Artikel top billede

Ekspert til danske forhandlere: Cloud er vildt opreklameret

Onlinehandel har ikke slået it-kanalen ihjel, og det vil cloud heller ikke gøre, siger britisk kanalekspert. Han har et godt bud på, hvor forhandlerne skal tjene deres penge i fremtiden.

"Folk, som burde vide bedre, går rundt og siger en masse sludder om, at cloud computing vil overtage hele it-markedet og slå it-kanalen ihjel. Men cloud er i høj grad overhyped."

Sådan lød budskabet fra direktør Steve Brazier, analysefirmaet Canalys, da han i går talte til en forsamling af danske forhandlere ved distributøren Alsos årlige messe "Trends+Visions" i Ballerup Super Arena.

"Cloud giver god mening i forhold til consumermarkedet, fordi cloud er godt til at skalere løsninger til mange kunder, der ligner hinanden. Man kan sammenligne cloud med at leje en bil. Og ingen ved deres fulde fem ringer vel til Hertz eller Avis og beder om at leje en bil 365 dage om året," lød det retoriske spørgsmål.

Ifølge Steve Braziers analyser vil cloud i løbet af de næste tre år fordoble sin markedsandel til syv procent, men lokale serverinstallationer vil stadig udgøre mere end halvdelen af markedet, med løsninger indenfor managed services og hosting med en andel på omkring 20 procent hver.

"De fleste burde holde sig væk fra cloud"

"Cloud vil slå langsomt igennem, og det skyldes, at der endnu ikke er nogen, der har svaret på det vigtigste spørgsmål: Hvorfor skal kunden gå i skyen? Det umiddelbare svar er: For at spare penge! Men passer det? I dag er der ikke en eneste af de store cloud-leverandører, som tjener penge. Så vi er meget skeptiske over for cloud, og de fleste producenter ville klare sig bedre, hvis de holdt sig væk fra cloud," siger Steve Brazier.

Den britiske kanalekspert rettede også et par hug til flere af de aktuelle myter om udviklingen i it-branchen. Han gjorde for eksempelvis op med forestillingen om, at pc-markedet er i krise. Pc'ens eneste problem er, at kunderne har flyttet sig i retning af tablet-computere og smart devices.

"Regner man antallet af solgte tablets med i pc-salget, er der det seneste år reelt sket en stigning i salget af computere. Men problemet er selvfølgelig, at tablets er billigere end en traditionel pc. Som forhandlere kan I ikke lide den udvikling, men det er den virkelighed, som I må forholde jer til, selv om I tjener færre penge," lød det fra Steve Brazier.

Den øgede brug af mobile enheder betyder ifølge Brazier også, at branchen i dag lever i en "post-Windows-verden". Samlet set sidder Microsofts styresystem stadig på to tredjedele af markedet for pc'er. Men antallet af solgte smart devices på verdensplan er tre gange så stort som pc-salget, og her fylder Windows kun cirka 25 procent. Her vil Android blive den dominerende spiller, spår Steve Brazier.

"Så vi lever i en post-Windows-verden. Det er ikke en spådom, men en begivenhed, der allerede er indtruffet," mener han.

Masser af nye forretningsmuligheder

Men bevægelsen i retning af mobility åbner masser af nye forretningsmuligheder for it-kanalen, mener Steve Brazier. Han peger på tidligere ændringer i markedet, som har udløst spådomme om it-kanalens død.

"Det er før blevet spået, at onlinehandel eller software på nettet ville slå kanalen ihjel, men det er ikke sket. Det det vil heller ikke ske på grund af mobility og cloud. Kanalen er sund, og vores forventning er, at forhandlerne vil klare sig bedre end producenterne," lød det fra den britiske kanalekspert, som også rådede forhandlerne til at satse på at skabe værdi for kunderne gennem udvikling af apps og management af sikkerhed på mobile enheder.

"I skal ud og skræmme livet af jeres kunder ved at spørge, hvor meget styr de har på deres medarbejderes brug af devices. I kan tilbyde en analyse af det felt for kunden, og det er en stor mulighed for at gøre forretning," sagde Steve Brazier.

Læs mere:
Voldsom smartphonevækst - Android styrer
Canalys: Microsofts strategi er forkert
Canalys: Consumerization rykker ved kanalen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Efter kæmpeinvestering: Danske Dixa skal firdoble antallet af udviklere
På halvandet år skal det unge it-selskab Dixa firdoble holdet af produktudviklere fra 75 til 300. Sådan lyder ambitionen hos det danske selskab, der netop har modtaget en kapitalindsprøjtning på 660 millioner kroner.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.