Artikel top billede

Køb på nettet og hent varerne i Netto og Føtex: Posten har fået konkurrent

Dansk logistik-iværksætter mener at kunne konkurrere med Post Danmark. Både på pris - og bekvemmelighed.

Fragten er det mest gammeldags element i e-handel. Derfor er der plads til fornyelse og forbedring.

Det er motivationen bag opstartsvirksomheden Swipbox, som i år har opbygget sig et netværk, der skal hjælpe web-købmænd med at gøre livet lettere for kunderne - og give lidt konkurrence til Post Danmark.

"Nethandel er kommet fra at blive. Men der er brug for en bedre distribution. Det er ikke bæredygtigt at køre rundt i villakvarterer med små pakker. Det passer heller ikke i moderne urbane menneskers liv. De vil hellere kunne hente deres pakker lynhurtigt, når de alligevel er i byen. Så på det her område mener vi, at der ligger en stor forbedring i at indføre selvbetjening," forklarer Henrik Gedde Moos, direktør i SwipBox.

Sådan virker det

SwipBox' netværk og styrke ligger i et strategisk samarbejde med kurérfirmaet TNT Express og Dansk Supermarked. Se konceptet forklaret på 30 sekunder i videoen her på siden.

I samtlige Bilka- og Føtex-forretninger samt i udvalgte Netto-butikker er der opstillet karakteristiske blå postbokse. På landsplan lidt over 300 i alt.

I stedet for at sende sine forsendelser via GLS eller Post Danmark kan webbutikkerne vælge Swipbox, der placerer pakkerne i de dagligvarebutikker, kunden foretrækker. Formålet er at holde prisen nede og gøre leveringen så bekvem for modtageren som muligt. En model som Post Danmark også har øjnet ved at placere postekspeditioner hos for eksempel dagligvarebutikker.

Swipbox-Direktøren vil ikke på nuværende tidspunkt fortælle, hvor mange webbutikker der har bidt til bolle.

"Jeg kan sige, at vi har fået alle de aftaler og butikker på, som vi gerne vil have på det her tidspunkt. Snart tilføjer vi en stor kendt webbutik," siger Henrik Gedde Moos og nævner et udvalg af de første kunder: Befro, Ezzence og Cykelgear.

Men det virker også den anden vej

Men det stadigt voksende Swipbox-netværk af postkasser skal ikke kun bruges som afhentnings-centraler. Privatpersoner kan også sende via dem.

Webbutikker kan tilbyde, at kunderne kan returnere varer ved at aflevere dem i boksen, næste gang de handler ind. Der er også indgået et samarbejde med Trendsales, så bytte- og salgsportalens mange kvinder opfordres til at sende tøj til hinanden via Swipbox.

Pakkestørrelserne er begrænset af rumstørrelserne i de blå skabe, hvor det største rum er på størrelse med en flyttekasse. Og der må maksimalt fyldes 20 kilo i kasserne. Til gengæld er det nemt at overskue prisstrukturen. Der er kun tre forskellige priser.

En virtuel postkasse du kan flytte fra dag til dag

Ud over det fysiske setup inkluderer Swipbox selvfølgelig også en app.

Når en pakke fysisk ankommer, sendes en besked med en afhentningskode til modtageren. Netkunden kan i princippet selv angive, hvor han vil afhente den.

"Via app'en kan man bestemme, hvor man vil modtage sin forsendelse. Man kan have tre foruddefinerede adresser. Det kunne være hjemmeadressen, arbejdet og en tredje," siger Henrik Gedde Moos.

Skal en pakke returneres, identificerer netkunden sig ved skabet med sin SwipBox-returkode, og systemets software sørger selv for, at pakken returneres til den oprindelige afsender. En procedure, der ifølge direktøren giver en høj tryghed, fordi pakken altid er låst inde eller i hænderne på fragtpersonalet, der har den højeste mulige sikkerhedsgodkendelse i sin branche.

Se Swipbox forklaret på 30 sekunder her:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Få en drejebog til at gennemgå og prioritere jeres sikkerhedskontroller – og et overblik over den nye version af CIS-20
Markedet flyder over med sikkerhedsprodukter, og kompleksiteten gør sikkerhedsopgaven uoverskuelig. Få et værktøj, der hjælper jer med at gøre det nødvendige – hverken mere eller mindre. Læs her hvordan, du får prioriteret jeres sikkerhedskontroller.