Artikel top billede

KL lukker hjemmesider efter angreb

Fortsat voldsom overbelastning af KL's hjemmeside efter angreb. Men i løbet af dagen vil it-afdelingen forsøge at åbne et "lille hul" til siden.

'Internet Explorer kan ikke vise websiden'.

Kommunernes Landsforening har valgt at lukke helt ned for adgangen til KL's hjemmeside kl.dk og for kampagnesitet i lærerkonflikten meretidsammen.dk. Det skriver Politiken.dk.

De to hjemmesider har gennem de seneste døgn været voldsomt overbelastet, formentlig på grund af et fjendtligt DDoS-angreb. I går var angrebet så hårdt, at ikke bare de to adresser var lagt ned. De 400 ansatte i KL kunne heller ikke komme på internettet selv og sende mail ud af huset.

»Vi har lukket for adgangen til vores hjemmeside og kampagneside, fordi der kom et nyt heftigt angreb. Det skabte så meget trafik på vores data-linje, at den blev helt fyldt op, så husets ansatte reelt ikke kunne arbejde«, siger it-driftschef i Kommunernes Landsforening Rune Scheye Koop til avisen.

Efter at KL selv lukkede sine sider ned, kan medarbejderne nu igen bruge mail, internet og andre systemer.

I løbet af formiddagen vil KL's it-afdeling forsøge at åbne hjemmesiden igen.

»Vi vil prøve at lave et lille hul ind til vores hjemmeside og se, hvordan det går. Det betyder, at det i starten vil tage lang tid at komme ind på siderne, og de vil køre langsomt. Så vil vi følge slagets gang og se, om der kommer angreb igen«, siger it-driftschefen fra KL.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?