Artikel top billede

Stor distributør på rov: Sulten efter flere opkøb

Købet af danske Aurora-Group bliver ikke vores sidste opkøb, lyder det fra svensk distributions-koncern.

Svenske Deltaco AB holder checkhæftet varmt og er klar til nye opkøb i forlængelse af sidste uges køb af den danske accessory-distributør Aurora Group. Konkret har den svenske koncern en stribe nichedistributører i kikkerten som emner for fremtidige opkøb, fortæller Deltaco AB's koncernchef, Siamak Alian.

"Vi har pengene og strategien på plads for flere opkøb i fremtiden, og vi kigger løbende på mellem 20 og 25 små og mellemstore nichedistributører, som alle er aktive på det nordiske marked," siger han til Channelworld.

Siamak Alian peger på produktnicher som eksempelvis overvågning og POS (point of sales) som områder, der kan være interessante for Deltaco. Selskabet er i forvejen til stede på det nordiske marked for periferi-udstyr, mens man så sent som i august i fjor købte data- og tele-distributøren Alcadon.

Han afviser dog, at den svenske koncern har planer om at samle sin nuværende forretning eller fremtidige opkøb til en samlet forretningsenhed. Deltaco vil derimod bevare de enkelte selskaber som selvstændige enheder med hver sin selvstændige strategiske tilgang til markedet.

"Nej, vi vil ikke være som Also, Ingram Micro eller Tech Data. Vores analyse er, at der i øjeblikket sker en modning af markedet, hvor antallet af distributører er på vej ned. Vi vil gerne være en spiller, der bidrager til den konsolidering," siger Siamak Alian.

Koncernchefen ser de bedste muligheder for opkøb blandt distributører med en omsætning på mellem 100 millioner og en milliard svenske kroner.

Differentieringen mellem Deltacos forskellige aktiviteter og selskaber betyder, at man både er til stede på B2B- og B2C-markedet. Det reducerer ifølge Siamak Alian risikoen for investorerne bag den børsnoterede Deltaco-gruppe.

"Som et børsnoteret selskab er vores fokus på stabilitet og at reducere risiko for vores investorer og de øvrige selskaber i gruppen, og vores mål er at skabe en profit på mellem fire til fem procent af vores omsætning," siger Siamak Alian.

Læs mere:

Svensk distributør køber dansk guldæg
Deltaco i svensk storopkøb
Deltaco skal på børsen
Ingram Micro tilbage i Danmark
Also Actebis går med opkøb ind i digital distribution
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere