Artikel top billede

Softwareforhandler: Vi giver Atea baghjul

Softwareforhandler viser store muskler og satser på at fordoble antallet af ansatte.

Direktør Frank Mortensen har vist, at der er gode penge i at holde styr på store kunder til softwarelicenser. Det fortsætter han med, efter at norske Inmeta Crayon har købt Frank Mortensens danske softwareforhandler A Gain.

Frank Mortensen er direktør i det fortsættende selskab, A Gain Crayon, som er kommet ud med et 2012-regnskab, der viser ni millioner kroner på bundlinjen før skat.

Det fremgår ikke af regnskabet, hvor stor omsætningen er, men Frank Mortensen fortæller, at omsætningen i 2012 nåede op på 450 millioner danske kroner. Det er en vækst på 50 procent i forhold til 2011, hvor A Gain ifølge Frank Mortensen havde en omsætning på 300 millioner kroner.

"Vi har en fantastisk vækst, som langt overstiger Ateas vækst," konstaterer Frank Mortensen selvsikkert.

Han påpeger samtidig, at det skal ses i sammenhæng med, at A Gain i 2009 havde en omsætning på 100 millioner kroner. I 2010 havde selskabet en omsætning på 200 millioner kroner og i 2011 en omsætning på 300 millioner kroner.

Med til væksten hører dog også, at A Again er blevet fusioneret med norske Inmeta Crayons danske datterselskab. Ifølge Frank Mortensen er det dog kun en del af omsætningsvæksten, der kommer fra Crayon Danmark. Til gengæld er fusionen med Crayon den største årsag til, at overskuddet faldt fra næsten 15 millioner kroner før skat i 2011 til ni millioner kroner før skat i 2012.

"Man kan godt sige, at vi har overtaget en underskudsforretning. Og samtidig har vi haft en hel masse omkostninger i forbindelse med fusionen. Det er forklaringen på, at vores overskud ikke er så stort som sidste år," siger Frank Mortensen.

Men i år er A Gain Crayon oppe at køre på fuld skrue. Frank Morensen fortæller, at forhandleren er i gang med at mande op til en forventet stor vækst i 2014 og 2015.

"Vi har ansat 15 mand i år, og er nu oppe på at være 65 mennesker. Jeg forventer, at vi er 100 i 2015," siger Frank Mortensen og fortsætter:

"Det er vigtigt at få de rigtige medarbejdere ind. Først skal bygge fundamentet, som er medarbejderne. Derefter skal vi vækste."

Frank Mortensen fremhæver, at han som et led i vækstplanerne har ansat den tidligere salgsdirektør for Microsoft i Danmark, Bjarne Riis. Det handler også om, at Frank Mortensen egen rolle for fremtiden bliver mere international. I forbindelse med at norske Inmeta Crayon købte A Gain, blev Frank Mortensen den tredjestørste aktionær i selskabet.

"Generelt bevæger vores marked sig mod at blive mere internationalt. Jeg solgte til Crayon, fordi jeg kunne se at vi ikke kunne gøre det alene. Men planen er, at vi nu med Crayon skal ud og være internationale. Det betyder også, at mit fokus bliver flyttet," siger Frank Mortensen og fortsætter:

"Det er også årsagen til, at jeg ansatte Bjarne Riis. Han er et stort navn i Danmark. Og det er vigtigt, at vi har en tung profil som ham til at drive den danske forretning."

Frank Mortensen lægger ikke skjul på, hvilken udfordring Bjarne Riis skal løfte for det næste år.

"I 2013 får vi en moderat vækst i omsætningen. Til gengæld stiger omkostningerne, fordi vi skal ud og ansætte folk. Men jeg regner samtidig med, at vi også får en vækst i overskuddet," slår Frank Mortensen fast.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Kroner og ører: Sådan udregner du værdien af din sikkerhedsindsats
I dette whitepaper får du redskaber til at fastsætte den konkrete værdi af virksomhedens sikkerhedsindsats, som du kan præsentere for topledelse og bestyrelse.