Artikel top billede

Dansker til tops i Dell

Global marketingchef skifter spor og skal nu stå i spidsen for 27 europæiske lande.

Efter en række år som global ansvarlig for Dells markedsføring på consumer- og SMB-markederne skifter 46-årige Anja Monrad spor.

Hun skal fremover passe tjansen som regionschef for i alt 27 meget forskellige europæiske lande, der spænder fra veletablerede markeder som Island, Baltikum og Polen til tidligere Sovjet-republikker som Turkmenistan plus lande som eksempelvis Kroation, Rumænien og Ungarn.

"Der er mange af de her lande, som har en pæn stor omsætning. Men vores position er meget forskellig på de enkelte markeder - også med store forskelle i både størrelse og kultur," fortæller Anja Monrad, som overtog sit nye job i denne måned.

"Vi er repræsenteret i samtlige lande med partnere og distributører, men det er klart, at vi ønsker at vokse omsætningen i de her lande. Derfor er det et spørgsmål, om vi har en god dækning, eller om det skal udbygges gennem de eksisterende partnere, vi har. I Polen har vi en forretning, der er meget sammenlignelig med Danmark med en stærk partnerkanal, men også en direkte forretning. I alle de andre lande er det en ren indirekte forretning på nuværende tidspunkt."

Dell satser på, at det er erhvervsmarkedet, der i første omgang skal drive væksten på de mindre markeder i øst.

"Vores fokus er på enterprise-delen med end-to-end-løsninger. Det er ikke anderledes end på de mere etablerede markeder," siger Anja Monrad, som primært kommer til at arbejde fra Dells afdelinger i Warszawa og København.

"Man kan jo ikke være ansvarlig for 27 lande og sidde i København. Så jeg regner med at skulle være på farten i hvert fald et par dage om ugen."

Anja Monrad er ikke den eneste dansker, som har et internationalt job hos Dell. I forvejen har hendes kollega Henrik Thomsen det tilsvarende job som vesteuropæisk regionschef, ligesom Dells danske direktør Nicolai Moresco har ansvaret for SMB-forretningen - også i Vesteuropa.

Læs mere:
"Vi skal gøre branchen attraktiv for de unge"
Sådan vil Dell sætte sig på erhvervsmarkedet i Danmark

Efter danske erfaringer: Tech Data udvider Dell-distribution
Henrik Thomsen stiger til vejrs i Dell
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere