Artikel top billede

Aftalen med Danske Spil sidder lige i skabet i forhold til vores overordnede satsning, siger salgsdirektør Preben Rasmussen, Infocare.

Service-leverandør jubler: Vi vandt i lotto

Udsigt til nyt millionunderskud for service-leverandør efter lukning af det danske værksted. Ny aftale med Danske Spil er et skridt på vejen mod bedre tider.

Indehaverne af kiosker, tankstationer, supermarkeder og spilforhandlere kommer til at møde nye ansigter, når service-leverandøren Infocare i fremtiden skal stå for service af de 4.000 terminaler, som danskerne bruger, når de køber Lotto-kuponer, skrabelodder eller spiller Oddset hos Danske Spil.

Aftalen med Danske Spil er det seneste skridt i en ny forretningsstrategi, som betyder, at Infocare i mindre grad vil satse på traditionel "break-and-fix"-service og i stedet går efter at udbyde integrerede koncepter indenfor service af point of sales-løsninger (POS), print, managed service og desktop management.

"Vi har foretaget en større strategiændring, hvor POS-udstyr er et af kerneområderne, og aftalen med Danske Spil sidder lige i skabet i forhold til vores overordnede satsning," siger salgsdirektør i Infocare Preben Rasmussen.

Han vurderer, at Infocares danske forretning i dag udgøres af cirka 40 procent "break-and-fix"-opgaver. Det tal var tidligere "væsentligt" højere, som han udtrykker det.

"Det er lidt en strid om ord. Mange af vores aftaler indeholder stadig break-and fix, men i dag bygger vi vores forretning op omkring mange flere services og andre elementer på de enkelte kontrakter," siger Preben Rasmussen.

Kort før nytår flyttede nordisk-baserede Infocare sit danske serviceværksted til consumer-produkter til Sverige som et led i en effektivisering.

Flytningen, der kostede omkring 80 ansatte deres job, kom i forlængelse af et underskud i 2011 på 17,4 millioner kroner. På det seneste har Infocare dog ansat nye medarbejdere, så man lige nu beskæftiger 125 mand mod omkring 200 for et par år siden.

Trængselstiderne er dog ifølge Preben Rasmussen endnu ikke helt overstået. For 2012 regner Infocare i Danmark med et lille minus på driften. Men dertil kommer store afskrivninger på lokaler og udstyr på det lukkede danske værksted, som vil bringe det samlede underskud op på den forkerte side af 10 millioner kroner, vurderer Preben Rasmussen.

"Men 2013 ser fint ud, og vi forventer i år et væsentligt bedre resultat," siger han.

Læs mere:

Infocare massefyrer og lukker dansk værksted
Atea-direktør i spidsen for Infocare
David Friisholm stopper i Infocare
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Efter et års forsinkelse: DR skruer markant op for billedkvaliteten på DRTV - vil sende dobbelt så mange billeder som tidligere
Da hele fodbolddanmark mandag så det danske landsholds 4-1 sejr over Rusland skete det i en markant højere kvalitet for manges vedkommende, end de er vant til. DR har nemlig fordoblet kvaliteten på streamingtjenesten DRTV.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Kroner og ører: Sådan udregner du værdien af din sikkerhedsindsats
I dette whitepaper får du redskaber til at fastsætte den konkrete værdi af virksomhedens sikkerhedsindsats, som du kan præsentere for topledelse og bestyrelse.