Artikel top billede

Forhandler måtte fyre og hyre: Omstilling reducerede overskud

Omstilling til cloud betød færre logistik-folk og flere teknikere, hvis de forhandler skulle beholde de sorte tal på bundlinien.

Med et overskud på 2,7 millioner kroner før skat insisterer Motus-direktør Ulrik Helio på, at 2012 var et godt år for storage-forhandleren.

Alligevel erkender han, at 2012 slet ikke gik, som han forventede.  I foråret sidste år bebudede Ulrik Helio nemlig optimistisk, at overskuddet for 2012 ville nå op på omkring ni millioner kroner.

"2,7 millioner kroner er stadigvæk et solidt overskud, som jeg er tilfreds med" siger Ulrik Helio og uddyber:

"Men hvis vi skal være ærlige, så solgte vi for lidt, og det vi solgte var for dyrt at levere. Det nytter ikke kun at se på omsætning, hvis dækningsgraden ikke er konstant."

Og det var den ikke. Ulrik Helio fortæller, at der er store forskelle på forholdet mellem personaleomkostninger og indtjening fra 2011 til 2012. I 2011 tjente Motus 2.500 kroner for hver 1000 lønkroner. I 2012 faldt det tal til 1.600 kroner i indtjening for hver 1000 lønkroner.

"Mit ansvar er at tjene penge. Derfor har vi været ude i en øvelse, hvor vi fokuserer på at sælge ydelser på områder, hvor vi differentierer os i markedet," siger Ulrik Helio.

Derfor har Motus været ude i en omstilling af forretningen, hvor forhandleren også har skiftet ud blandt medarbejderne. Det har været de logistisk-orienterede salgsmedarbejdere, der er blevet siet fra, fortæller Ulrik Helio.

"Det vi har brug for nu er mere teknisk orienteret personel, og folk, der kan administrere en ydelsesforretning, der er baseret på abonnement. Vi har foretaget et væsentlig skift over mod mere tekniske ressourcer," siger Ulrik Helio.

Det handler om at Motus har skiftet profil over mod mere drift og salg af cloudbaserede ydelser. Også Big Data fylder mere på Motus palette nu end tidligere.

"Vi har valgt at fokusere endnu mere på drift og vores onlineservices, som primært er backup," siger Ulrik Helio.

Den ny strategi har ifølge Ulrik Helio allerede givet bonus. Han regner derfor med at selskabet kommer ud med et overskud på mellem 6 og 6,5 millioner kroner i 2013.

"På de første tre og en halv måned har vi allerede fået et overskud på 1,7 millioner kroner, så vi er på track," konstaterer han.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere