Artikel top billede

Foto: Faheem Hussain - CC BY 2.0

Hackere truer: Vi lægger KL's hjemmeside ned

Anonymous blander sig nu i lærer-lockouten: Det er ikke acceptabelt at lockoute lærerne, mener bevægelsen. Den vil derfor lukke KL's hjemmeside.

"Det er ikke acceptabelt at lockoute lærerne. De har ikke engang haft mulighed for at forhandle. Det er simpelthen for dårligt," lyder det i et klip, der ligger på YouTube.com under overskriften Operation Lockout. Det skriver Avisen.dk.

Videoen er indpakket i den sædvanlige grafik og baggrundslyd, der kendetegner beskeder fra Anonymous.

Det internationale hacker-fænomen truer også de politiske partier.

"Vi har valgt at tage alle de partiers hjemmesider ned, som har haft indflydelse på forhandlingerne. Vi er skuffede over jer," siger en forvrænget stemme i klippet.

DDOS-angreb

Truslen overrasker ikke Shehzad Ahmad, der er chef for DKCERT, et af statens varslingscentre for it og sikkerhed.

"Det, de gør er, at de stresser en hjemmeside. Du kan sammenligne det med, når Billetnet frigiver billetter til en koncert, og hjemmesiden går ned. Anonymous vil altså sørge for at overbelaste i det her tilfælde KL's hjemmeside," siger han til Avisen.dk.

Ifølge Anonymous begynder det første angreb om 48 timer.

Ved en anden dansk konflikt gik personer, der hævdede at repræsentere Anonymous, til angreb på fagforeninger med samme midler. Senere meldte en anden fraktion af Anonymous, at de ikke støttede aktionen mod fagforeningerne. Blandt andet fordi den gik ud over arbejdsløses muligheder for at modtage dagpenge.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere