Artikel top billede

YouTube: Sydfyn Style er forbudt

YouTube har blokeret den populære og kontroversielle video "Sydfyn Style" efter krav om brud på ophavsretten.

Videoen "Sydfyn Style" blev noget af et viralt vidunder, da de syngende og dansende borgmestre gik land og rige rundt på nettet og ikke mindst i medierne.

Men nu har YouTube ifølge fyens.dk blokeret for filmen med denne besked:

Denne video er ikke længere tilgængelig på grund af et krav om ophavsret fra Universal Music Publishing AB.

Projektleder Susanne Linnet Aagaard fra Fremtidsfabrikken, som har produceret filmen, afviser, at der er sket en overtrædelse af ophavsretsloven:

"Vi mener ikke, de kan gøre et retskrav gældende, da det ikke er en reklamefilm," siger Susanne Linnet.

I "Sydfyn Style" synger fire sydfynske borgmestre en tekst om Sydfyn på melodien til hittet "Gangnam Style". Deres danse-moves er desuden hentet fra musikvideoen til sangen.

Ifølge Susanne Linnet Aagaard blev videoen dog ikke lavet med et kommercielt formål, men derimod som en velkomstfilm til en undervisningsdag om branding af Sydfyn med hold af kreative iværksættere og kommunale medarbejdere. At filmen gik viralt var blot en sidegevinst.

Hun vil nu undersøge, hvorvidt ophavsretten er krænket i juridisk forstand. For hun synes, det er synd, hvis videoen ikke kan få lov at florere på internettet fremover.

"Vi er jo ikke noget kommercielt dyr, der misbruger musikere. Det er ikke missionen," siger Susanne Linnet Aagaard til fyens.dk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.