Podcast:Her er de nye (dyre) iPads og den nye Surface Laptop - men kan manglen på chips drille?

Stor distributør på rov: Sulten efter flere opkøb

Købet af danske Aurora-Group bliver ikke vores sidste opkøb, lyder det fra svensk distributions-koncern.

Svenske Deltaco AB holder checkhæftet varmt og er klar til nye opkøb i forlængelse af sidste uges køb af den danske accessory-distributør Aurora Group. Konkret har den svenske koncern en stribe nichedistributører i kikkerten som emner for fremtidige opkøb, fortæller Deltaco AB's koncernchef, Siamak Alian.

"Vi har pengene og strategien på plads for flere opkøb i fremtiden, og vi kigger løbende på mellem 20 og 25 små og mellemstore nichedistributører, som alle er aktive på det nordiske marked," siger han til Channelworld.

Siamak Alian peger på produktnicher som eksempelvis overvågning og POS (point of sales) som områder, der kan være interessante for Deltaco. Selskabet er i forvejen til stede på det nordiske marked for periferi-udstyr, mens man så sent som i august i fjor købte data- og tele-distributøren Alcadon.

Han afviser dog, at den svenske koncern har planer om at samle sin nuværende forretning eller fremtidige opkøb til en samlet forretningsenhed. Deltaco vil derimod bevare de enkelte selskaber som selvstændige enheder med hver sin selvstændige strategiske tilgang til markedet.

"Nej, vi vil ikke være som Also, Ingram Micro eller Tech Data. Vores analyse er, at der i øjeblikket sker en modning af markedet, hvor antallet af distributører er på vej ned. Vi vil gerne være en spiller, der bidrager til den konsolidering," siger Siamak Alian.

Koncernchefen ser de bedste muligheder for opkøb blandt distributører med en omsætning på mellem 100 millioner og en milliard svenske kroner.

Differentieringen mellem Deltacos forskellige aktiviteter og selskaber betyder, at man både er til stede på B2B- og B2C-markedet. Det reducerer ifølge Siamak Alian risikoen for investorerne bag den børsnoterede Deltaco-gruppe.

"Som et børsnoteret selskab er vores fokus på stabilitet og at reducere risiko for vores investorer og de øvrige selskaber i gruppen, og vores mål er at skabe en profit på mellem fire til fem procent af vores omsætning," siger Siamak Alian.

Læs mere:

Svensk distributør køber dansk guldæg
Deltaco i svensk storopkøb
Deltaco skal på børsen
Ingram Micro tilbage i Danmark
Also Actebis går med opkøb ind i digital distribution
IT-JOB

Shure Scandinavia A/S

Cloud Developer

Copenhagen Business School

Netværksspecialist til CBS

GlobalConnect A/S

ServiceNow workflow-designer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Premium
Efter vanskeligt år jagter aarhusianske Mjølner nu tocifrede vækstrater: Vil for alvor indtage Sjælland - her er planen
Interview: Efter et corona-plaget år er aarhusianske Mjølner Informatics nu klar til at trykke på speederen. Topchef Brian Gottorp Jeppesen forventer tocifrede vækstrater, der især skal hentes fra det sjællandske marked. Se hans plan for 2021 her.
Computerworld
Næste uge går det løs: Apple inviterer til event på utraditionel vis
Apples store event i næste uge blev afsløret af Siri før tid. Få overblik over, hvad Apple ventes af løfte sløret for.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed?