Artikel top billede

Stor distributør på rov: Sulten efter flere opkøb

Købet af danske Aurora-Group bliver ikke vores sidste opkøb, lyder det fra svensk distributions-koncern.

Svenske Deltaco AB holder checkhæftet varmt og er klar til nye opkøb i forlængelse af sidste uges køb af den danske accessory-distributør Aurora Group. Konkret har den svenske koncern en stribe nichedistributører i kikkerten som emner for fremtidige opkøb, fortæller Deltaco AB's koncernchef, Siamak Alian.

"Vi har pengene og strategien på plads for flere opkøb i fremtiden, og vi kigger løbende på mellem 20 og 25 små og mellemstore nichedistributører, som alle er aktive på det nordiske marked," siger han til Channelworld.

Siamak Alian peger på produktnicher som eksempelvis overvågning og POS (point of sales) som områder, der kan være interessante for Deltaco. Selskabet er i forvejen til stede på det nordiske marked for periferi-udstyr, mens man så sent som i august i fjor købte data- og tele-distributøren Alcadon.

Han afviser dog, at den svenske koncern har planer om at samle sin nuværende forretning eller fremtidige opkøb til en samlet forretningsenhed. Deltaco vil derimod bevare de enkelte selskaber som selvstændige enheder med hver sin selvstændige strategiske tilgang til markedet.

"Nej, vi vil ikke være som Also, Ingram Micro eller Tech Data. Vores analyse er, at der i øjeblikket sker en modning af markedet, hvor antallet af distributører er på vej ned. Vi vil gerne være en spiller, der bidrager til den konsolidering," siger Siamak Alian.

Koncernchefen ser de bedste muligheder for opkøb blandt distributører med en omsætning på mellem 100 millioner og en milliard svenske kroner.

Differentieringen mellem Deltacos forskellige aktiviteter og selskaber betyder, at man både er til stede på B2B- og B2C-markedet. Det reducerer ifølge Siamak Alian risikoen for investorerne bag den børsnoterede Deltaco-gruppe.

"Som et børsnoteret selskab er vores fokus på stabilitet og at reducere risiko for vores investorer og de øvrige selskaber i gruppen, og vores mål er at skabe en profit på mellem fire til fem procent af vores omsætning," siger Siamak Alian.

Læs mere:

Svensk distributør køber dansk guldæg
Deltaco i svensk storopkøb
Deltaco skal på børsen
Ingram Micro tilbage i Danmark
Also Actebis går med opkøb ind i digital distribution
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere