Sådan slipper du jobbet og tager på ferie uden feber

Klumme... tips og tricks til at få det optimale ud af din sommerferie

Klumme af kanalveteran og ICC-certificeret erhvervscoach, Søren Munk.

Sommerferien er i fuld gang, den længste ferieperiode på året for de fleste.

Måske du er en af de mange, der hvert år starter sommerferien med at blive syg, og nyder den første flaske kolde italienske rødvin med tilhørende ægte stenovnsbagt pizza, med snot i hornet, hoste og let feber.

Måske er du så vant til at spilde din første sommerferieuge med at være syg - fordi det sker hvert år - at du betragter det som en ganske naturlig del af din virkelighed. Men måske du i virkeligheden godt kunne tænke dig, at det blev anderledes?

Hvad er det lige, der gør, at mange af os bliver ramt af dette besynderlige fænomen, ferie-influenza?

Her er forklaringen på din influenza
Den overordnede forklaring er, at der er sammenhæng mellem vores psyke og vores fysik, som når vi er stressede (psyken), og vi mærker fysisk ubehag som brystsmerter, svimmelhed m.m.

I vores vigtige, travle hverdag, hvor mange er afhængige af vores tilstedeværelse og indsats, vælger psyken ganske smart at fortælle immunforsvaret, at vi ikke er klar til at blive syge. Vi kører hjem om fredagen sent, fordi vi var lidt for ambitiøse i forhold til, hvad der skulle klares før ferien. Ude af parkeringspladsen tar' vi en dyb indåndning og puster ud med en indre dialog:

"ENDELIG SOMMERFERIE".

Med denne handling fortæller vi immunforsvaret, at nu kan det også godt holde ferie, for nu er der ikke nogen, der er afhængige af vores tilstedeværelse og indsats.

Næsen klør og snotten løber, nærmest inden vi har ramt indkørslen og tagboksen, vi havde glemt lå klar til den lange tur i morgen til Italien.

Den overtrukkede mentale børne-opsparing
Et spadestik dybere er ferie-influenza-syndromet et fænomen til at sikre artens overlevelse. De urmennesker, der ikke blev syge, når de havde små børn, der var afhængige af dem, de overlevede.

Et paradoks i vores moderne virkelighed, hvor netop sommerferien er de tre uger, hvor der virkelig skal sættes ind på den overtrukkede mentale børne-opsparing. Den børneopsparing, der ultimativt om mange år skal sikre, at ungerne gider komme og besøge os på plejehjemmet. Et paradoks, at vi så skal være syge, fraværende og ugidelige og starter ferien med at aflyse turen i AQUA WORLD...

Et overtræk, der er skabt af for mange arbejdstimer gennem året, manglende deltagelse i cirkusforestillinger i børnehaven, forældremøder på skolen, meningsfyldte middagssamtaler og nærværende go'nathistorier.

Hvis du kan genkende scenariet, er en go' start, at du beslutter dig for, at ovennævnte beskrivelse er gældende for sommerferien 2012. At du beslutter, at sommerferiebillederne fra 2013 ikke skal indeholde billeder af din røde næse og en snotklud i hånden.

Som bekendt kræver nye resultater nye handlinger, så hvad kan du gøre anderledes?

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere


Optimer din forretning med Microsofts splinternye Dynamics 365 Business Central

Microsofts nye generation af intelligente forretningsapplikationer indeholder med blandt andet Microsoft Dynamics 365 Business Central enorme muligheder for at høste værdi af virksomhedens komplekse it-miljø ved øget indsigt, optimering af processer og drift og automatisering. Kom og hør hvordan du høster størst værdi med Microsoft nye, sammenhængende administrations-system ved at optimerer virksomheden mange steder.

28. marts 2019 | Læs mere


Premium
Midt i spionage-rygter og mediestorm: Computerworld besøger Huawei i Kina - tag med på besøg hos det måske mest omstridte tech-firma lige nu
Reportage, Shenzhen: “Exacting, rigorous, tests drive learning, all for real battles.” Computerworld er taget på besøg i det gigantiske hovedkvarter for verdens måske mest omtalte tech-selskab lige nu
Computerworld
Nvidias nyeste GTX 1660 kort beviser, at det igen er blevet interessant at købe grafikkort
Nvidia giver gamere i mainstream-segmentet et stærkt kort til en rimelig pris.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Dine Office 365 data er ikke sikre i skyen!
Hvis din virksomhed er blandt det hastigt voksende felt af virksomheder, som har migreret til Office 365, så kender du allerede til de mange fordele, der er ved Microsofts cloud-baserede suite. Men er du også klar over din organisations ansvar for at kontrollere og styre dine Office 365 data? Du tror måske, at der er back-up på dine gemte Office 365 data i skyen, men dette er desværre en forkert perception. Hvad hvis en medarbejder ved en fejl sletter en vigtig mail eller en vital rapport? Eller hvad hvis en utilfreds medarbejder gør det med vilje? Det er ikke kun denne slags fejl eller onde handlinger, du skal bekymre dig om, for de begrænsede sikkerhedspunkter der er bygget ind i Office 365 gør, at I er meget sårbare. I dette white paper bliver du klogere på, hvordan I kan sikre jer og undgå at ovenstående scenarie udfolder sig.