Artikel top billede

KL lukker hjemmesider efter angreb

Fortsat voldsom overbelastning af KL's hjemmeside efter angreb. Men i løbet af dagen vil it-afdelingen forsøge at åbne et "lille hul" til siden.

'Internet Explorer kan ikke vise websiden'.

Kommunernes Landsforening har valgt at lukke helt ned for adgangen til KL's hjemmeside kl.dk og for kampagnesitet i lærerkonflikten meretidsammen.dk. Det skriver Politiken.dk.

De to hjemmesider har gennem de seneste døgn været voldsomt overbelastet, formentlig på grund af et fjendtligt DDoS-angreb. I går var angrebet så hårdt, at ikke bare de to adresser var lagt ned. De 400 ansatte i KL kunne heller ikke komme på internettet selv og sende mail ud af huset.

»Vi har lukket for adgangen til vores hjemmeside og kampagneside, fordi der kom et nyt heftigt angreb. Det skabte så meget trafik på vores data-linje, at den blev helt fyldt op, så husets ansatte reelt ikke kunne arbejde«, siger it-driftschef i Kommunernes Landsforening Rune Scheye Koop til avisen.

Efter at KL selv lukkede sine sider ned, kan medarbejderne nu igen bruge mail, internet og andre systemer.

I løbet af formiddagen vil KL's it-afdeling forsøge at åbne hjemmesiden igen.

»Vi vil prøve at lave et lille hul ind til vores hjemmeside og se, hvordan det går. Det betyder, at det i starten vil tage lang tid at komme ind på siderne, og de vil køre langsomt. Så vil vi følge slagets gang og se, om der kommer angreb igen«, siger it-driftschefen fra KL.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere