Artikel top billede

En grimasse, der kan passe. Direktør i It-planeten Jacob Schmidt kalder HP's udbuds-bommert for en stor "fejl 40".

Forhandler om HP-bommert: En rigtig skidt sag

To forhandlere står til at blive udelukket fra et kommunalt millionudbud efter brøler i HP. Alle involverede holder lav profil i sagen.

"Er computeren leveret, således at operativsystem kan fjerninstalleres via kundens interne netværk?"

Sådan er den enkle ordlyd i to enslydende spørgsmål, som HP har glemt at besvare i et million-udbud om leverance af pc'er og tablet-computere til de jyske kommuner Vejen, Billund og Varde. Og fejlen ser nu ud til at koste to HP-forhandlere en plads i opløbet om million-ordren.

Ifølge Channelworlds oplysninger rammer fadæsen forhandlergiganten Atea og den vestjyske forhandler It-planeten. De kommunale indkøbere har nemlig som en konsekvens af den banale fejl valgt at dumpe tilbuddene fra de to forhandlere.

Hos It-planeten bekræfter direktør Jacob Schmidt, at hans tilbud er blevet afvist på grund af de to manglende flueben. Han vælger dog den galgenhumoristiske attitude til sagen:

"Det er en rigtig skidt sag, og på en liste over "fejl 40" vil jeg nok kategorisere den i top tre, men derudover har jeg ingen kommentarer," lyder hans syrlige kommentar.

Hos kollegerne i Atea er man helt tavse om sagen. I en mail til Channelworld skriver direktør Martin Trolle, at han ikke har nogen kommentarer.

Heller ikke hos HP ønsker man at udtale sig.

Ifølge udbudsmaterialet kan vinderen af udbuddet se frem til en årlig omsætning på 10 millioner kroner på den to-årige indkøbsaftale, som dog senere kan forlænges med yderligere to år.

De tre kommuner har i alt modtaget syv tilbud på ordren, og efter planen bliver vinderen udråbt i dag.

Læs mere:

HP-bommert: Forhandlere kan miste millionordre
Microsoft bøjer sig: Redder forhandlere ud af licensklemme
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du tilgangen til netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere