Artikel top billede

Rabbinere raser over registrering af .kosher-domæne

Jødiske rabbinere raser over, at et nyt top-level-domæne kan ende med i domænenavne ala HitlerFarts.kosher.

Jødiske rabbinere er tossede over den godkendelsesproces, som top-level-domænet .kosher i øjeblikket er underlagt.

"Islamiske ledere fik chancen for at protestere mod oprettelsen af .halal, mens rabbinerne nu er vrede over, at de ikke fik lov til at fremlægge en sag mod oprettelsen af .kosher-domænet," skriver mediet The Daily Dot.

Hvis .kosher-domænet udgives på domæne-markedet, frygter de jødiske rabbinere, at det vil medeføre domænenavne, som ikke umiddelbart passer særligt godt ind i religionspolitikken.

Uden ordentlig regulering vil det være muligt at oprette HitlerFarts.kosher, skriver The Daily Dot.

Jødisk organisation kræver ligebehandling

Det er organisationen ICANN, Internet Corporation for Assigned Names and Numbers, der vælger, hvilke nye top-level-domæner der skal på markedet.

Her konsulterer organisationen det uafhængige organ GAC, Governmental Advisory Committee, som tages med på råd, når domænespørgsmålene kan blive politiske.

I forbindelse med forsøget på godkendelse af .halal, blev oprettelsen sendt i høring blandt islamiske ledere, og GAC valgte dernæst at nedstemme oprettelsen af domænet.

"Oprettelsen anses for upassende i henhold til islamisk lov," skriver The Daily Dot.

Men i forbindelse med spørgsmålet om oprettelsen af domænet .kosher fik jødiske rabbinere ikke mulighed for høring.

Det har fået organisationen Kosher Certification, der i dag står for godkendelsen af 63 procent af Kosher-madens ingredienser på verdensplan, op af stolen.

Kosher-domæne skal administreres af jødisk virksomhed

Anmodningen om at få indført .kosher top-level-domænet er blevet indsendt til ICANN af den jødiske orgainisation "Udvalget for udbredelsen af Torah", der har afleveret ansøgningen gennem virksomheden Kosher Marketing Assets LLC.

"Missionen for .kosher top-level-domænet er at fremme Kosher-fødevarer i almindelighed, samt OK Kosher Certification og særligt virksomhedens klienter," skriver virksomheden i ansøgningen til ICANN.

Ansøgningen beskriver også, hvordan virksomheden ønsker at domænet skal administreres, og her vil det være virksomheden selv, der skal bestemme, hvem der må få lov til at købe domæner med endelsen .kosher.

"Kun kunder, der passerer en streng certificering, vil kunne gøre brug af domæner under .kosher-top-level-domænet," skriver virksomheden i sin ansøgning.

Men det er altså ikke noget, der kan berolige de jødiske rabbinere, der har gjort indsigelse over for ICANN.

Læs også:

Attraktivt domæne på to tegn solgt for svimlende beløb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.