Artikel top billede

Spion-frygt får forhandlinger mellem Lenovo og IBM til at forlise

USA's frygt for salg af værdifuld teknologi kan have blokeret salg af IBM's server-forretning.

Gennem flere måneder har der været forhandlinger mellem IBM og Lenovo om, at Lenovo skulle købe IBMs intel-baserede server-forretning. Men nu er forhandlingerne angiveligt brudt sammen. Ifølge flere amerikanske medier skyldes sammenbruddet uenighed om prisen. IBM har en forventning om, at deres server-division er 30 milliarder kroner værd, og den vurdering deler Lenovo tilsyneladende ikke.

Men der kan også være en anden forklaring på, at forhandlingerne er brudt sammen. For øjensynligt skulle den amerikanske myndighed CFIUS, som er en sammenslutning af amerikanske myndigheder, der kontrollerer udenlandske selskabers fusioner med og opkøb af amerikanske virksomheder, spøge i kulissen.

CFIUS var også inde over, da Lenovo i 2005 købte IBM's pc-forretning. Allerede dengang var der kritik af, at CFIUS ikke stoppede salget.

Også da IBM og Lenovo lavede en aftale om at Lenovo kunne fabrikere IBM-servere i den lave ende under licens, skulle CFIUS angiveligt have været indblandet.

Ifølge blandt andet amerikanske CRN er netop CFIUS' indblanding noget, der må forventes i det tilfælde, at IBM skulle sælge server-divisionen til Lenovo.

Og det er ikke en trussel, som skal undervurderes. Især ikke efter sidste års Huawei-sag, hvor Pentagon luftede sin mistanke om, at den kinesiske netværksgigant blev brugt af den kinesiske stat i spionage-øjemed.

Senest er Lenovo selv kommet i søgelyset, fordi producenten, der er kinesisk ejet, leverer computere til flere amerikanske myndigheder, herunder NASA. Det er aftaler, der kan komme i klemme, når en ny amerikansk lov om it-køb fra kinesiske firmaer træder i kraft.

Derfor kan det måske være en forklaring på det øjensynlige sammenbrud i de forhandlinger, som ellers for bare et par uger siden blev betragtet som en "done deal".
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.