Artikel top billede

Spion-frygt får forhandlinger mellem Lenovo og IBM til at forlise

USA's frygt for salg af værdifuld teknologi kan have blokeret salg af IBM's server-forretning.

Gennem flere måneder har der været forhandlinger mellem IBM og Lenovo om, at Lenovo skulle købe IBMs intel-baserede server-forretning. Men nu er forhandlingerne angiveligt brudt sammen. Ifølge flere amerikanske medier skyldes sammenbruddet uenighed om prisen. IBM har en forventning om, at deres server-division er 30 milliarder kroner værd, og den vurdering deler Lenovo tilsyneladende ikke.

Men der kan også være en anden forklaring på, at forhandlingerne er brudt sammen. For øjensynligt skulle den amerikanske myndighed CFIUS, som er en sammenslutning af amerikanske myndigheder, der kontrollerer udenlandske selskabers fusioner med og opkøb af amerikanske virksomheder, spøge i kulissen.

CFIUS var også inde over, da Lenovo i 2005 købte IBM's pc-forretning. Allerede dengang var der kritik af, at CFIUS ikke stoppede salget.

Også da IBM og Lenovo lavede en aftale om at Lenovo kunne fabrikere IBM-servere i den lave ende under licens, skulle CFIUS angiveligt have været indblandet.

Ifølge blandt andet amerikanske CRN er netop CFIUS' indblanding noget, der må forventes i det tilfælde, at IBM skulle sælge server-divisionen til Lenovo.

Og det er ikke en trussel, som skal undervurderes. Især ikke efter sidste års Huawei-sag, hvor Pentagon luftede sin mistanke om, at den kinesiske netværksgigant blev brugt af den kinesiske stat i spionage-øjemed.

Senest er Lenovo selv kommet i søgelyset, fordi producenten, der er kinesisk ejet, leverer computere til flere amerikanske myndigheder, herunder NASA. Det er aftaler, der kan komme i klemme, når en ny amerikansk lov om it-køb fra kinesiske firmaer træder i kraft.

Derfor kan det måske være en forklaring på det øjensynlige sammenbrud i de forhandlinger, som ellers for bare et par uger siden blev betragtet som en "done deal".
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?