Artikel top billede

Forhandler lukker butik: Vi kan ikke konkurrere med Elgiganten og Bilka

Fyrer ansatte og satser udelukkende på erhvervsforretningen.

Det var ikke en aprilsnar, da den odenseanske forhandler Klingenberg Data 1. april valgte at lukke sin butik i Fjordsgade i det centrale Odense og samtidig fyrede fire mand.

"Vi har valgt at fokusere på vores erhvervs-setup i stedet for. Vi har jo haft to lokationer i Odense, hvor vi nu har valgt at lukke butikken," siger direktør Pelle Vest Hansen fra Klingenberg Data.

Han fortæller, at Klingenberg Datas privatsalg har været minimalt de sidste par år, og derfor blev det dyrt at have 800 kvadratmeter butikslokaler i Odense.

"Vi har skåret ind til benet og set på, hvad der er vores kerneforretning. Og så har vi konstateret, at vi ikke har brug for alle de kvadratmeter," siger Pelle Vest Hansen.

Erhvervskunderne har ifølge Pelle Vest Hansen ikke brug for at se varerne. De bliver alligevel ofte sendt direkte fra distributøren. Med det svindende salg til private var det logisk at vælge butikken og privatsalget fra og i stedet fokusere på de erhvervsmæssige ben i forretningen - som it-drift, digital signage og hosting.

"Det handler om, at vi skal fokusere på det, vi er gode til. Vi skal ikke tage kampen op mod Elgiganten og Bilka. Det er ikke der, vi skal kæmpe vores kamp," konstaterer Pelle Vest Hansen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.