Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Københavner i fængsel for momssvindel med it-udstyr

Kæmpebøde og fængselsdom til 38-årig mand for at momssvindle for millioner med computerudstyr og mobiltelefoner.

En bøde på 1,9 millioner kroner og en dom på et år og tre måneders fængsler, hvor de seks måneder er ubetinget. Det blev afregningen, da en 38-årig mand fra københavnsområdet blev dømt i en sag om momssvindel med it-udstyr.

Det var en stikprøve fra Skat i EU's listesystem, som registrerer handel mellem EU-lande, der gav bonus og afslørede, at den 38-årige mand fra Søborg i løbet af et par år havde svindlet med moms for 2,7 millioner kroner i handel med computerudstyr og mobiltelefoner.

Svindlen, som skete mellem 2007 og 2009, foregik ved, at manden via to selskaber købte mobiltelefoner og computerudstyr fra Tyskland og Ungarn. Efterfølgende solgte han varerne videre uden at betale moms.

"Det er, hvad jeg vil betegne som en grov sag. Andre har jo ikke en chance for at konkurrere med en, der snyder med moms i det omfang," siger anklagerfuldmægtig Joy Sinius Clausen.

Selv om den 38-årige mand nåede at svindle for 2,7 millioner kroner, blev bøden kun på 1,9 millioner kroner. Men det skyldes, at han allerede har tilbagebetalt en del af de manglende penge, før retssagen blev afsluttet.

Derfor er anklageren Joy Sinius Clausen også tilfreds med dommen, selv om hun dog helst havde set, at hele fængselsstraffen på et år og tre måneder var blevet gjort ubetinget. Som dommen faldt, skal den 38-årige seks måneder i fængsel. De resterende ni måneder af fængselsdommen er gjort betinget med et års prøvetid.

Den 38-årige mand har taget 14 dages betænkningstid til at overveje, om han vil anke dommen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere