Artikel top billede

Producenter: Vi leverer Windows 7 til danske erhvervskunder

Men touch-teknologi kan give Windows 8 et boom, vurderer Lenovo og HP.

Både HP og Lenovo i Danmark fortæller, at det er Windows 7 og ikke Windows 8, som danske erhvervskunder efterspørger. Og at de i dag leverer de fleste maskiner til erhverv med Windows 7 installeret.

"Årsagen er, at de store virksomheder ikke er klar til at gå på Windows 8. Det er ikke så længe siden, de gik over på Windows 7. Men det er ikke et fravalg, fordi Windows 8 er noget skidt. Det handler mere om, at det tager tid for virksomheder, der bygger deres egne ting oven på Windows, at blive klar til et nyt system," siger Peter Juul Jørgensen, direktør for Lenovo i Danmark.

Samme melding lyder fra Henrik Johansson, der er HP's markedschef for bærbare til commercial-segmentet i Danmark.

"Der er mange kunder, som ikke er klar til at køre Windows 8. Derfor lægger vi også en "downgraded Windows 8" på maskinerne. Altså en maskine, hvor licensen giver ret til at bruge Windows 8, men hvor Windows 7 er installeret. Det giver kunden alle muligheder," siger han.

Både Peter Juul Jørgensen og Henrik Johansson mener dog, at det er ganske normal adfærd, at erhvervslivet er trægt til at skifte styresystem, og de mener ikke, at man kan sammenligne Windows 8 med Windows Vista, som mange har valgt at springe over.

"Jeg tror faktisk, at overgangen til Windows 8 kommer til at gå hurtigere end bevægelsen fra Windows XP til Windows 7. Der er jo stadig kunder, der bruger XP derude. Om de så går direkte til Windows 8 eller bruger Windows 7 som mellemstation ved jeg ikke," siger Henrik Johansson fra HP.

Peter Juul Jørgensen fra Lenovo påpeger også, at det skal give mening for kunderne at gå over til Windows 8.

"Hvis kunderne har eksisterende miljøer, er der en tendens til, at de vælger Windows 7. Men hvis der er tale om nyinstallationer, ser vi også, at de vælger Windows 8. Men jeg tror også, at behovet opstår, når virksomhederne begynder at bruge touch-enheder mere. Det kommer til at blive driveren for Windows 8," siger han.

Det er Henrik Johansson fuldstændig enig i.

"Windows 8 er fantastisk med touch. Det er noget, kunderne kigger meget på. Jeg ved, at firmaer har udskudt deres touch-projekter for at se på Windows 8, så jeg er ikke i tvivl om, at der ligger en del projekter og lurer i nær fremtid," siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Pär Fors stempler ind som ny CEO hos NNIT: Her er hans første store opgaver som topchef
Mandag rykkede Pär Fors ind på hjørnekontoret hos NNIT. Efter 14 år med Per Kogut ved roret har den 55-årige svensker nu taget over. Med en masse international erfaring i rygsækken skal han nu tage konsulenthuset til næste niveau. "Når man er ny som mig, så kan man stille dumme spørgsmål. Det er en god mulighed, der ikke bør gå til spilde," siger han til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.