Artikel top billede

Direktør Frank Mortensen A Gain Crayon, håber at vinde endnu flere kommunale kontrakter. Flere end 20 afgøres i løbet af den kommende tid.

Sådan vandt software-firma stor kommunal kontrakt

Softwarespecialist vandt den første kontrakt under den nye SKI-aftale.

Det er ikke prisen, men ekspertisen, der har afgjort, at A Gain Crayon har vundet en kontrakt på syv millioner kroner hos Hillerød Kommune. I modsætning til mange andre udbud blev prisen nemlig ikke vægtet mest hos Hillerød Kommune. Det fremgår af de oplysninger, om Hillerød har fremlagt efter at have tegnet en kontrakt med A Gain Crayon.

"Jeg synes, det er positivt, at Hillerød har valgt ikke kun at vægte en lav pris, men også lægge rigtig meget vægt på de ydelser, der er tilknyttet," fortæller A Gain Crayons danske direktør Frank Mortensen, som kalder det en pænt stor ordre.

Hillerød Kommune er den første kommune, som har lavet et udbud under den nye omstridte rammeaftale fra SKI (02.06).

Frank Mortensen lægger ikke skjul på, at A Gain Crayon ikke var den forhandler, der havde den skarpeste pris, og at det derfor er på grund af A Gain Crayons ydelser, at Hillerød har valgt forhandleren fremfor konkurrenterne. Han er ikke i tvivl om, at det skyldes, at A Gain Crayon har valgt at lægge vægt på rådgivning omkring Software Asset Management (SAM), hvor forhandleren har forpligtet sig til at hjælpe Hillerød Kommune med at sikre, at de har de korrekte licenser i de tre år, aftalen løber.

"Det er komplekst at finde ud, hvordan man i et samlet it-miljø har de rette licenser. Der er sammenhænge og skjulte licenser, som det kan være svært at overskue," siger Frank Mortensen og forsøger at eksemplificere det:

"Hvis man har et program, der kan køre både på en pc og på en server, er det i nogle tilfælde ikke nok at købe en licens til serveren og en licens til pc'en. Her skal man også have en licens, for at de to kan få lov til at tale sammen. En kommune i god tro køber måske kun en licens til serveren og en til pc'en men ikke den, der giver ret til, at de to taler sammen. Det er måske et basalt eksempel, men det er ofte sådan, det er."

Det er netop her, A Gain Crayon har en god vare at sælge, mener Frank Mortensen. Selv om A Gains bud på Hillerød-kontrakten ikke lå langt fra det billigste bud, er han ganske glad for kontrakten.

"Vi gør ikke noget for vores kunders blå øjnes skyld. Vi skal have råd til at ansætte de dygtige folk, der rådgiver vores kunder. Og specialister koster - det gør de indenfor alle dele af it-branchen - og det gør de også hos os," slår Frank Mortensen fast.

Udbuddet i Hillerød Kommune er kun et af mange softwareudbud hos de danske kommuner i øjeblikket. Frank Mortensen fortæller, at A Gain Crayon har sendt flere end 20 tilbud ud til danske kommuner, som skal afgøres i den nærmeste fremtid.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere