Massere af nyt Apple-grej: :Læs om den nye store MacBook Air 15" og den mægtige Apple Mac Pro

Artikel top billede

(Foto: FOTO © HELLE MOOS 40 35 97 40 /)

Optag på it-uddannelser sætter ny rekord

Optaget af it-studerende på de danske it-uddannelser sætter ny rekord, og stiger med 10 procent i forhold til sidste år.

De unge vil have it. 5.500 unge er i år blevet optaget på en it-uddannelse, det er 500 flere end sidste år og dermed ny rekord. Det viser de nye optagelsestal for landets universiteter, professionshøjskole og erhvervsakademier.

Det er en stigning på hele 10 procent i forhold til sidste år.

Tallen for optaget på de enkelte it-uddannelser kan du se her.

"Det er rigtig godt nyt, at rekordmange unge er blevet optaget på en it-uddannelse. Allerede nu har mange it-virksomheder svært ved at skaffe højt kvalificerede it-medarbejdere. Det er dog vigtigt at sikre, at de danske it-eksperter også fremover får en høj kvalitet," skriver direktør i IT Branchen Morten Bangsgaard i en pressemeddelelse.

Rekordoptaget af unge håbefulde it-spirer stemmer godt overens med den generelle popularitet, it-uddannelserne har været udsat for de seneste år.

I perioden 2009-2013 er antallet af it-studerende samlet set steget med mere end 50 procent, viser de nye tal.

It-uddannelse er et klogt valg

Morten Bangsgaard fremhæver også, at it-erhvervet er et fornuftigt valg, hvis uddannelsen også skal udmønte sig i et job efterfølgende.

"En it-uddannelse er et klogt valg. It-erhvervet er i vækst som en af de få brancher i Danmark, og der sker en rivende digital udvikling af hele vores samfund i disse år. Der vil uden tvivl blive behov for endnu flere it-folk fremover," skriver Morten Bangsgaard.

Ikke kun it-studierne er populære. Samlet har 88.040 søgt plads på en videregående uddannelse i år, og det er ni procent flere end sidste år.

Men ikke alle, der ansøgere får ønsket opfyldt, 63.525 modtager i det et tilbud om studieplads, mens 24.515 må sande, at den ikke gik i denne omgang.

Læs også:
Sådan fordeler de nye studerende sig på it-uddannelserne

De unge vælter ind på it-uddannelser
Derfor skal vi have endnu flere ind på it-uddannelserne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere