Artikel top billede

Also: Vi ville gerne tjene flere penge i Danmark

God indtjening i Norge og Sverige er et plaster på et vigende overskud i distributørens danske forretning.

Landets største it-distributør Also har svært ved tjene penge på det danske marked. Det viser det netop offentliggjorte regnskab for 2012, hvor resultatet før skat endte på 62,8 millioner kroner mod 79,7 millioner året før.

Med en samlet omsætning 7,1 milliarder kroner - en vækst på godt otte procent - svarer det til en indtjeningsmargin i 2012 på mindre end en procent.

Med til historien hører dog, at mindst to af de syv omsætningsmilliarder er varer, der leveres til Alsos afdelinger i Norge og Sverige. Men det er en ringe trøst for nordisk direktør Torben Qvist.

"På skandinavisk niveau er vi rigtig godt tilfredse, men vi ville gerne have tjent lidt flere penge i Danmark. Samlet har vi et overskud før skat på 104 millioner kroner i Danmark, Norge og Sverige. Vi har set en rigtig god udvikling i Norge, og der har været fremgang i Sverige," siger Torben Qvist, som ikke ønsker at oplyse den præcise størrelse af den rene danske omsætning.

2012 har ifølge Qvist været præget af tilbagegang på markederne for traditionel it-hardware, og den udvikling forventer han vil fortsætte i 2013. Han peger blandt andet på de seneste IDC-tal, som viste en fald i salget af traditionelle pc'er på næsten 20 procent i årets første kvartal.

"I 2012 begyndte vi at se lidt træthed på pc-området, som ikke helt har haft den samme vægt som eksempelvis tilbehør- og supplies-varer. Her, hvor vi er godt inde i andet kvartal af 2012, kan vi se, at det ikke er blevet lettere. Nedgangen i pc-salget på en snes procent i første kvartal fortæller sit tydelige sprog. Så der skal arbejdes meget med andre områder for at finde vækst, der kan kompensere for nedgangen på den traditionelle it-side," siger Torben Qvist.

Læs mere:

Also Actebis nærmer sig halv milliard i overskud
Also Actebis: Producenterne rådgiver for dårligt
Se Actebis nye nordiske kæmpelager i Taastrup
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere