Artikel top billede

Dansk Lenovo-direktør stopper: Nu slipper jeg for bøvlet

Lenovos sætter ny mand i stolen som landechef: Læs hvorfor Peter Juul Jørgensen ser skiftet som en god ting.

Peter Juul Jørgensen, der har været Lenovos danske ansigt, siden Lenovo købte IBM's pc-forretning i 2005, stopper som landedirektør og rykker formentlig et skridt ned.

Fremover vil Peter Juul Jørgensen være SMB- og kanaldirektør for Lenovo i Danmark.

Ny dansk direktør bliver Jørn Rønning, som hidtil har været General Manager i Lenovo Region North.

Jørn Rønning overtager den danske direktørstol i forbindelse med at Lenovo går over til en landestruktur, hvor ansvaret for det danske salg bliver flyttet ned på landeniveau.

Derfor må Peter Juul Jørgensen træde tilbage til fordel for Jørn Rønning. Men det er ikke noget, der bekymrer Peter Juul Jørgensen, selv om han godt kan se, at det udefra ligner en degradering.

"Men det er ikke en degradering i Lenovo-regi. Jeg har fortsat den samme rolle i Lenovo, som jeg altid har haft," hævder han.

En enkelt detalje er dog anderledes.

"Det er rigtigt, at jeg ikke er landechef længere. Men til gengæld kan jeg koncentrere mig hundrede procent om kanalen, som er det, mit hjerte banker mest for," siger Peter Juul Jørgensen.

For som Peter Juul Jørgensen forklarer, var hans gamle rolle som dansk landechef mere et spørgsmål om, at han var Lenovos ansigt udadtil, men der lå ikke nogen beslutningskompetence i jobbet.

"Jeg slipper for den administrative rolle. Nu er rollen som dansk direktør blevet et rigtigt job. Jørn Rønning har beslutningskompetence. Jeg havde bare bøvlet. Og det er jeg rigtig glad for at slippe for," lyder det fra Peter Juul Jørgensen.

Tidligere refererede både Peter Jull Jørgensen og kollegaen Lasse Sørensen ud af Danmark. Med den nye organisation refererer de begge til Jørn Rønning, der tidligere sad i region North og var General Manager for Lasse Sørensen i enterprise-segmentet.

Fremover ligger både beslutningskompetence og budgetansvar i den danske organisation. Det bliver ifølge Peter Juul Jørgensen rigtig godt.

"Ikke siden vi startede med Lenovo i Danmark (i 2005, red.), har vi haft en landsorganisation. Nu fåt vi samlet det hele med profit-and-loss ansvar i Danmark. Det betyder, vi bliver hurtigere og kan komme tættere på kunderne," siger Peter Juul Jørgensen.

Han glæder sig til at kunne koncentrere sig fuldstændig om kanalen og SMB.

"SMB er vores allerstørste vækstområde. Nu skal vi ud og være en klar nummer et på SMB. Det var vi ikke hele tiden sidste år," siger Peter Juul Jørgensen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Intels store plan afsløret: Fire nye generationer af processorer klar inden 2025 - og en helt ny æra er på vej
Intels nye CEO Pat Gelsinger har fremlagt planen for de fem års produkter. Planen rummer hele fire nye processorteknologier og en vild ny standard for produktionsteknologien. Se planerne her.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan: Få sikker viden om styrker og svagheder i jeres sikkerhed
Markedet flyder over med sikkerhedsprodukter, og kompleksiteten gør sikkerhedsopgaven uoverskuelig. Få et værktøj, der hjælper jer med at gøre det nødvendige – hverken mere eller mindre. Læs her hvordan, du får prioriteret jeres sikkerhedskontroller.