Artikel top billede

Skyder millioner i dansk softwareforhandler

Massiv kapitalindsprøjtning fra tyske ejere lukker hul efter årrække med massive underskud.

Ledelse og medarbejdere i softwareforhandleren Comparex kan sove lidt roligere om natten, efter at forhandlerens tyske ejere har besluttet at fylde kassen op via en kapitalindsprøjtning på fem millioner euro (37 millioner danske kroner). Dermed håber man nu endeligt at have lagt en række år med røde tal på bundlinien bag sig.

Comparex, som frem til 2011 hed Pc-Ware, har siden 2009 været plaget af massive underskud, som tilsammen løber op i næsten 50 millioner kroner. Det har resulteret i en negativ egenkapital på mere end 30 millioner kroner. Det rettes der nu op på.

Forhandleren har de seneste to år været igennem en voldsom turn-around. Før finanskrisen spredte man kræfterne over en bred vifte af forretningsområder, men nu er man ifølge direktør Henrik Andersson tilbage ved udgangspunktet: Salg, rådgivning og administration af standardsoftware fra producenter som Microsoft, Citrix, Symantec og VMware.

Han glæder sig over millionerne fra de tyske ejere, som han ser som udtryk for, at der er "fuld tiltro til den danske forretning," som han udtrykker det.

"Det er aldrig rart at have en negativ egenkapital. Det har spøgt lidt i det sidste regnskabsår, hvor det har ført til øgede renteudgifter, så vi er meget tilfredse med, at vores moderselskab nu fjerner den negative egenkapital," siger Henrik Andersson.

Comparex' seneste regnskabsår sluttede 31. marts, og selvom bøgerne endnu ikke er gjort helt op, forventer Henrik Andersson, at resultatet ender markant bedre end det foregående år, hvor underskuddet før skat lød på godt 11 millioner kroner.

"Forventningen er, at vi kommer ud med et lille minus på den primære drift og et underskud i størrelsesordenen ti procent af det minus, vi lavede året inden. Vi har forbedret driften markant og forventer positive tal allerede for regnskabsåret 2013/2014. Havde vi ikke fået en re-kapitalisering, ville vores tal være påvirket negativt af de finansielle omkostninger i en årrække," siger Henrik Andersson.

"Samtidig sender kapitalindsprøjtningen et meget positivt signal til både medarbejdere internt og markedet eksternt i Danmark. Vores ejere har fuld tiltro til den genopretningsplan, vi er godt i gang med at gennemføre, og nu vil vi kvittere ved at vise positive resultater allerede fra 2013/2014," siger han.

Comparex i Danmark blev så sent som i sidste måned SKI-godkendt til at levere standardsoftware til det offentlige marked, som alene forventes at kaste en omsætning på en milliard af sig.

Læs mere:

Vindere fundet til dansk milliard-udbud
Comparex efter nyt millionunderskud: Vi er på rette vej
Pc-ware: Vi skærer til før offensiv
Nu skal der styr på Comparex: Andersson får ny svensk chef




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere