Artikel top billede

Lenovos nye stærke mand i Danmark: Vi kører 98 procent gennem kanalen

Ny struktur er ikke en spareøvelse, men en effektivisering, hvor beslutningerne skal tages hurtigere.

Lenovo har skåret regionslaget væk. Derfor er Jørn Rønning rykket fra en stilling som General Manager for Large Enterprise i region North til jobbet som General Manager for Lenovo Danmark.

Den hidtidige danske direktør Peter Juul Jørgensen rykker formelt et skridt tilbage til rollen som direktør for SMB og kanalen, samtidig med at der flyttes langt større beslutningskompetence ind i den danske direktørstilling.

"Min mission bliver for det første at fastholde og udvikle det danske marked. For det andet skal vi lave tiltag på tværs af forretningen. Vi har masser af tiltag, som vi kan gøre endnu bedre," lyder det fra Jørn rønning.

Han lægger vægt på, at beslutningsansvaret nu bliver landebaseret. hvilket betyder, at han og den danske organisation kan beslutte, hvor kræfterne skal lægges.

"Det er bestemt ikke nogen spareøvelse. Men det er væsentlig enklere, når vi i det enkelte land kan tage beslutningerne, i stedet for som tidligere at gå igennem de forskellige forretningsenheder. Det skal gøre os bedre til at effektuere og reagere hurtigt," siger Jørn Rønning.

Jørn Rønning, der tidligere har været hos både HP og Dell, fastholder samtidig, at skiftet fra en regionalt styret organisation til en landeorienteret struktur ikke umiddelbart kommer til at betyde store forandringer. Meget få får en ny chef, og der fyres ikke nogen. I stedet bliver der plads til at fokusere på det danske marked og de danske partnere.

"98 procent af vores forretning kører gennem kanalen. Det er et ganske højt tal, når man sammenligner med Dell og HP. Det er en strategi, vi ikke kommer til at ændre på," slår Rønning fast.

Derfor bliver det også gennem forhandlerne, at Lenovo vil arbejde, når Lenovo nu vil gå ud og for at erobre det marked, som Jørn Rønning kalder pc+. Det vil sige markedet for tablets og mobile devices, hvor Lenovo skal hente en del af sin danske forretning fremover.

"Vi kommer til at fokusere voldsomt på hybrider (mellem tablets og notebooks, red) og tablets. Vi kommer med masser af nye produkter både på kort og mellemlangt sigt. På lidt længere sigt kommer vi også til at lancere smartphones og smart-tv," siger Jørn Rønning.

Og det bliver et fokus, hvor der tages større hensyn til specielle danske forhold end tidligere.

"Det er et stort skridt, at vi nu har fået en dansk General Manager, hvor vi også har fået ansvaret for profit-and-loss," lyder det tilfreds fra Jørn Rønning.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.