Artikel top billede

Jarl Øverby var i næsten tre år chef for Sony Danmark, inden han blev koncernchef i Inmeta Crayon.

Hovsa - hvor blev koncernchefen lige af?

Han var dansk countrymanager og blev headhuntet som CEO til nordisk koncern. Nu er han pludselig væk.

Lige pludselig er han væk. Koncernchefen for den norske licenskoncern Inmeta Crayon, der i Danmark hedder Again Crayon, har forladt selskabet, uden at det er blevet meldt officielt ud.

Mere om det senere.

I næsten tre år - fra 2004 - var norske Jarl Øverby direktør for Sony i Danmark. Men så blev han i 2006 hentet tilbage til Norge som koncernchef for den norske licensforhandler Inmeta.

Jarl Øverbys opgave var, at han skulle udbygge børsnoterede Inmeta til at blive en større nordisk spiller. Det betød blandt andet, at Inmeta lurede på at gå ind i Danmark i en lidt større skala.

Jarl Øverby fortalte i 2008 til Channelworld, at »vi kigger på mulighederne inden for konsulentvirksomheder, der er specialiseret i Microsoft og bosat i Københavnsområdet.«  

Inmetas fagområde taget i betragtning lignede det et klart købstilbud til den danske licensspecialist Again.

Opkøbet blev dog ikke til noget i første omgang. Til gengæld fusionerede Inmeta i 2012 med sin norske konkurrent Crayon. En fusion, der angiveligt skulle være drevet af øgede krav fra Microsoft.

Jarl Øverby satte sig i forbindelse med fusionen på chefstolen i det nye Inmeta Crayon.

Ambitionerne i Danmark blev samtidig forhøjet, da fusionen betød, at Inemta Crayon fik tilstedeværelse i Danmark via Crayons danske datterselskab, hvor Charlotte Schnack var dansk direktør.

Sidste år lykkedes den norske bejlen til en dansk licensspecialist, da Inmeta Crayon satte trumf på ved at købe den store danske licensspecialist A Gain. Et opkøb, der forgyldte direktør Frank Mortensen.

Jarl Øverby var strategen, der gennemførte opkøbet for Inmeta Crayon. Også i december 2012 er han manden bag et opkøb i Norge.

Men i 2013 bliver der stille om Øverby. Og i april kan man pludselig konstatere, at Jarl Øverby er væk. Af Jarl Øverbys LinkedIn-profil fremgår det, at han i marts stoppede som Inmeta Crayons koncerndirektør.

Men det er ikke noget, Inmeta Crayon har valgt at fortælle offentligheden om. Hverken at Jarl Øverby forlader Inmeta Crayon, eller at Jens Rugseth er indtrådt som ny koncernchef.

Alligevel ligger der ikke noget dramatisk bag koncernchefens pludselig fratrædelse, men snarere det modsatte, siger hovedpersonen Jarl Øverby selv.

"Selskabet har nu et vældig solidt fundament. Og da jeg nu har været i selskabet i seks år, kom vi så til et tidspunkt, hvor det faldt naturligt, at der skulle ske noget nyt. Og derfor stoppede jeg," lyder hans forklaring.

Hos Inmeta Crayon bekræfter Frank Mortensen, der er direktør for Again Crayon i Danmark, at Jarl Øverbys afgang er foregået stille og roligt.

"Jarl Øverby har gjort jobbet færdigt. Da Crayon og Inmeta fusionerede, blev de til et børsnoteret selskab. Men kort tid efter køber investeringsfonden Norvester selskabet af børsen. Den proces var det naturligt, at Jarl Øverby stod i spidsen for, fordi han har erfaringen med at være direktør i børsnoteret selskab. Nu da det er overstået, har man skullet se på, hvad man ville. Og så har man valgt at gøre en af de kompetente herrer fra Crayon-delen til koncerndirektør i stedet," lyder forklaringen fra Frank Mortensen.

Jarl Øverby selv fortæller til Channelworld, at han nu tager en pause og overvejer, hvad han skal fremover.

"Men det er ganske sandsynligt, at det bliver inden for it-branchen," konstaterer han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan ser opgavelisten ud hos Danmarks bedste CIOs

En hurtig og strategisk fokuseret implementering af nye teknologier er i disse år med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere. Det sætter vi fokus på med konferencen CIO Trends 2022, hvor du blandt andet kan blive inspireret af en række danske topfolk inden for digitalisering og it-ledelse.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
10 gratis artikler: Få gode råd fra Danmarks bedste it-ledere