Artikel top billede

Antallet af medarbejdere er reduceret trods vækst i omsætning. Det er fordi vi hele tiden effektiviserer, siger Proshops direktør Morten Duch.

Dansk forhandler: Udenlandske konkurrenter gør det hårdere

Presset fra udenlandske netbutikker kan mærkes hos Expert-ejede Proshop.

"Vi kan klart mærke, at det er blevet et hårdere marked," siger Proshops direktør Morten Duch.

Derfor er han også tilfreds med, at Proshop kommer ud med et overskud på 6,3 millioner kroner før skat for 2012.

Med en omsætning, som Proshop ikke vil opgive, men som Morten Duch indrømmer i hvert fald ligger over den halve milliard, er det et overskud på omkring en procent af omsætningen eller mindre

"Hvis vi kigger fem år tilbage, så var de store detailhandelskæder slet ikke til stede på nettet, som de er det i dag. Det gælder både Bilka og Elgiganten. Det lægger pres på prisen. Derudover har vi også stor tilgang af nye udenlandske konkurrenter," Siger Morten Duch.

Som en naturlig konsekvens af, at netop udenlandske netbutikker går ind i Danmark, lægger Proshop nu også mere pres på sine internationale ambitioner. Proshop er gået ind i både Sverige og Norge.

"Vi har været i Norge i under et år, mens vi har været et par år i Sverige. Når udlandet kigger på os må vi også kigge på dem. Derfor skal vi have fokus på at få Sverige og Norge til at køre," siger Morten Duch.

Han fortæller, at det er en længere proces fordi salget i Norge og Sverige skal bygges op fra bunden. Men han påpeger, at Proshop har sine e-handelssystemer sat op. Derfor kører forretningere allerede lige så stabilt, som i den danske webshop.

Med butikkerne i Norge og Sverige godt undervejs, regner Morten Duch med at Proshop vil fortsætte med at vækste også i år.

"Vi effektiviserer hele tiden i små skridt. Derfor forventer vi også et overskud i år på niveau med det vi netop har afleveret, konstaterer Morten Duch.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.