Artikel top billede

"Vi planlægger ikke at kommentere yderligere i løbet af undersøgelsen, medmindre der opstår en væsentlig udvikling i sagen," udtaler topchefen for Tech Data, Robert M. Dutkowsky

Tech Data i regnskabsskandale: Mangler trecifret millionbeløb

Har udsat regnskab efter at revisorer finder fejl på trecifrede millionbeløb. Årsag skal angiveligt findes i Europa.

En kortfattet meddelelse fra den amerikanske distributionsgigant Tech Data til den amerikanske børs fortæller, at årsregnskabet er udsat efter anbefaling fra selskabets revisorer Ernst & Young. Samtidig opfordres investorer til ikke at tage kvartalsregnskaber siden 2011 for gode varer.

Det handler om fejl i regnskabet, som vil kunne påvirke resultatet på op mod 190 millioner danske kroner.

Der er tale om en regulær regnskabsskandale, der tilsyneladende har sit udspring i Europa. Ifølge den korte meddelelse fra Tech Data, så skal en del af årsagend findes i Tech Datas engelske datterselskab, hvor leverandør-konti tilsyneladende ikke er bogført korrekt.

Tech Data har ifølge koncerndirektør Bob Dutkowsky straks iværksat en undersøgelse, der vil gennemgå regnskaberne med en tættekam, og finde årsagen til, at interne kontrolprocedurer ikke har opdaget fejlen før nu.

"Vi planlægger ikke at kommentere yderligere i løbet af undersøgelsen, medmindre der opstår en væsenligt udvikling i sagen," udtaler topchefen for Tech Data, Bob Dutkowsky i børsmeddelelsen.

Undersøgelserne betyder, at Tech Data har ansøgt om at udsætte selsksbets rengskabsaflæggelse med foreløbig 15 dage.

Tech Data er meget sparsomme med oplysningerne. Derfor er det endnu uvist om skandalen også kommer til at indbefatte andre europæiske datterselskaber.

Umiddelbart efter børsmeddelelsen faldt prisen på Tech Data-aktien med næsten 10 procent.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere