Artikel top billede

Lenovos nye stærke mand i Danmark: Vi kører 98 procent gennem kanalen

Ny struktur er ikke en spareøvelse, men en effektivisering, hvor beslutningerne skal tages hurtigere.

Lenovo har skåret regionslaget væk. Derfor er Jørn Rønning rykket fra en stilling som General Manager for Large Enterprise i region North til jobbet som General Manager for Lenovo Danmark.

Den hidtidige danske direktør Peter Juul Jørgensen rykker formelt et skridt tilbage til rollen som direktør for SMB og kanalen, samtidig med at der flyttes langt større beslutningskompetence ind i den danske direktørstilling.

"Min mission bliver for det første at fastholde og udvikle det danske marked. For det andet skal vi lave tiltag på tværs af forretningen. Vi har masser af tiltag, som vi kan gøre endnu bedre," lyder det fra Jørn rønning.

Han lægger vægt på, at beslutningsansvaret nu bliver landebaseret. hvilket betyder, at han og den danske organisation kan beslutte, hvor kræfterne skal lægges.

"Det er bestemt ikke nogen spareøvelse. Men det er væsentlig enklere, når vi i det enkelte land kan tage beslutningerne, i stedet for som tidligere at gå igennem de forskellige forretningsenheder. Det skal gøre os bedre til at effektuere og reagere hurtigt," siger Jørn Rønning.

Jørn Rønning, der tidligere har været hos både HP og Dell, fastholder samtidig, at skiftet fra en regionalt styret organisation til en landeorienteret struktur ikke umiddelbart kommer til at betyde store forandringer. Meget få får en ny chef, og der fyres ikke nogen. I stedet bliver der plads til at fokusere på det danske marked og de danske partnere.

"98 procent af vores forretning kører gennem kanalen. Det er et ganske højt tal, når man sammenligner med Dell og HP. Det er en strategi, vi ikke kommer til at ændre på," slår Rønning fast.

Derfor bliver det også gennem forhandlerne, at Lenovo vil arbejde, når Lenovo nu vil gå ud og for at erobre det marked, som Jørn Rønning kalder pc+. Det vil sige markedet for tablets og mobile devices, hvor Lenovo skal hente en del af sin danske forretning fremover.

"Vi kommer til at fokusere voldsomt på hybrider (mellem tablets og notebooks, red) og tablets. Vi kommer med masser af nye produkter både på kort og mellemlangt sigt. På lidt længere sigt kommer vi også til at lancere smartphones og smart-tv," siger Jørn Rønning.

Og det bliver et fokus, hvor der tages større hensyn til specielle danske forhold end tidligere.

"Det er et stort skridt, at vi nu har fået en dansk General Manager, hvor vi også har fået ansvaret for profit-and-loss," lyder det tilfreds fra Jørn Rønning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere