Artikel top billede

Torben Qvist, nordisk direktør for Also, mener, at skiftet i den måde, som software bliver solgt gennem kanalen på, nu for alvor er ved at gå i gang.

Also: Vi er også på vej med elektronisk softwaredistribution i Danmark

Digitalt licenssalg og elektronisk softwaredistribution gennem forhandlere bliver stort, mener Alsos nordiske direktør.

Tech Data har udviklet deres eget system - TD Activate - til elektronisk softwaredistribution. Also (tidligere Also Actebis) har i stedet købt den hollandske spiller Atomblock, som nu bliver brandet som Also Digital.

Also's nye løsning, som giver forhandlere mulighed for at sælge licenser via nettet, kommer meget snart til Danmark, fortæller Torben Qvist, der er nordisk direktør for Also.

"Vi er i gang med at rulle det ud i Tyskland. Det kører og kommer med et omfattende udvalg af software," siger Torben Qvist.

Han fortæller, at Also med købet af Atomblock allerede fra starten har en stor portefølje.

"Vi fik et kæmpesortiment af spilsoftware med købet af Atomblock. Det giver os nogle opstartsfordele," siger Torben Qvist.

Han påpeger, at den elektroniske distributionsmodel kan bruges af alle typer forhandlere, og ikke kun internforhandlere. Derfor regner han også med, at elektronisk softwaredistribution hurtigt kommer til at fylde en del i kanalen, selv om han dog samtidig maner lidt til besindighed.

"Nu er der altid en tendens til at tro, at hele skiftet sker overnight. Men det er helt klart, at processen over mod elektronisk softwaredistribution er begyndt. Og jeg tror, at en stor del af softwareomsætningen kommer til at ligge her fremover," slår Torben Qvist fast.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere