Artikel top billede

52-årige Morten Steiner er general manager for Avanade Nordics. Han bor i København og er gift med Sanne og har fire børn i alderen 11 til 18 år - alle drenge.

Top-konsulent: Der er stadig arrogance i branchen

Morten Steiner fra Avanade er træt af de kolleger, der ser udfordringer i stedet for muligheder.

Hvad holder du mest af ved it-branchen?
For mig betyder det meget at være del af en branche, der efter min mening både driver betydelig vækst og innovation i Danmark. Set fra min stol kommer it-branchen til at spille en afgørende rolle for danske virksomheder, når produktiviteten skal øges, og konkurrenceevnen skal styrkes. Jeg er stolt af at tage del i denne indsats.

Og hvad bryder du dig mindst om?
Den arrogance som desværre nogle gange kommer til udtryk i branchen. Der er stadig folk, som ser udfordringer i stedet for muligheder, og derved kommer it til at virke som en begrænsning for forretningen.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?
De initiativer jeg satte i søen i min tid hos Accenture som ansvarlig for Financial Services-forretningen. Sammen med min gode kollega Bent Dalager formåede vi at vækste vores forretningsområde med mere end 100 procent flere år i træk. Her lærte jeg værdien af grundlæggende strategiarbejde og den helt afgørende betydning af den efterfølgende eksekvering af den udarbejdede strategi - det er erfaringer, som har været uvurderlige for mig i min senere karriere.

Og hvad vil du helst glemme?
Intet - for mig er ens fejltagelser lige så vigtige som ens successer, og begge dele er afgørende for ens personlige og faglige udvikling.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?
Det må være George Shaheen, tidligere administrerende global direktør i Andersen Consulting (nu Accenture). Han har en stor aktie i, at Accenture i dag er blandt verdens førende konsulenthuse og kan bryste sig af at have 259.000 ansatte på verdensplan. En del af opskriften på hans succes var en helt enestående kundefokusering.

Hvad ville du lave i dag, hvis du helt frit kunne vælge dit drømmejob?
Jeg vil vælge mit nuværende job. Jobbet som general manager for Avanade i Norden er drømmejobbet. Her får jeg lov til at trække på min erfaring fra TIA, Accenture og det danske forsvar og tage del i udviklingen af en virkelig spændende virksomhed med et stort potentiale. Men hvis jeg skulle vælge noget andet, må det være opdagelsesrejsende.

Truslen kommer fra de indiske konsulenthuse

Hvad er lige nu den største trussel mod it-branchen?

Hvis vi kigger på den danske it-branche, mener jeg, at den globale konkurrence er vores største udfordring - fx de meget store og dygtige it-konsulenthuse fra Indien. Det er ikke længere nok for os danskere at leve højt på vores gode ideer og evne til innovation. Vi skal også excellere i eksekvering og effektiv implementering, som sikrer reelle konkurrencemæssige fordele for virksomhederne, og det kræver, at vi som branche øger vores fokusering på at bygge bro mellem it og forretning.

Hvad er dit bedste it-råd til de danske politikere?

Det er afgørende for væksten, at et erhverv som it kan tiltrække de bedste kandidater. Derfor skal man gøre en indsats for at uddanne flere dygtige kandidater med kompetencer inden for it og forretning. It-uddannelserne skal have et større element af forretningsforståelse, mens de merkantile uddannelser skal have et øget fokus på it.

Hvordan tackler du arbejdspres?

Jeg er tidligt i min karriere nået til den erkendelse, at det er umuligt at nå alt. I stedet prioriterer jeg mine arbejdsopgaver benhårdt og sørger løbende for at have øje for, hvad der er vigtigst for at nå mine mål. På den måde holder jeg stress på afstand.

Hvordan kobler du af?

Jeg bruger tiden med min familie til at lade batterierne op. Vi har fire drenge samt en amerikansk udvekslingsstudent, så der bliver debatteret ivrigt over middagsbordet hjemme hos os. Udover familien bruger jeg en del tid på motion. Jeg løber, cykler og svømmer og har tidligere gennemført en ironman. For mig er motionen et frirum, hvor jeg kan puste ud mentalt og få tanket ny energi.

Hvad laver du om ti år?

Måske er jeg stadig hos Avanade, og så har jeg sikkert nogle bestyrelsesposter. Jeg arbejder i hvert fald stadig et sted i krydsfeltet mellem it og forretning. 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere