Artikel top billede

Producenter: Vi leverer Windows 7 til danske erhvervskunder

Men touch-teknologi kan give Windows 8 et boom, vurderer Lenovo og HP.

Både HP og Lenovo i Danmark fortæller, at det er Windows 7 og ikke Windows 8, som danske erhvervskunder efterspørger. Og at de i dag leverer de fleste maskiner til erhverv med Windows 7 installeret.

"Årsagen er, at de store virksomheder ikke er klar til at gå på Windows 8. Det er ikke så længe siden, de gik over på Windows 7. Men det er ikke et fravalg, fordi Windows 8 er noget skidt. Det handler mere om, at det tager tid for virksomheder, der bygger deres egne ting oven på Windows, at blive klar til et nyt system," siger Peter Juul Jørgensen, direktør for Lenovo i Danmark.

Samme melding lyder fra Henrik Johansson, der er HP's markedschef for bærbare til commercial-segmentet i Danmark.

"Der er mange kunder, som ikke er klar til at køre Windows 8. Derfor lægger vi også en "downgraded Windows 8" på maskinerne. Altså en maskine, hvor licensen giver ret til at bruge Windows 8, men hvor Windows 7 er installeret. Det giver kunden alle muligheder," siger han.

Både Peter Juul Jørgensen og Henrik Johansson mener dog, at det er ganske normal adfærd, at erhvervslivet er trægt til at skifte styresystem, og de mener ikke, at man kan sammenligne Windows 8 med Windows Vista, som mange har valgt at springe over.

"Jeg tror faktisk, at overgangen til Windows 8 kommer til at gå hurtigere end bevægelsen fra Windows XP til Windows 7. Der er jo stadig kunder, der bruger XP derude. Om de så går direkte til Windows 8 eller bruger Windows 7 som mellemstation ved jeg ikke," siger Henrik Johansson fra HP.

Peter Juul Jørgensen fra Lenovo påpeger også, at det skal give mening for kunderne at gå over til Windows 8.

"Hvis kunderne har eksisterende miljøer, er der en tendens til, at de vælger Windows 7. Men hvis der er tale om nyinstallationer, ser vi også, at de vælger Windows 8. Men jeg tror også, at behovet opstår, når virksomhederne begynder at bruge touch-enheder mere. Det kommer til at blive driveren for Windows 8," siger han.

Det er Henrik Johansson fuldstændig enig i.

"Windows 8 er fantastisk med touch. Det er noget, kunderne kigger meget på. Jeg ved, at firmaer har udskudt deres touch-projekter for at se på Windows 8, så jeg er ikke i tvivl om, at der ligger en del projekter og lurer i nær fremtid," siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan understøtter du den samlede værdikæde og skaber den optimale kundeoplevelse i engros eller retail?

Vi stiller skarpt på mulighederne for at optimere alle led på tværs af din værdikæde og tilhørende salgskanaler samtidigt med, at du styrker både indtjeningen og kundeoplevelsen. Du får inspiration til, hvordan du kan arbejde med at binde salgskanaler sammen og sikre, at der er styr på den bagvedliggende logistik, produkt- og stamdata, prissætning services osv.

29. november 2023 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere