Artikel top billede

CBC-formand viser muskler: Uden os ville halvdelen af medlemmerne være døde

Men det sløve pc-salg betyder, at kæden skal ud og lede efter nye forretningsormåder for at sikre den fremtidige indtjening.

"Det vi har nu er en ny normaltilstand. Det må vi tilpasse vores forretning efter," konstaterer den frivillige CBC-kædes formand Svend-Aage Kjær i forbindelse med, at CBC-kæden holder 20 års jubilæum.

For ham står det klart, at kæden - især de medlemmer, som har butikker rettet mod private - skal ud og se efter nye produkter.

"Vi skal lade være med at afvente ulykkerne, men ud og finde nye forretningsområder og tilpasse vores forretninger til den nye virkelighed," siger han og understreger samtidig, at den frivillige CBC-kæde har haft et rigtig godt år.

"Vi har haft fremgang på alle områder. Også fordi vi har fået nye medlemmer," siger Svend-Aage Kjær og erkender samtidig, at det ikke er alle medlemmer, der har nydt godt af fremgangen.

Set som helhed mener han dog, at CBC-konceptet har vist stor styrke og har haft afgørende betydning for, hvordan den danske it-kanal ser ud i dag.

"Hvis ikke vi havde haft denne indkøbsforening, havde halvdelen af medlemmerne ikke siddet her i dag," konstaterer han.

Han påpeger, at de gode samhandelsvilkår, som kæden har formået at opnå for de mange små CBC-medlemmer, har gjort, at de har kunnet stå imod over for presset fra større og langt mere kapitalstærke konkurrenter.

Svend-Aage Kjær lægger netop vægt på begrebet indkøbsforening. For selv om CBC-kædens medlemmer også kører en lang række fælles koncepter, er kæden i modsætning til mange andre kæde-koncepter ikke en alt for homogen størrelse.

Det er både rene computerbutikker og rene erhvervsforhandlere og en lang række kombinationer heraf, der udgør den brogede medlemsskare. De har med mange forskellige begrundelser søgt ly under CBC's paraply, som har sikret dem gode vilkår over for producenter og distributører.

Derfor har CBC-kæden heller aldrig været kandidat til at blive en kapital-kæde, som eksempelvis Matas og Inspiration er blevet det, hævder Svend-Aage Kjær.

"Vi er alle sammen selvstændige købmænd. Læg mærke til, hvor forskellige vi er. Vi har selvfølgelig talt om, hvorvidt vi kunne gøre, som de gjorde i Matas, men det har aldrig rigtig været aktuelt," siger han.

Til gengæld står CBC nu over for en anden udfordring.

"Vi skal finde nye forretningsområder, når nu der ikke bliver solgt så mange pc'er længere. Øvelsen er at finde de produkter, vi skal tjene penge på i fremtiden," slår han fast.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Sæt din fakturahåndtering på autopilot
Accounts payable automation frigør ressourcer i bogholderiet og minimerer risikoen for fejl, men hvordan kommer du i gang? Læs med her og få bud på, hvordan du opnår ”touchless flow.”