Artikel top billede

Udbuds-bommert hos HP bliver dyr for jyske kommuner

Banal fejl i EU-udbud kommer til at koste millioner for tre midtjyske kommuner.

KMD har sammen med Lenovo vundet et EU-udbud om at levere stationære pc'er, bærbare og tablets til de tre sydjyske kommuner Vejen, Varde og Billund. Det oplyser indkøbschefen i Varde kommune, Gunnar Alnor, til Channelworld.

Aftalen med de tre kommuner løber i to år med mulighed for forlængelse i yderligere to år, og dermed kan den samlede omsætning på aftalen ende på op mod 40 millioner kroner.

Den sydjyske pc-aftale ender dog med at blive en del dyrere, end den egentlig havde behøvet at være. Forud for tildelingen af ordren måtte de tre kommuner nemlig udelukke to tilbud fra forhandlerne It-Planeten og Atea, som havde budt ind på ordren med computere fra HP.

Flere kilder tæt på sagen bekræfter over for Channelworld, at de to HP-tilbud var en del billigere end tilbuddet fra KMD/Lenovo.

Problemet var bare, at HP i sin del af tilbudsmaterialet havde glemt at svare på to ud af mere end 150 spørgsmål, som lå i udbuddet.

De to tilbud var derfor "ikke-konditionsmæssige", som det hedder i udbudsjargonen. De tre kommuner var dermed tvunget til at droppe de to HP-forhandleres tilbud, selvom de ifølge Channelworlds oplysninger årligt var mere end en million kroner billigere end tilbuddet fra KMD/Lenovo.

I Varde kommune ønsker Gunnar Alnor ikke at udtale sig om priserne i de to kuldsejlede HP-tilbud.

"Det kan jeg ikke svare på. Vi har ikke vurderet på de tilbud, fordi de ikke var konditionsmæssige. Så går vi ikke videre med dem, for så er de ikke interessante for os. Så det vil jeg ikke kommentere overhovedet, da det ikke er tilbud, der er kommet i betragtning," siger Gunnar Alnor.

Hos KMD ønsker man ikke at udtale sig om, hvordan det føles at vinde et væddeløb, hvor en stærkere konkurrent bliver diskvalificeret.

"Vi er naturligvis rigtig glade for aftalen, og vi ser frem til samarbejdet med kommunerne. Vi har en voksende forretning på området, som understøtter kommunernes og KMD's digitaliseringsarbejde på blandt andet de store velfærdsområder som skole og omsorg," siger områdedirektør Charlotte Jyde Ødegaard, KMD.

Læs mere:
HP-bommert: Forhandlere kan miste millionordre
Forhandler om HP-bommert: En rigtig skidt sag
HP-boss til forhandlere: Pc'en er altså ikke død
HP får hug af de danske forhandlere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere