Artikel top billede

Producenter: Vi leverer Windows 7 til danske erhvervskunder

Men touch-teknologi kan give Windows 8 et boom, vurderer Lenovo og HP.

Både HP og Lenovo i Danmark fortæller, at det er Windows 7 og ikke Windows 8, som danske erhvervskunder efterspørger. Og at de i dag leverer de fleste maskiner til erhverv med Windows 7 installeret.

"Årsagen er, at de store virksomheder ikke er klar til at gå på Windows 8. Det er ikke så længe siden, de gik over på Windows 7. Men det er ikke et fravalg, fordi Windows 8 er noget skidt. Det handler mere om, at det tager tid for virksomheder, der bygger deres egne ting oven på Windows, at blive klar til et nyt system," siger Peter Juul Jørgensen, direktør for Lenovo i Danmark.

Samme melding lyder fra Henrik Johansson, der er HP's markedschef for bærbare til commercial-segmentet i Danmark.

"Der er mange kunder, som ikke er klar til at køre Windows 8. Derfor lægger vi også en "downgraded Windows 8" på maskinerne. Altså en maskine, hvor licensen giver ret til at bruge Windows 8, men hvor Windows 7 er installeret. Det giver kunden alle muligheder," siger han.

Både Peter Juul Jørgensen og Henrik Johansson mener dog, at det er ganske normal adfærd, at erhvervslivet er trægt til at skifte styresystem, og de mener ikke, at man kan sammenligne Windows 8 med Windows Vista, som mange har valgt at springe over.

"Jeg tror faktisk, at overgangen til Windows 8 kommer til at gå hurtigere end bevægelsen fra Windows XP til Windows 7. Der er jo stadig kunder, der bruger XP derude. Om de så går direkte til Windows 8 eller bruger Windows 7 som mellemstation ved jeg ikke," siger Henrik Johansson fra HP.

Peter Juul Jørgensen fra Lenovo påpeger også, at det skal give mening for kunderne at gå over til Windows 8.

"Hvis kunderne har eksisterende miljøer, er der en tendens til, at de vælger Windows 7. Men hvis der er tale om nyinstallationer, ser vi også, at de vælger Windows 8. Men jeg tror også, at behovet opstår, når virksomhederne begynder at bruge touch-enheder mere. Det kommer til at blive driveren for Windows 8," siger han.

Det er Henrik Johansson fuldstændig enig i.

"Windows 8 er fantastisk med touch. Det er noget, kunderne kigger meget på. Jeg ved, at firmaer har udskudt deres touch-projekter for at se på Windows 8, så jeg er ikke i tvivl om, at der ligger en del projekter og lurer i nær fremtid," siger han.




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Test Engineer

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Underdirektør til sikkerhed og strategisk it-ledelse

PensionDanmark

Business Tester
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere