Artikel top billede

"Vi planlægger ikke at kommentere yderligere i løbet af undersøgelsen, medmindre der opstår en væsentlig udvikling i sagen," udtaler topchefen for Tech Data, Robert M. Dutkowsky

Tech Data i regnskabsskandale: Mangler trecifret millionbeløb

Har udsat regnskab efter at revisorer finder fejl på trecifrede millionbeløb. Årsag skal angiveligt findes i Europa.

En kortfattet meddelelse fra den amerikanske distributionsgigant Tech Data til den amerikanske børs fortæller, at årsregnskabet er udsat efter anbefaling fra selskabets revisorer Ernst & Young. Samtidig opfordres investorer til ikke at tage kvartalsregnskaber siden 2011 for gode varer.

Det handler om fejl i regnskabet, som vil kunne påvirke resultatet på op mod 190 millioner danske kroner.

Der er tale om en regulær regnskabsskandale, der tilsyneladende har sit udspring i Europa. Ifølge den korte meddelelse fra Tech Data, så skal en del af årsagend findes i Tech Datas engelske datterselskab, hvor leverandør-konti tilsyneladende ikke er bogført korrekt.

Tech Data har ifølge koncerndirektør Bob Dutkowsky straks iværksat en undersøgelse, der vil gennemgå regnskaberne med en tættekam, og finde årsagen til, at interne kontrolprocedurer ikke har opdaget fejlen før nu.

"Vi planlægger ikke at kommentere yderligere i løbet af undersøgelsen, medmindre der opstår en væsenligt udvikling i sagen," udtaler topchefen for Tech Data, Bob Dutkowsky i børsmeddelelsen.

Undersøgelserne betyder, at Tech Data har ansøgt om at udsætte selsksbets rengskabsaflæggelse med foreløbig 15 dage.

Tech Data er meget sparsomme med oplysningerne. Derfor er det endnu uvist om skandalen også kommer til at indbefatte andre europæiske datterselskaber.

Umiddelbart efter børsmeddelelsen faldt prisen på Tech Data-aktien med næsten 10 procent.
IT-JOB

Bunker Holding A/S

Passionate Scrum Master

Hansen Technologies Denmark A/S

Software Developer

Capgemini Danmark A/S

Azure Architect & Azure Developer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.