Artikel top billede

Omkring 20 kunder i den nu krakkede printforhandler Copydata/Winkelhorn har tvivlsomme leasingaftaler, fortæller kurator Ulrik Holsted-Sandgreen.

Leasingkunder i klemme efter Winkelhorn-konkurs

Konkurs-advokat og tidligere medarbejdere fra den krakkede printforhandler bliver løbet på dørene af kunder.

Op mod 20 kunder er i klemme, efter at printforhandleren Copydata/Wimnkelhorn for fire uger siden gik konkurs. Krakket blev udløst af et omfattende leasing-cirkus.

Flere af printforhandlerens tidligere medarbejdere fortæller til Channelworld, at de er blevet kontaktet af kunder, som efter konkursen står med leasing-aftaler, som viser sig at omfatte gæld fra tidligere leasingaftaler. Det kan du læse mere om her.

Der har dog ikke været megen trøst at hente hos de tidligere medarbejdere. De blev nemlig fritstillet i forbindelse med konkursen.

Før påske fortalte kurator i konkurs boet Ulrik Holsted-Sandgreen til Channelworld, at tvivlsomme leasing-arrangementer var den væsentligste årsag til krakket i Copydata/Winkelhorn.

Selskabet har ladet restgæld fra gamle leasing-aftaler indgå i finansieringen, når kunderne leasede nyt udstyr. På den måde har man kunnet trække penge ud af de involverede leasing-selskaber, som formelt står som kundernes leverandører. Men samtidig har man undladt at indløse gæld i de gamle aftaler. Med den form for dobbeltfinansiering har Copydata/Winkelhorn kunnet køre videre, indtil konstruktionen altså kollapsede i begyndelsen af marts.

Også kurator Ulrik Holsted-Sandgreen er blevet løbet på dørene af kunder.

"Jeg har en liste på cirka 20 kunder, som fortæller, at de er ramt af det her," siger han til Channelworld.

Men der er ikke meget at gøre ved problemet, fordi kundernes aftaler rent juridisk hører hjemme hos de leasingselskaber, som har finansieret aftalerne.

Ulrik Holsted-Sandgreen har efter eget udsagn ikke noget samlet overblik over sagen. Han kan derfor heller ikke give noget bud på, hvor mange penge der er gået igennem det leasing-cirkus, som sendte Copydata/Winkelhorn i graven.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra den nu forhenværende direktør i Copydata/Winkelhorn Kenneth Giese.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere