Artikel top billede

Nu kommer lydbøgernes "Spotify" til Danmark

Gyldendal kommer i år med en all-you-can-eat-tjeneste til læseheste.

Gyldendal har i dag oplyst, at forlaget drosler kraftigt ned på sine nuværende online-aktiviteter. Til gengæld kommer der fuld fokus på lydbøger.

Gyldendal introducerer senere på året en lydbogs-tjeneste. En streamingtjeneste i nogenlunde samme dur som vi kender det fra musiktjenesterne TDC Play, Rdio og WiMP.

Tjenesten hedder Storytel.dk.

Gyldendal har tidligere forsøgt at sparke udviklingen i gang. Ligeledes med Storytel. I 2008 var fokus også på mobiltelefoner - men formentlig lidt for tidligt. I mellemtiden har udviklingen med smartphones og apps taget fart.

Tjenesten er ikke åben endnu, man man kan tilmelde sig et nyhedsbrev.

Lukker onlinebutik

Storytel vil både streame helt nye og ældre titler. Fra både Gyldendal og andre danske forlag. For et fast beløb om måneden kan man lytte til så mange bøger, man orker.  

Nyheden om relanceringen af Storytel kom i forbindelse med, at Gyldendal lukker sin onlineshop g.dk og eLounge.dk, som forlaget tidligere har købt sig ind i.

Gyldendal vil ikke længere sælge bøger i sine egne butikker, skriver BogMarkedet

"Det er ikke strategisk afgørende for os at eje detailhandel online - vi har jo heller aldrig ejet boghandlerkæder - og markedet er blevet ekstremt konkurrencebetonet med meget ringe muligheder for at skabe en fornuftig forretning," skriver firmaet i en presemeddelelse.

Der findes flere lydbogsalternativer - og bibliotekerne egen løsning - Netlydbog.dk.

Storytel eksisterer i Danmark som et datterselskab af det svenske firma. Gyldendal har en mindre ejerandel af Storytel i Danmark.

LÆS OGSÅ:

Her er kan du vælge og vrage mellem e-bøger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere