Artikel top billede

Skyder millioner i dansk softwareforhandler

Massiv kapitalindsprøjtning fra tyske ejere lukker hul efter årrække med massive underskud.

Ledelse og medarbejdere i softwareforhandleren Comparex kan sove lidt roligere om natten, efter at forhandlerens tyske ejere har besluttet at fylde kassen op via en kapitalindsprøjtning på fem millioner euro (37 millioner danske kroner). Dermed håber man nu endeligt at have lagt en række år med røde tal på bundlinien bag sig.

Comparex, som frem til 2011 hed Pc-Ware, har siden 2009 været plaget af massive underskud, som tilsammen løber op i næsten 50 millioner kroner. Det har resulteret i en negativ egenkapital på mere end 30 millioner kroner. Det rettes der nu op på.

Forhandleren har de seneste to år været igennem en voldsom turn-around. Før finanskrisen spredte man kræfterne over en bred vifte af forretningsområder, men nu er man ifølge direktør Henrik Andersson tilbage ved udgangspunktet: Salg, rådgivning og administration af standardsoftware fra producenter som Microsoft, Citrix, Symantec og VMware.

Han glæder sig over millionerne fra de tyske ejere, som han ser som udtryk for, at der er "fuld tiltro til den danske forretning," som han udtrykker det.

"Det er aldrig rart at have en negativ egenkapital. Det har spøgt lidt i det sidste regnskabsår, hvor det har ført til øgede renteudgifter, så vi er meget tilfredse med, at vores moderselskab nu fjerner den negative egenkapital," siger Henrik Andersson.

Comparex' seneste regnskabsår sluttede 31. marts, og selvom bøgerne endnu ikke er gjort helt op, forventer Henrik Andersson, at resultatet ender markant bedre end det foregående år, hvor underskuddet før skat lød på godt 11 millioner kroner.

"Forventningen er, at vi kommer ud med et lille minus på den primære drift og et underskud i størrelsesordenen ti procent af det minus, vi lavede året inden. Vi har forbedret driften markant og forventer positive tal allerede for regnskabsåret 2013/2014. Havde vi ikke fået en re-kapitalisering, ville vores tal være påvirket negativt af de finansielle omkostninger i en årrække," siger Henrik Andersson.

"Samtidig sender kapitalindsprøjtningen et meget positivt signal til både medarbejdere internt og markedet eksternt i Danmark. Vores ejere har fuld tiltro til den genopretningsplan, vi er godt i gang med at gennemføre, og nu vil vi kvittere ved at vise positive resultater allerede fra 2013/2014," siger han.

Comparex i Danmark blev så sent som i sidste måned SKI-godkendt til at levere standardsoftware til det offentlige marked, som alene forventes at kaste en omsætning på en milliard af sig.

Læs mere:

Vindere fundet til dansk milliard-udbud
Comparex efter nyt millionunderskud: Vi er på rette vej
Pc-ware: Vi skærer til før offensiv
Nu skal der styr på Comparex: Andersson får ny svensk chef
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.