Artikel top billede

Ups: Koncernchef solgte kæmpe aktiepost 14 dage før regnskabsskandale

Advokatfirmaerne står i kø for at anlægge sag mod ledelsen i Tech Data efter opdaget regnskabsfusk for over 200 millioner kroner.

7. marts solgte CEO Robert M. Dutkowsky  (Bob Dutkowsky) en stor portion aktier i Tech Data til en værdi af 11.5  millioner kroner.14 dage senere fortæller Tech Data til den amerikanske børs, at selskabet opdaget regnskabsfusk, som angiveligt kan komme til at koste godt 200 millioner kroner.

Det lyder for godt til at være sandt, mener mindst fem advokatfirmaer og en række investorer, som nu undersøger muligheden for en erstatningssagssag mod både Dutkowsky og bestyrelsen i Tech Data.

 

Helt konkret mener advokatfirmaerne at Tech Datas ledelse kan have brudt de amerikanske børslove, og derfor kan stilles til ansvar.

Som Channelworld beskrev i går, så drejer sagen sig om, at der angiveligt er opdaget regnskabsfusk i Tech Datas engelske datterselskab, som betyder at kvartalsregnskaber aflagt siden 2011 indeholder fejl.  Det kan betyde, at Tech Data har tjent omkring 200 millioner kroner mindre end selskabet tidligere har oplyst til børsen.

Tech Data har mørklagt undersøgelserne af regnskabsfusken indtil der "kommer afgørende nyt".
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere