Artikel top billede

Endnu en by satser stort på gratis Wi-Fi

Svenske byer investerer millioner i at oprette hotspots, som skal give indbyggere og turister gratis net-adgang.

For nylig meddelte Jönkoping kommune i Sverige, at byen havde slået portene op til et antal hotspots, som skal dække centrale dele af byen med trådløs netadgang. Her kan man surfe gratis i to timer, men vil man surfe en hel dag, er prisen én euro.

Også Helsingborg vil nu oprette gratis netadgang til indbyggere og turister.

Byen satser i forvejen meget på trådløse hotspots og har allerede 1.400 accesspunkter på skoler og i andre kommunale lokaler, oplyser kommunens it-udviklingschef, Jukka Heino.

"Nu er vi i slutfasen og vil udvide dette net med otte offentlige surfzoner, gratis selvfølgelig. I begyndelsen af juni regner vi med at have zonerne i drift," siger Jukka Heino til idg.se.

I modsætning til satsningen i Jönköping bliver der i Helsingborg ingen begrænsninger for, hvor længe brugerne kan være koblet på. Helsingborg kommune har investeret tre millioner kroner i projektet. Dertil kommer et par hundrede tusinde kroner i årlige driftsudgifter.

Hardwaren består af omkring 40 basestationer, som dækker otte områder i bykernen.

Se her, hvordan du sikrer dig, hvis du logger på et offentligt trådløst netværk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere