Artikel top billede

"Vi planlægger ikke at kommentere yderligere i løbet af undersøgelsen, medmindre der opstår en væsentlig udvikling i sagen," udtaler topchefen for Tech Data, Robert M. Dutkowsky

Tech Data i regnskabsskandale: Mangler trecifret millionbeløb

Har udsat regnskab efter at revisorer finder fejl på trecifrede millionbeløb. Årsag skal angiveligt findes i Europa.

En kortfattet meddelelse fra den amerikanske distributionsgigant Tech Data til den amerikanske børs fortæller, at årsregnskabet er udsat efter anbefaling fra selskabets revisorer Ernst & Young. Samtidig opfordres investorer til ikke at tage kvartalsregnskaber siden 2011 for gode varer.

Det handler om fejl i regnskabet, som vil kunne påvirke resultatet på op mod 190 millioner danske kroner.

Der er tale om en regulær regnskabsskandale, der tilsyneladende har sit udspring i Europa. Ifølge den korte meddelelse fra Tech Data, så skal en del af årsagend findes i Tech Datas engelske datterselskab, hvor leverandør-konti tilsyneladende ikke er bogført korrekt.

Tech Data har ifølge koncerndirektør Bob Dutkowsky straks iværksat en undersøgelse, der vil gennemgå regnskaberne med en tættekam, og finde årsagen til, at interne kontrolprocedurer ikke har opdaget fejlen før nu.

"Vi planlægger ikke at kommentere yderligere i løbet af undersøgelsen, medmindre der opstår en væsenligt udvikling i sagen," udtaler topchefen for Tech Data, Bob Dutkowsky i børsmeddelelsen.

Undersøgelserne betyder, at Tech Data har ansøgt om at udsætte selsksbets rengskabsaflæggelse med foreløbig 15 dage.

Tech Data er meget sparsomme med oplysningerne. Derfor er det endnu uvist om skandalen også kommer til at indbefatte andre europæiske datterselskaber.

Umiddelbart efter børsmeddelelsen faldt prisen på Tech Data-aktien med næsten 10 procent.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere