Artikel top billede

Aftalen med Danske Spil sidder lige i skabet i forhold til vores overordnede satsning, siger salgsdirektør Preben Rasmussen, Infocare.

Service-leverandør jubler: Vi vandt i lotto

Udsigt til nyt millionunderskud for service-leverandør efter lukning af det danske værksted. Ny aftale med Danske Spil er et skridt på vejen mod bedre tider.

Indehaverne af kiosker, tankstationer, supermarkeder og spilforhandlere kommer til at møde nye ansigter, når service-leverandøren Infocare i fremtiden skal stå for service af de 4.000 terminaler, som danskerne bruger, når de køber Lotto-kuponer, skrabelodder eller spiller Oddset hos Danske Spil.

Aftalen med Danske Spil er det seneste skridt i en ny forretningsstrategi, som betyder, at Infocare i mindre grad vil satse på traditionel "break-and-fix"-service og i stedet går efter at udbyde integrerede koncepter indenfor service af point of sales-løsninger (POS), print, managed service og desktop management.

"Vi har foretaget en større strategiændring, hvor POS-udstyr er et af kerneområderne, og aftalen med Danske Spil sidder lige i skabet i forhold til vores overordnede satsning," siger salgsdirektør i Infocare Preben Rasmussen.

Han vurderer, at Infocares danske forretning i dag udgøres af cirka 40 procent "break-and-fix"-opgaver. Det tal var tidligere "væsentligt" højere, som han udtrykker det.

"Det er lidt en strid om ord. Mange af vores aftaler indeholder stadig break-and fix, men i dag bygger vi vores forretning op omkring mange flere services og andre elementer på de enkelte kontrakter," siger Preben Rasmussen.

Kort før nytår flyttede nordisk-baserede Infocare sit danske serviceværksted til consumer-produkter til Sverige som et led i en effektivisering.

Flytningen, der kostede omkring 80 ansatte deres job, kom i forlængelse af et underskud i 2011 på 17,4 millioner kroner. På det seneste har Infocare dog ansat nye medarbejdere, så man lige nu beskæftiger 125 mand mod omkring 200 for et par år siden.

Trængselstiderne er dog ifølge Preben Rasmussen endnu ikke helt overstået. For 2012 regner Infocare i Danmark med et lille minus på driften. Men dertil kommer store afskrivninger på lokaler og udstyr på det lukkede danske værksted, som vil bringe det samlede underskud op på den forkerte side af 10 millioner kroner, vurderer Preben Rasmussen.

"Men 2013 ser fint ud, og vi forventer i år et væsentligt bedre resultat," siger han.

Læs mere:

Infocare massefyrer og lukker dansk værksted
Atea-direktør i spidsen for Infocare
David Friisholm stopper i Infocare
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere