Kapitalfond vil købe kendt it-firma for 50 milliarder

Stort softwarefirma er på nippet til at skrive under.

Det amerikanske softwareselskab Business Service Management kendt som BMC Software ser ud til at blive solgt for den nette sum af små 50 milliarder kroner.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters, som angiver, at den aftalte pris ligger på 46 dollar per aktie, hvilket i alt giver en købspris på mere end 48,5 milliarder kroner.

Køberen er en kapitalfond, hvor investorer som Golden Gate Capital og Bain Capital er involverede.

Hverken BMC og kapitalfonden ønsker på nuværende tidspunkt at kommentere det sejlivede rygte til medierne.

En af de største handler
Rygterne om BMC-opkøbet kommer dagen før, at selskabet offentliggør sit kvartalsregnskab.

I forbindelse med regnskabet forventes det, at BMC-tallene vil afsløre, hvordan BMC's april-udmelding om, at der skal fyres medarbejdere for at forberede regnskaberne, vil tage sig ud i virkeligheden.

I dag ejes knap 10 procent af BMC af den amerikanske hedgefond Elliott Associates, der allerede i 2012 pressede på med at få solgt BMC.

Elliot Associates har også tidligere kritiseret ledelsen i BMC for at være for tøvende overfor mulighederne i internetbaserede løsninger, som konkurrenter som Salesforce, Microsoft, Oracle og SAP har kastet sig over.

Hvis handlen mellem kapitalfonden og BMC Software bliver gennemført, vil det være en af årets absolut største lånefinansierede opkøb, efter blandt andre kapitalfonden Silver Lake Partners meldte sig blandt flere bejlere til at købe hardware-producenten Dell for omkring 135 milliarder kroner.
IT-JOB

Metroselskabet og Hovedstadens Letbane

Data Engineer

Centrica Energy Trading A/S

Senior Software Developer
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.