Artikel top billede

En grimasse, der kan passe. Direktør i It-planeten Jacob Schmidt kalder HP's udbuds-bommert for en stor "fejl 40".

Forhandler om HP-bommert: En rigtig skidt sag

To forhandlere står til at blive udelukket fra et kommunalt millionudbud efter brøler i HP. Alle involverede holder lav profil i sagen.

"Er computeren leveret, således at operativsystem kan fjerninstalleres via kundens interne netværk?"

Sådan er den enkle ordlyd i to enslydende spørgsmål, som HP har glemt at besvare i et million-udbud om leverance af pc'er og tablet-computere til de jyske kommuner Vejen, Billund og Varde. Og fejlen ser nu ud til at koste to HP-forhandlere en plads i opløbet om million-ordren.

Ifølge Channelworlds oplysninger rammer fadæsen forhandlergiganten Atea og den vestjyske forhandler It-planeten. De kommunale indkøbere har nemlig som en konsekvens af den banale fejl valgt at dumpe tilbuddene fra de to forhandlere.

Hos It-planeten bekræfter direktør Jacob Schmidt, at hans tilbud er blevet afvist på grund af de to manglende flueben. Han vælger dog den galgenhumoristiske attitude til sagen:

"Det er en rigtig skidt sag, og på en liste over "fejl 40" vil jeg nok kategorisere den i top tre, men derudover har jeg ingen kommentarer," lyder hans syrlige kommentar.

Hos kollegerne i Atea er man helt tavse om sagen. I en mail til Channelworld skriver direktør Martin Trolle, at han ikke har nogen kommentarer.

Heller ikke hos HP ønsker man at udtale sig.

Ifølge udbudsmaterialet kan vinderen af udbuddet se frem til en årlig omsætning på 10 millioner kroner på den to-årige indkøbsaftale, som dog senere kan forlænges med yderligere to år.

De tre kommuner har i alt modtaget syv tilbud på ordren, og efter planen bliver vinderen udråbt i dag.

Læs mere:

HP-bommert: Forhandlere kan miste millionordre
Microsoft bøjer sig: Redder forhandlere ud af licensklemme
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Stor regnskabsuge i vente: Dette skal du holde øje med, når it-giganterne aflægger regnskaber
Der er en stor regnskabsuge i vente. I de kommende dage vil Microsoft, Apple, Alphabet, Amazom og Facebook løfter sløre for deres regnskaber og forventninger til efteråret.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.