gæld fra tidligere leasingaftaler. Det kan du læse mere om her.

Der har dog ikke været megen trøst at hente hos de tidligere medarbejdere. De blev nemlig fritstillet i forbindelse med konkursen.

Før påske fortalte kurator i konkurs boet Ulrik Holsted-Sandgreen til Channelworld, at tvivlsomme leasing-arrangementer var den væsentligste årsag til krakket i Copydata/Winkelhorn.

Selskabet har ladet restgæld fra gamle leasing-aftaler indgå i finansieringen, når kunderne leasede nyt udstyr. På den måde har man kunnet trække penge ud af de involverede leasing-selskaber, som formelt står som kundernes leverandører. Men samtidig har man undladt at indløse gæld i de gamle aftaler. Med den form for dobbeltfinansiering har Copydata/Winkelhorn kunnet køre videre, indtil konstruktionen altså kollapsede i begyndelsen af marts.

Også kurator Ulrik Holsted-Sandgreen er blevet løbet på dørene af kunder.

"Jeg har en liste på cirka 20 kunder, som fortæller, at de er ramt af det her," siger han til Channelworld.

Men der er ikke meget at gøre ved problemet, fordi kundernes aftaler rent juridisk hører hjemme hos de leasingselskaber, som har finansieret aftalerne.

Ulrik Holsted-Sandgreen har efter eget udsagn ikke noget samlet overblik over sagen. Han kan derfor heller ikke give noget bud på, hvor mange penge der er gået igennem det leasing-cirkus, som sendte Copydata/Winkelhorn i graven.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra den nu forhenværende direktør i Copydata/Winkelhorn Kenneth Giese.

Læs mere:

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens kundeservice: Kom i gang med de bedste chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

22. september 2020 | Læs mere


RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Sådan turboimplementerede GateHouse helt nyt ERP-system på blot 26 dage: "Systemet skulle kunne favne det hele og integrere forretningerne med hinanden"
På 26 dage midt i coronakrisen og hen over påsken implementerede den danske softwarevirksomhed GateHouse en ERP-løsning fra IFS som erstatning for et bare to år gammel NAV-løsning. Her er historien om, hvordan det lykkedes.
Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Tør du vente på et databrud? Kom i gang med at sikre dig nu!
Agilitet er nødvendigt, når der skal godkendes brugere og det er der en simpel grund til. Adgangsscenarierne er for forskellige til at stole på en enkelt måde at autentificere på. Din autentificeringsproces er nødt til at udvikle sig med flere adgangsscenarier. Det og meget mere kigger vi på i dette whitepaper, så du er i stand til at vælge den mest agile løsning for dig og din virksomhed.