Artikel top billede

Udbuds-bommert hos HP bliver dyr for jyske kommuner

Banal fejl i EU-udbud kommer til at koste millioner for tre midtjyske kommuner.

KMD har sammen med Lenovo vundet et EU-udbud om at levere stationære pc'er, bærbare og tablets til de tre sydjyske kommuner Vejen, Varde og Billund. Det oplyser indkøbschefen i Varde kommune, Gunnar Alnor, til Channelworld.

Aftalen med de tre kommuner løber i to år med mulighed for forlængelse i yderligere to år, og dermed kan den samlede omsætning på aftalen ende på op mod 40 millioner kroner.

Den sydjyske pc-aftale ender dog med at blive en del dyrere, end den egentlig havde behøvet at være. Forud for tildelingen af ordren måtte de tre kommuner nemlig udelukke to tilbud fra forhandlerne It-Planeten og Atea, som havde budt ind på ordren med computere fra HP.

Flere kilder tæt på sagen bekræfter over for Channelworld, at de to HP-tilbud var en del billigere end tilbuddet fra KMD/Lenovo.

Problemet var bare, at HP i sin del af tilbudsmaterialet havde glemt at svare på to ud af mere end 150 spørgsmål, som lå i udbuddet.

De to tilbud var derfor "ikke-konditionsmæssige", som det hedder i udbudsjargonen. De tre kommuner var dermed tvunget til at droppe de to HP-forhandleres tilbud, selvom de ifølge Channelworlds oplysninger årligt var mere end en million kroner billigere end tilbuddet fra KMD/Lenovo.

I Varde kommune ønsker Gunnar Alnor ikke at udtale sig om priserne i de to kuldsejlede HP-tilbud.

"Det kan jeg ikke svare på. Vi har ikke vurderet på de tilbud, fordi de ikke var konditionsmæssige. Så går vi ikke videre med dem, for så er de ikke interessante for os. Så det vil jeg ikke kommentere overhovedet, da det ikke er tilbud, der er kommet i betragtning," siger Gunnar Alnor.

Hos KMD ønsker man ikke at udtale sig om, hvordan det føles at vinde et væddeløb, hvor en stærkere konkurrent bliver diskvalificeret.

"Vi er naturligvis rigtig glade for aftalen, og vi ser frem til samarbejdet med kommunerne. Vi har en voksende forretning på området, som understøtter kommunernes og KMD's digitaliseringsarbejde på blandt andet de store velfærdsområder som skole og omsorg," siger områdedirektør Charlotte Jyde Ødegaard, KMD.

Læs mere:
HP-bommert: Forhandlere kan miste millionordre
Forhandler om HP-bommert: En rigtig skidt sag
HP-boss til forhandlere: Pc'en er altså ikke død
HP får hug af de danske forhandlere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.