Artikel top billede

Koncernchef Ole Vinje har købt svenske Webhallen af Dixons.

Elgigantens ejer sælger stor web-butik til norsk onlinekæmpe

Dansk onlinesalg og ti butikker følger med i købet.

For den nette pris af 122 millioner danske kroner har Elgigantens britiske moderselskab Dixons Retail frasolgt den svenske forhandler Webhallen til den norske web-butik-koncern Komplett.

Med købet af Webhallen får Komplett et hurtigt voksende butik med en omsætning på omkring 710 millioner kroner.

Webhallen har en omfattende onlinehandel kombineret med ti butikker fordelt over hele Sverige. Selskabet har også et dansk datterselskab og en mindre onlineforretning på det danske marked.

Dixons frasalg af Webhallen, der er vokset med 30 procent over de sidste to år, sker i forbindelse med, at Elgigantens moderselskab forsøger at rydde op i koncernens kriseramte onlineforretning Pixmania.

Webhallen har trods Pixmanias problemer været en god forretning. Over de sidste tre år har selskabet genereret et samlet overskud på omkring 45 millioner danske kroner.

Kompletts koncerndirektør Ole Vinje udtaler sig da også ganske positivt om opkøbet.

"De vinder markedsandele og har haft en gennemsnitlig vækst på 18 procent om året over de sidste fem år. Den præstation imponerer os meget - ikke mindst med tanke på, at Sverige er meget krævende marked med stor konkurrence," siger Ole Vinje til Channelworlds svenske søstermedie IT24.

Koncernchef for Dixons Retail Sebastian James er også tilfreds med salget, som er et skridt på vejen til at trimme Dixons nødlidende onlineforhandler Pixmania.

"Efter en omfattende reorganisering af forretningen tidligere i år, er jeg glad for at kunne fremvise et lille men signifikant skridt i den proces med udskilningen af Webhallens forretning i Sverige," udtaler koncernchefen i forbindelse med salget.

Dixons købte i august sidste år de sidste 22 procent af aktierne i Pixmania, som Dixona har været medejer af siden 2006. I januar iværksatte Dixons en omfattende oprydning i Pixmanias aktiviteter.

Dixons tabte 170 millioner kroner på Pixmania i sidste regnskabsår.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.