Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

CBC-formand viser muskler: Uden os ville halvdelen af medlemmerne være døde

Men det sløve pc-salg betyder, at kæden skal ud og lede efter nye forretningsormåder for at sikre den fremtidige indtjening.

"Det vi har nu er en ny normaltilstand. Det må vi tilpasse vores forretning efter," konstaterer den frivillige CBC-kædes formand Svend-Aage Kjær i forbindelse med, at CBC-kæden holder 20 års jubilæum.

For ham står det klart, at kæden - især de medlemmer, som har butikker rettet mod private - skal ud og se efter nye produkter.

"Vi skal lade være med at afvente ulykkerne, men ud og finde nye forretningsområder og tilpasse vores forretninger til den nye virkelighed," siger han og understreger samtidig, at den frivillige CBC-kæde har haft et rigtig godt år.

"Vi har haft fremgang på alle områder. Også fordi vi har fået nye medlemmer," siger Svend-Aage Kjær og erkender samtidig, at det ikke er alle medlemmer, der har nydt godt af fremgangen.

Set som helhed mener han dog, at CBC-konceptet har vist stor styrke og har haft afgørende betydning for, hvordan den danske it-kanal ser ud i dag.

"Hvis ikke vi havde haft denne indkøbsforening, havde halvdelen af medlemmerne ikke siddet her i dag," konstaterer han.

Han påpeger, at de gode samhandelsvilkår, som kæden har formået at opnå for de mange små CBC-medlemmer, har gjort, at de har kunnet stå imod over for presset fra større og langt mere kapitalstærke konkurrenter.

Svend-Aage Kjær lægger netop vægt på begrebet indkøbsforening. For selv om CBC-kædens medlemmer også kører en lang række fælles koncepter, er kæden i modsætning til mange andre kæde-koncepter ikke en alt for homogen størrelse.

Det er både rene computerbutikker og rene erhvervsforhandlere og en lang række kombinationer heraf, der udgør den brogede medlemsskare. De har med mange forskellige begrundelser søgt ly under CBC's paraply, som har sikret dem gode vilkår over for producenter og distributører.

Derfor har CBC-kæden heller aldrig været kandidat til at blive en kapital-kæde, som eksempelvis Matas og Inspiration er blevet det, hævder Svend-Aage Kjær.

"Vi er alle sammen selvstændige købmænd. Læg mærke til, hvor forskellige vi er. Vi har selvfølgelig talt om, hvorvidt vi kunne gøre, som de gjorde i Matas, men det har aldrig rigtig været aktuelt," siger han.

Til gengæld står CBC nu over for en anden udfordring.

"Vi skal finde nye forretningsområder, når nu der ikke bliver solgt så mange pc'er længere. Øvelsen er at finde de produkter, vi skal tjene penge på i fremtiden," slår han fast.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere