Artikel top billede

Jarl Øverby var i næsten tre år chef for Sony Danmark, inden han blev koncernchef i Inmeta Crayon.

Hovsa - hvor blev koncernchefen lige af?

Han var dansk countrymanager og blev headhuntet som CEO til nordisk koncern. Nu er han pludselig væk.

Lige pludselig er han væk. Koncernchefen for den norske licenskoncern Inmeta Crayon, der i Danmark hedder Again Crayon, har forladt selskabet, uden at det er blevet meldt officielt ud.

Mere om det senere.

I næsten tre år - fra 2004 - var norske Jarl Øverby direktør for Sony i Danmark. Men så blev han i 2006 hentet tilbage til Norge som koncernchef for den norske licensforhandler Inmeta.

Jarl Øverbys opgave var, at han skulle udbygge børsnoterede Inmeta til at blive en større nordisk spiller. Det betød blandt andet, at Inmeta lurede på at gå ind i Danmark i en lidt større skala.

Jarl Øverby fortalte i 2008 til Channelworld, at »vi kigger på mulighederne inden for konsulentvirksomheder, der er specialiseret i Microsoft og bosat i Københavnsområdet.«  

Inmetas fagområde taget i betragtning lignede det et klart købstilbud til den danske licensspecialist Again.

Opkøbet blev dog ikke til noget i første omgang. Til gengæld fusionerede Inmeta i 2012 med sin norske konkurrent Crayon. En fusion, der angiveligt skulle være drevet af øgede krav fra Microsoft.

Jarl Øverby satte sig i forbindelse med fusionen på chefstolen i det nye Inmeta Crayon.

Ambitionerne i Danmark blev samtidig forhøjet, da fusionen betød, at Inemta Crayon fik tilstedeværelse i Danmark via Crayons danske datterselskab, hvor Charlotte Schnack var dansk direktør.

Sidste år lykkedes den norske bejlen til en dansk licensspecialist, da Inmeta Crayon satte trumf på ved at købe den store danske licensspecialist A Gain. Et opkøb, der forgyldte direktør Frank Mortensen.

Jarl Øverby var strategen, der gennemførte opkøbet for Inmeta Crayon. Også i december 2012 er han manden bag et opkøb i Norge.

Men i 2013 bliver der stille om Øverby. Og i april kan man pludselig konstatere, at Jarl Øverby er væk. Af Jarl Øverbys LinkedIn-profil fremgår det, at han i marts stoppede som Inmeta Crayons koncerndirektør.

Men det er ikke noget, Inmeta Crayon har valgt at fortælle offentligheden om. Hverken at Jarl Øverby forlader Inmeta Crayon, eller at Jens Rugseth er indtrådt som ny koncernchef.

Alligevel ligger der ikke noget dramatisk bag koncernchefens pludselig fratrædelse, men snarere det modsatte, siger hovedpersonen Jarl Øverby selv.

"Selskabet har nu et vældig solidt fundament. Og da jeg nu har været i selskabet i seks år, kom vi så til et tidspunkt, hvor det faldt naturligt, at der skulle ske noget nyt. Og derfor stoppede jeg," lyder hans forklaring.

Hos Inmeta Crayon bekræfter Frank Mortensen, der er direktør for Again Crayon i Danmark, at Jarl Øverbys afgang er foregået stille og roligt.

"Jarl Øverby har gjort jobbet færdigt. Da Crayon og Inmeta fusionerede, blev de til et børsnoteret selskab. Men kort tid efter køber investeringsfonden Norvester selskabet af børsen. Den proces var det naturligt, at Jarl Øverby stod i spidsen for, fordi han har erfaringen med at være direktør i børsnoteret selskab. Nu da det er overstået, har man skullet se på, hvad man ville. Og så har man valgt at gøre en af de kompetente herrer fra Crayon-delen til koncerndirektør i stedet," lyder forklaringen fra Frank Mortensen.

Jarl Øverby selv fortæller til Channelworld, at han nu tager en pause og overvejer, hvad han skal fremover.

"Men det er ganske sandsynligt, at det bliver inden for it-branchen," konstaterer han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Intels store plan afsløret: Fire nye generationer af processorer klar inden 2025 - og en helt ny æra er på vej
Intels nye CEO Pat Gelsinger har fremlagt planen for de fem års produkter. Planen rummer hele fire nye processorteknologier og en vild ny standard for produktionsteknologien. Se planerne her.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.