Artikel top billede

Forhandler måtte fyre og hyre: Omstilling reducerede overskud

Omstilling til cloud betød færre logistik-folk og flere teknikere, hvis de forhandler skulle beholde de sorte tal på bundlinien.

Med et overskud på 2,7 millioner kroner før skat insisterer Motus-direktør Ulrik Helio på, at 2012 var et godt år for storage-forhandleren.

Alligevel erkender han, at 2012 slet ikke gik, som han forventede.  I foråret sidste år bebudede Ulrik Helio nemlig optimistisk, at overskuddet for 2012 ville nå op på omkring ni millioner kroner.

"2,7 millioner kroner er stadigvæk et solidt overskud, som jeg er tilfreds med" siger Ulrik Helio og uddyber:

"Men hvis vi skal være ærlige, så solgte vi for lidt, og det vi solgte var for dyrt at levere. Det nytter ikke kun at se på omsætning, hvis dækningsgraden ikke er konstant."

Og det var den ikke. Ulrik Helio fortæller, at der er store forskelle på forholdet mellem personaleomkostninger og indtjening fra 2011 til 2012. I 2011 tjente Motus 2.500 kroner for hver 1000 lønkroner. I 2012 faldt det tal til 1.600 kroner i indtjening for hver 1000 lønkroner.

"Mit ansvar er at tjene penge. Derfor har vi været ude i en øvelse, hvor vi fokuserer på at sælge ydelser på områder, hvor vi differentierer os i markedet," siger Ulrik Helio.

Derfor har Motus været ude i en omstilling af forretningen, hvor forhandleren også har skiftet ud blandt medarbejderne. Det har været de logistisk-orienterede salgsmedarbejdere, der er blevet siet fra, fortæller Ulrik Helio.

"Det vi har brug for nu er mere teknisk orienteret personel, og folk, der kan administrere en ydelsesforretning, der er baseret på abonnement. Vi har foretaget et væsentlig skift over mod mere tekniske ressourcer," siger Ulrik Helio.

Det handler om at Motus har skiftet profil over mod mere drift og salg af cloudbaserede ydelser. Også Big Data fylder mere på Motus palette nu end tidligere.

"Vi har valgt at fokusere endnu mere på drift og vores onlineservices, som primært er backup," siger Ulrik Helio.

Den ny strategi har ifølge Ulrik Helio allerede givet bonus. Han regner derfor med at selskabet kommer ud med et overskud på mellem 6 og 6,5 millioner kroner i 2013.

"På de første tre og en halv måned har vi allerede fået et overskud på 1,7 millioner kroner, så vi er på track," konstaterer han.

Læs mere:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere