Artikel top billede

Forhandler måtte fyre og hyre: Omstilling reducerede overskud

Omstilling til cloud betød færre logistik-folk og flere teknikere, hvis de forhandler skulle beholde de sorte tal på bundlinien.

Med et overskud på 2,7 millioner kroner før skat insisterer Motus-direktør Ulrik Helio på, at 2012 var et godt år for storage-forhandleren.

Alligevel erkender han, at 2012 slet ikke gik, som han forventede.  I foråret sidste år bebudede Ulrik Helio nemlig optimistisk, at overskuddet for 2012 ville nå op på omkring ni millioner kroner.

"2,7 millioner kroner er stadigvæk et solidt overskud, som jeg er tilfreds med" siger Ulrik Helio og uddyber:

"Men hvis vi skal være ærlige, så solgte vi for lidt, og det vi solgte var for dyrt at levere. Det nytter ikke kun at se på omsætning, hvis dækningsgraden ikke er konstant."

Og det var den ikke. Ulrik Helio fortæller, at der er store forskelle på forholdet mellem personaleomkostninger og indtjening fra 2011 til 2012. I 2011 tjente Motus 2.500 kroner for hver 1000 lønkroner. I 2012 faldt det tal til 1.600 kroner i indtjening for hver 1000 lønkroner.

"Mit ansvar er at tjene penge. Derfor har vi været ude i en øvelse, hvor vi fokuserer på at sælge ydelser på områder, hvor vi differentierer os i markedet," siger Ulrik Helio.

Derfor har Motus været ude i en omstilling af forretningen, hvor forhandleren også har skiftet ud blandt medarbejderne. Det har været de logistisk-orienterede salgsmedarbejdere, der er blevet siet fra, fortæller Ulrik Helio.

"Det vi har brug for nu er mere teknisk orienteret personel, og folk, der kan administrere en ydelsesforretning, der er baseret på abonnement. Vi har foretaget et væsentlig skift over mod mere tekniske ressourcer," siger Ulrik Helio.

Det handler om at Motus har skiftet profil over mod mere drift og salg af cloudbaserede ydelser. Også Big Data fylder mere på Motus palette nu end tidligere.

"Vi har valgt at fokusere endnu mere på drift og vores onlineservices, som primært er backup," siger Ulrik Helio.

Den ny strategi har ifølge Ulrik Helio allerede givet bonus. Han regner derfor med at selskabet kommer ud med et overskud på mellem 6 og 6,5 millioner kroner i 2013.

"På de første tre og en halv måned har vi allerede fået et overskud på 1,7 millioner kroner, så vi er på track," konstaterer han.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.