Artikel top billede

Direktør Frank Mortensen A Gain Crayon, håber at vinde endnu flere kommunale kontrakter. Flere end 20 afgøres i løbet af den kommende tid.

Sådan vandt software-firma stor kommunal kontrakt

Softwarespecialist vandt den første kontrakt under den nye SKI-aftale.

Det er ikke prisen, men ekspertisen, der har afgjort, at A Gain Crayon har vundet en kontrakt på syv millioner kroner hos Hillerød Kommune. I modsætning til mange andre udbud blev prisen nemlig ikke vægtet mest hos Hillerød Kommune. Det fremgår af de oplysninger, om Hillerød har fremlagt efter at have tegnet en kontrakt med A Gain Crayon.

"Jeg synes, det er positivt, at Hillerød har valgt ikke kun at vægte en lav pris, men også lægge rigtig meget vægt på de ydelser, der er tilknyttet," fortæller A Gain Crayons danske direktør Frank Mortensen, som kalder det en pænt stor ordre.

Hillerød Kommune er den første kommune, som har lavet et udbud under den nye omstridte rammeaftale fra SKI (02.06).

Frank Mortensen lægger ikke skjul på, at A Gain Crayon ikke var den forhandler, der havde den skarpeste pris, og at det derfor er på grund af A Gain Crayons ydelser, at Hillerød har valgt forhandleren fremfor konkurrenterne. Han er ikke i tvivl om, at det skyldes, at A Gain Crayon har valgt at lægge vægt på rådgivning omkring Software Asset Management (SAM), hvor forhandleren har forpligtet sig til at hjælpe Hillerød Kommune med at sikre, at de har de korrekte licenser i de tre år, aftalen løber.

"Det er komplekst at finde ud, hvordan man i et samlet it-miljø har de rette licenser. Der er sammenhænge og skjulte licenser, som det kan være svært at overskue," siger Frank Mortensen og forsøger at eksemplificere det:

"Hvis man har et program, der kan køre både på en pc og på en server, er det i nogle tilfælde ikke nok at købe en licens til serveren og en licens til pc'en. Her skal man også have en licens, for at de to kan få lov til at tale sammen. En kommune i god tro køber måske kun en licens til serveren og en til pc'en men ikke den, der giver ret til, at de to taler sammen. Det er måske et basalt eksempel, men det er ofte sådan, det er."

Det er netop her, A Gain Crayon har en god vare at sælge, mener Frank Mortensen. Selv om A Gains bud på Hillerød-kontrakten ikke lå langt fra det billigste bud, er han ganske glad for kontrakten.

"Vi gør ikke noget for vores kunders blå øjnes skyld. Vi skal have råd til at ansætte de dygtige folk, der rådgiver vores kunder. Og specialister koster - det gør de indenfor alle dele af it-branchen - og det gør de også hos os," slår Frank Mortensen fast.

Udbuddet i Hillerød Kommune er kun et af mange softwareudbud hos de danske kommuner i øjeblikket. Frank Mortensen fortæller, at A Gain Crayon har sendt flere end 20 tilbud ud til danske kommuner, som skal afgøres i den nærmeste fremtid.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.