Artikel top billede

Inter-Data: Derfor lukker vi

En uopsigelig lejekontrakt blev den tue, der fik læsset til at vælte for Inter-data. Nogle aktiviteter fortsætter i nyt selskab.

"Jeg har forsøgt at gøre det her pænt - nok også lidt for pænt - i forhold til, hvad alle mulige andre ville have gjort. Jeg kunne jo bare have sendt nøglerne ned til skifteretten, for jeg hæfter ikke for noget personligt. Men efter så mange år synes jeg, det kræver en ordentlig afslutning for både medarbejdere og samarbejdspartnere, så de får en ordentlig beskrivelse af, hvad der er sket."

Sådan lyder det fra direktøren i den midtjyske it-distributør Inter-data, Rene Rasmussen, som nu efter 20 år lukker virksomheden ned. Årsag: Kassen er tom. Forretningen hænger ikke sammen, og det koster nu 10 medarbejdere deres job.

Inter-data har allerede sendt en konkursbegæring til skifteretten i Viborg, som på torsdag i næste uge forventes at erklære selskabet konkurs

"De sidste fire-fem år har været en meget, meget barsk rejse Jeg har satset alt på at redde virksomheden, men har i samarbejde med mine dygtige rådgivere erkendt, at det ikke er muligt at skabe en overskudsgivende virksomhed under de nuværende betingelser," siger Rene Rasmussen.

Blandt årsagerne til nedturen peger han på en lejekontrakt, som frem til 2017 årligt ville koste Inter-data 1,4 millioner kroner. Men han erkender indirekte, at selv uden den udgift ville Inter-data være lukket under alle omstændigheder.

"Uden en uopsigelig lejekontrakt er det lige før, jeg kunne lave en solvent nedlukning," siger Rene Rasmussen og tilføjer, at han i dag ikke har overblik over, hvor stor en gæld der er i selskabet.

Vil sælge digitale skilte i nyt selskab

Inter-data-direktøren satser dog på at fortsætte et enkelt forretningsområde videre i et nystiftet selskab, Intersign ApS, som har adresse i Risskov ved Aarhus.

"Al den viden og alle de kompetencer, vi gennem de seneste år har opbygget på digital skiltning og interne kommunikationsløsninger, kommer til at ligge i Intersign. Der får vi en virksomhed med et omkostningsniveau, der hænger sammen i forhold til det marked, der nu engang er," siger Rene Rasmussen, som dog ikke regner med, at han kan tilbyde job til sine tidligere medarbejdere i Inter-data.

"Forretningen i det nye selskab skal skabes med udgangspunkt i meget få medarbejdere. Mere nøjagtigt kan jeg ikke sige det lige nu. Jeg har en business-plan, og finansieringen er på plads. Men jeg skal lige have lov til at lukke Inter-data ordentligt ned først," siger Rene Rasmussen.

Læs også:
Hæderkronet pc-bygger giver op - konkurs på vej
EET Danmark køber Inter-Datas distributionsdel
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.