Artikel top billede

52-årige Morten Steiner er general manager for Avanade Nordics. Han bor i København og er gift med Sanne og har fire børn i alderen 11 til 18 år - alle drenge.

Top-konsulent: Der er stadig arrogance i branchen

Morten Steiner fra Avanade er træt af de kolleger, der ser udfordringer i stedet for muligheder.

Hvad holder du mest af ved it-branchen?
For mig betyder det meget at være del af en branche, der efter min mening både driver betydelig vækst og innovation i Danmark. Set fra min stol kommer it-branchen til at spille en afgørende rolle for danske virksomheder, når produktiviteten skal øges, og konkurrenceevnen skal styrkes. Jeg er stolt af at tage del i denne indsats.

Og hvad bryder du dig mindst om?
Den arrogance som desværre nogle gange kommer til udtryk i branchen. Der er stadig folk, som ser udfordringer i stedet for muligheder, og derved kommer it til at virke som en begrænsning for forretningen.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?
De initiativer jeg satte i søen i min tid hos Accenture som ansvarlig for Financial Services-forretningen. Sammen med min gode kollega Bent Dalager formåede vi at vækste vores forretningsområde med mere end 100 procent flere år i træk. Her lærte jeg værdien af grundlæggende strategiarbejde og den helt afgørende betydning af den efterfølgende eksekvering af den udarbejdede strategi - det er erfaringer, som har været uvurderlige for mig i min senere karriere.

Og hvad vil du helst glemme?
Intet - for mig er ens fejltagelser lige så vigtige som ens successer, og begge dele er afgørende for ens personlige og faglige udvikling.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?
Det må være George Shaheen, tidligere administrerende global direktør i Andersen Consulting (nu Accenture). Han har en stor aktie i, at Accenture i dag er blandt verdens førende konsulenthuse og kan bryste sig af at have 259.000 ansatte på verdensplan. En del af opskriften på hans succes var en helt enestående kundefokusering.

Hvad ville du lave i dag, hvis du helt frit kunne vælge dit drømmejob?
Jeg vil vælge mit nuværende job. Jobbet som general manager for Avanade i Norden er drømmejobbet. Her får jeg lov til at trække på min erfaring fra TIA, Accenture og det danske forsvar og tage del i udviklingen af en virkelig spændende virksomhed med et stort potentiale. Men hvis jeg skulle vælge noget andet, må det være opdagelsesrejsende.

Truslen kommer fra de indiske konsulenthuse

Hvad er lige nu den største trussel mod it-branchen?

Hvis vi kigger på den danske it-branche, mener jeg, at den globale konkurrence er vores største udfordring - fx de meget store og dygtige it-konsulenthuse fra Indien. Det er ikke længere nok for os danskere at leve højt på vores gode ideer og evne til innovation. Vi skal også excellere i eksekvering og effektiv implementering, som sikrer reelle konkurrencemæssige fordele for virksomhederne, og det kræver, at vi som branche øger vores fokusering på at bygge bro mellem it og forretning.

Hvad er dit bedste it-råd til de danske politikere?

Det er afgørende for væksten, at et erhverv som it kan tiltrække de bedste kandidater. Derfor skal man gøre en indsats for at uddanne flere dygtige kandidater med kompetencer inden for it og forretning. It-uddannelserne skal have et større element af forretningsforståelse, mens de merkantile uddannelser skal have et øget fokus på it.

Hvordan tackler du arbejdspres?

Jeg er tidligt i min karriere nået til den erkendelse, at det er umuligt at nå alt. I stedet prioriterer jeg mine arbejdsopgaver benhårdt og sørger løbende for at have øje for, hvad der er vigtigst for at nå mine mål. På den måde holder jeg stress på afstand.

Hvordan kobler du af?

Jeg bruger tiden med min familie til at lade batterierne op. Vi har fire drenge samt en amerikansk udvekslingsstudent, så der bliver debatteret ivrigt over middagsbordet hjemme hos os. Udover familien bruger jeg en del tid på motion. Jeg løber, cykler og svømmer og har tidligere gennemført en ironman. For mig er motionen et frirum, hvor jeg kan puste ud mentalt og få tanket ny energi.

Hvad laver du om ti år?

Måske er jeg stadig hos Avanade, og så har jeg sikkert nogle bestyrelsesposter. Jeg arbejder i hvert fald stadig et sted i krydsfeltet mellem it og forretning. 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?