Artikel top billede

Oracle sagsøger små konkurrenter

Den amerikanske it-gigant svinger igen forhammeren overfor firmaer, der går dem i bedene ved at levere support af Oracles operativsystem Solaris OS.

Support på Oracles operativsystem Solaris OS er en rigtig god forretning. Faktisk så god, at alle forsøg fra mindre it-firmaer på at få en del af kagen bliver mødt med voldsomme reaktioner fra database-giganten.

Tidligere i denne måned stævnede Oracle ifølge IDG News selskaberne Terix og Maintech ved en distriktsdomstol i Californien for i strid med loven at bryde copyright og andre rettigheder til Oracles proprietære software-kode.

Oracle anklager de to firmaer for at vildlede kunderne ved at blandt andet at fortælle, at kundernes ret til software-opdateringer er knyttet til den oprindelige hardware, som systemet er installeret på.

Men det passer ikke, mener Oracle, som henviser til, at kundernes adgang til blandt andet opdateringer afhænger af, at de en gang om året fornyer deres support-aftale med Oracle.

Terix og Maintechs kunder tæller eksempelvis Sony og Bank of New York, som ifølge Oracle uretmæssigt har benyttet deres log-in til Oracles support-site til at hente software-opdateringer efter at kundernes support-aftaler med Oracle var udløbet.

Oracle kræver nu, at domstolen udsteder et permanent forbud mod at de to selskaber leverer support til kunderne, ligesom Oracle forbeholder sig ret til at kræve erstatning.

Administrerende direktør i Terix, Bernd Appleby afviser i en udtalelse kravene fra Oracle med henvisning til, at man blot hjælper kunderne med at udnytte deres eksisterende rettigheder i forhold til Oracle-produkter.

"Oracles indsigelse savner helt basis i både lovgivning og fakta," lyder det fra Bernd Appleby.

"Terix søger fuldt ud at respektere den intellektuelle ejendomsret for enhver tredjepart. Terix handler kun som autoriseret repræsentant for slutbrugerne i kraft af deres rettigheder. De slutbrugere, som er omfattet af denne klage har gyldig licens fra Oracle," hedder det i videre i udtalelsen.

Striden om, hvem der har ret til at levere servicere til Oracle-kunder afspejler, at support er en lukrativ forretning for Oracle.

Så selvom de aktuelle sager ikke betyder et stort indkomsttab for Oracle, er sagsanlægget udtryk for, hvor vigtigt det er for Oracle, at der ikke opstår et særskilt marked for support, som er uden for Oracles kontrol.

Oracle har ifølge IDG News Service tidligere rejst tilsvarende sager mod en række andre firmaer, som har specialiseret sig i at levere support til Oracle og SAP-kunder.

Læs mere:
Oracle-topchef: Slut med Oracle-sælgeres aggressive metoder
Oracle: Det er vigtigt, at forhandlere bliver mere profitable
Mange går stadig i Oracles crapware-fælde
Her er kundernes ærlige mening om Oracle

Oracle-chef køber sit eget flyselskab
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.