Artikel top billede

Dansk firma skal høvle knaster og fejl af Netflix

Mange film og serier lander hos Netflix i ubrugelig stand. Det skal dansk partner rette op på.

Som kun et ud af 12 firmaer i verden og det eneste i Norden har danske Dicentia fået "preferred vendor"-status hos Netflix.

Det vil med lidt mere danske ord sige, at Dicentia er blevet foretrukken leveringspartner.

Dicentia hjælper allerede producenter og tv-stationer med at konvertere deres indhold, så det kan bruges hos Netflix. Nu bliver Dicentia en fast del af fødekæden, fordi Netflix vil anbefale, at alle bruger Dicentia eller et af de andre 11 firmaer, hvis de vil aflevere levende billeder til Netflix.

Den opstrammede procedure kunne godt tyde på, at Netflix er utilfreds med kvaliteten af de film, som de i dag modtager fra producenterne.

Netflix: "Vi kan ikke bruge 30 procent af det vi modtager"
I en artikel på The Verge for en måned siden sagde Netflix' produktchef, Niel Hunt, at film og tv-serier ofte bliver afleveret i ubrugelig stand.

"Vi har en helt åndssvag afvisningsrate på 30 procent af det indhold, som vi modtager. Jeg kan ikke forestille mig en anden branche, hvor man kan overleve som leverandør, når tre ud af 10 leverancer ikke kan bruges," siger Niel Hunt.

Netflix oplever, at tv-stationer fremsender tv-serier, hvor tv-reklamerne slet ikke er fjernet. Men det er også typisk, at de forkerte episoder af serier modtages - eller at lyden mangler. Og så bliver der afleveret i mange forskellige komprimeringer. Det arbejde koster tid og penge.

I fremtiden skal det danske firma sørge for at stramme op på arbejdsgangene.

"Dicentia er den eneste digitale leveringspartner i Skandinavien, der opfylder de høje krav til vores Preferred Vendor-program," siger Chris Fetner, der er ansvarlig for kontakten med indholdsleverandører hos Netflix, i en pressemeddelelse.

Hos Dicentia mener direktør Kasper Holme Johannesen, at Netflix blandt andet har givet sin blåstempling på grund af Dicentias "MediaCloud", hvor rettighedshavere/indholdsleverandører kan uploade videoer og relevant metadata.

LÆS OGSÅ:

10 ting du skal vide om Netflix
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?