Artikel top billede

Koncernchef Ole Vinje har købt svenske Webhallen af Dixons.

Elgigantens ejer sælger stor web-butik til norsk onlinekæmpe

Dansk onlinesalg og ti butikker følger med i købet.

For den nette pris af 122 millioner danske kroner har Elgigantens britiske moderselskab Dixons Retail frasolgt den svenske forhandler Webhallen til den norske web-butik-koncern Komplett.

Med købet af Webhallen får Komplett et hurtigt voksende butik med en omsætning på omkring 710 millioner kroner.

Webhallen har en omfattende onlinehandel kombineret med ti butikker fordelt over hele Sverige. Selskabet har også et dansk datterselskab og en mindre onlineforretning på det danske marked.

Dixons frasalg af Webhallen, der er vokset med 30 procent over de sidste to år, sker i forbindelse med, at Elgigantens moderselskab forsøger at rydde op i koncernens kriseramte onlineforretning Pixmania.

Webhallen har trods Pixmanias problemer været en god forretning. Over de sidste tre år har selskabet genereret et samlet overskud på omkring 45 millioner danske kroner.

Kompletts koncerndirektør Ole Vinje udtaler sig da også ganske positivt om opkøbet.

"De vinder markedsandele og har haft en gennemsnitlig vækst på 18 procent om året over de sidste fem år. Den præstation imponerer os meget - ikke mindst med tanke på, at Sverige er meget krævende marked med stor konkurrence," siger Ole Vinje til Channelworlds svenske søstermedie IT24.

Koncernchef for Dixons Retail Sebastian James er også tilfreds med salget, som er et skridt på vejen til at trimme Dixons nødlidende onlineforhandler Pixmania.

"Efter en omfattende reorganisering af forretningen tidligere i år, er jeg glad for at kunne fremvise et lille men signifikant skridt i den proces med udskilningen af Webhallens forretning i Sverige," udtaler koncernchefen i forbindelse med salget.

Dixons købte i august sidste år de sidste 22 procent af aktierne i Pixmania, som Dixona har været medejer af siden 2006. I januar iværksatte Dixons en omfattende oprydning i Pixmanias aktiviteter.

Dixons tabte 170 millioner kroner på Pixmania i sidste regnskabsår.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?