Artikel top billede

Softwareforhandler: Vi giver Atea baghjul

Softwareforhandler viser store muskler og satser på at fordoble antallet af ansatte.

Direktør Frank Mortensen har vist, at der er gode penge i at holde styr på store kunder til softwarelicenser. Det fortsætter han med, efter at norske Inmeta Crayon har købt Frank Mortensens danske softwareforhandler A Gain.

Frank Mortensen er direktør i det fortsættende selskab, A Gain Crayon, som er kommet ud med et 2012-regnskab, der viser ni millioner kroner på bundlinjen før skat.

Det fremgår ikke af regnskabet, hvor stor omsætningen er, men Frank Mortensen fortæller, at omsætningen i 2012 nåede op på 450 millioner danske kroner. Det er en vækst på 50 procent i forhold til 2011, hvor A Gain ifølge Frank Mortensen havde en omsætning på 300 millioner kroner.

"Vi har en fantastisk vækst, som langt overstiger Ateas vækst," konstaterer Frank Mortensen selvsikkert.

Han påpeger samtidig, at det skal ses i sammenhæng med, at A Gain i 2009 havde en omsætning på 100 millioner kroner. I 2010 havde selskabet en omsætning på 200 millioner kroner og i 2011 en omsætning på 300 millioner kroner.

Med til væksten hører dog også, at A Again er blevet fusioneret med norske Inmeta Crayons danske datterselskab. Ifølge Frank Mortensen er det dog kun en del af omsætningsvæksten, der kommer fra Crayon Danmark. Til gengæld er fusionen med Crayon den største årsag til, at overskuddet faldt fra næsten 15 millioner kroner før skat i 2011 til ni millioner kroner før skat i 2012.

"Man kan godt sige, at vi har overtaget en underskudsforretning. Og samtidig har vi haft en hel masse omkostninger i forbindelse med fusionen. Det er forklaringen på, at vores overskud ikke er så stort som sidste år," siger Frank Mortensen.

Men i år er A Gain Crayon oppe at køre på fuld skrue. Frank Morensen fortæller, at forhandleren er i gang med at mande op til en forventet stor vækst i 2014 og 2015.

"Vi har ansat 15 mand i år, og er nu oppe på at være 65 mennesker. Jeg forventer, at vi er 100 i 2015," siger Frank Mortensen og fortsætter:

"Det er vigtigt at få de rigtige medarbejdere ind. Først skal bygge fundamentet, som er medarbejderne. Derefter skal vi vækste."

Frank Mortensen fremhæver, at han som et led i vækstplanerne har ansat den tidligere salgsdirektør for Microsoft i Danmark, Bjarne Riis. Det handler også om, at Frank Mortensen egen rolle for fremtiden bliver mere international. I forbindelse med at norske Inmeta Crayon købte A Gain, blev Frank Mortensen den tredjestørste aktionær i selskabet.

"Generelt bevæger vores marked sig mod at blive mere internationalt. Jeg solgte til Crayon, fordi jeg kunne se at vi ikke kunne gøre det alene. Men planen er, at vi nu med Crayon skal ud og være internationale. Det betyder også, at mit fokus bliver flyttet," siger Frank Mortensen og fortsætter:

"Det er også årsagen til, at jeg ansatte Bjarne Riis. Han er et stort navn i Danmark. Og det er vigtigt, at vi har en tung profil som ham til at drive den danske forretning."

Frank Mortensen lægger ikke skjul på, hvilken udfordring Bjarne Riis skal løfte for det næste år.

"I 2013 får vi en moderat vækst i omsætningen. Til gengæld stiger omkostningerne, fordi vi skal ud og ansætte folk. Men jeg regner samtidig med, at vi også får en vækst i overskuddet," slår Frank Mortensen fast.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan ser opgavelisten ud hos Danmarks bedste CIOs

En hurtig og strategisk fokuseret implementering af nye teknologier er i disse år med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere. Det sætter vi fokus på med konferencen CIO Trends 2022, hvor du blandt andet kan blive inspireret af en række danske topfolk inden for digitalisering og it-ledelse.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
10 gratis artikler: Få gode råd fra Danmarks bedste it-ledere