Artikel top billede

Omkring 20 kunder i den nu krakkede printforhandler Copydata/Winkelhorn har tvivlsomme leasingaftaler, fortæller kurator Ulrik Holsted-Sandgreen.

Leasingkunder i klemme efter Winkelhorn-konkurs

Konkurs-advokat og tidligere medarbejdere fra den krakkede printforhandler bliver løbet på dørene af kunder.

Op mod 20 kunder er i klemme, efter at printforhandleren Copydata/Wimnkelhorn for fire uger siden gik konkurs. Krakket blev udløst af et omfattende leasing-cirkus.

Flere af printforhandlerens tidligere medarbejdere fortæller til Channelworld, at de er blevet kontaktet af kunder, som efter konkursen står med leasing-aftaler, som viser sig at omfatte gæld fra tidligere leasingaftaler. Det kan du læse mere om her.

Der har dog ikke været megen trøst at hente hos de tidligere medarbejdere. De blev nemlig fritstillet i forbindelse med konkursen.

Før påske fortalte kurator i konkurs boet Ulrik Holsted-Sandgreen til Channelworld, at tvivlsomme leasing-arrangementer var den væsentligste årsag til krakket i Copydata/Winkelhorn.

Selskabet har ladet restgæld fra gamle leasing-aftaler indgå i finansieringen, når kunderne leasede nyt udstyr. På den måde har man kunnet trække penge ud af de involverede leasing-selskaber, som formelt står som kundernes leverandører. Men samtidig har man undladt at indløse gæld i de gamle aftaler. Med den form for dobbeltfinansiering har Copydata/Winkelhorn kunnet køre videre, indtil konstruktionen altså kollapsede i begyndelsen af marts.

Også kurator Ulrik Holsted-Sandgreen er blevet løbet på dørene af kunder.

"Jeg har en liste på cirka 20 kunder, som fortæller, at de er ramt af det her," siger han til Channelworld.

Men der er ikke meget at gøre ved problemet, fordi kundernes aftaler rent juridisk hører hjemme hos de leasingselskaber, som har finansieret aftalerne.

Ulrik Holsted-Sandgreen har efter eget udsagn ikke noget samlet overblik over sagen. Han kan derfor heller ikke give noget bud på, hvor mange penge der er gået igennem det leasing-cirkus, som sendte Copydata/Winkelhorn i graven.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra den nu forhenværende direktør i Copydata/Winkelhorn Kenneth Giese.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere


Cloud & Enterprise Architecture

Blive klogere på cloud i en virkelighed, hvor selv de mest stringente it-landskaber har det med at knopskyde over tid. Ny services, nye teknologiske muligheder og stigende interne forventninger gør, at data, processer og applikationer ofte er fordelt ud over flere leverandører og leverancemodeller.

14. december 2022 | Læs mere


People Tech 2022 – der hvor HR møder IT

People Tech 2022 er stedet for dig, som arbejder med HR eller med it-løsninger til HR-branchen. Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk. Bliv inspireret af andre virksomheders konkrete erfaringer, og hvad eksperterne mener om de store linjer inden for digitaliseringen af ​​HR.

15. december 2022 | Læs mere