Artikel top billede

Torben Qvist, nordisk direktør for Also, mener, at skiftet i den måde, som software bliver solgt gennem kanalen på, nu for alvor er ved at gå i gang.

Also: Vi er også på vej med elektronisk softwaredistribution i Danmark

Digitalt licenssalg og elektronisk softwaredistribution gennem forhandlere bliver stort, mener Alsos nordiske direktør.

Tech Data har udviklet deres eget system - TD Activate - til elektronisk softwaredistribution. Also (tidligere Also Actebis) har i stedet købt den hollandske spiller Atomblock, som nu bliver brandet som Also Digital.

Also's nye løsning, som giver forhandlere mulighed for at sælge licenser via nettet, kommer meget snart til Danmark, fortæller Torben Qvist, der er nordisk direktør for Also.

"Vi er i gang med at rulle det ud i Tyskland. Det kører og kommer med et omfattende udvalg af software," siger Torben Qvist.

Han fortæller, at Also med købet af Atomblock allerede fra starten har en stor portefølje.

"Vi fik et kæmpesortiment af spilsoftware med købet af Atomblock. Det giver os nogle opstartsfordele," siger Torben Qvist.

Han påpeger, at den elektroniske distributionsmodel kan bruges af alle typer forhandlere, og ikke kun internforhandlere. Derfor regner han også med, at elektronisk softwaredistribution hurtigt kommer til at fylde en del i kanalen, selv om han dog samtidig maner lidt til besindighed.

"Nu er der altid en tendens til at tro, at hele skiftet sker overnight. Men det er helt klart, at processen over mod elektronisk softwaredistribution er begyndt. Og jeg tror, at en stor del af softwareomsætningen kommer til at ligge her fremover," slår Torben Qvist fast.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.