Artikel top billede

Torben Qvist, nordisk direktør for Also, mener, at skiftet i den måde, som software bliver solgt gennem kanalen på, nu for alvor er ved at gå i gang.

Also: Vi er også på vej med elektronisk softwaredistribution i Danmark

Digitalt licenssalg og elektronisk softwaredistribution gennem forhandlere bliver stort, mener Alsos nordiske direktør.

Tech Data har udviklet deres eget system - TD Activate - til elektronisk softwaredistribution. Also (tidligere Also Actebis) har i stedet købt den hollandske spiller Atomblock, som nu bliver brandet som Also Digital.

Also's nye løsning, som giver forhandlere mulighed for at sælge licenser via nettet, kommer meget snart til Danmark, fortæller Torben Qvist, der er nordisk direktør for Also.

"Vi er i gang med at rulle det ud i Tyskland. Det kører og kommer med et omfattende udvalg af software," siger Torben Qvist.

Han fortæller, at Also med købet af Atomblock allerede fra starten har en stor portefølje.

"Vi fik et kæmpesortiment af spilsoftware med købet af Atomblock. Det giver os nogle opstartsfordele," siger Torben Qvist.

Han påpeger, at den elektroniske distributionsmodel kan bruges af alle typer forhandlere, og ikke kun internforhandlere. Derfor regner han også med, at elektronisk softwaredistribution hurtigt kommer til at fylde en del i kanalen, selv om han dog samtidig maner lidt til besindighed.

"Nu er der altid en tendens til at tro, at hele skiftet sker overnight. Men det er helt klart, at processen over mod elektronisk softwaredistribution er begyndt. Og jeg tror, at en stor del af softwareomsætningen kommer til at ligge her fremover," slår Torben Qvist fast.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?